Total Pageviews

Friday 15 September 2023

God Houdt Ons in de Gaten!

Copyright © 2022 PJ Stassen
Alle rechten voorbehouden




1. INLEIDING. Als ik naar ‘GOD’ verwijs, bedoel ik de Jahweh (d.w.z. de onuitspreekbare ‘JHWH’) van Abraham, Isaac, Jacob, Jozef en Mozes uit de Exodus en de Tien Geboden, en niet een of ander oud, mythisch idool in de vorm van een stof verzamelend ornament op iemands schoorsteenmantel.
   Met andere woorden, ik verwijs naar de Schepper van hemel en aarde, de hemelse Vader en de Heer Jezus Christus, d.w.z. de feitelijke architect en projectingenieur van de hemel door wie de hemelse Vader de werelden heeft geschapen. 
[Hebreeën 1:1-4MKJV].
   Ik verwijs naar de GOD met, metaforisch gesproken, het veronderstelde IQ. van ONEINDIGHEID tot de kracht van Oneindigheid (ONEINDIGHEIDoneindigheid)  d.w.z. de Absolute en Oneindige Meester van het Kosmos en hoger.

 2.  HOE GODS VISIE VERSCHILT VAN DE ONS. Hoewel wij GOD niet (visueel) kunnen zien, kan Hij ons toch zien. Het is duidelijk dat er op geen enkele manier de eindige geest van de mensheid ooit, in deze wereld en in deze huidige toestand, in staat zal zijn de Absolute & Oneindige Geest en Persona van GOD te zien, te begrijpen of te begrijpen; als het mogelijk was geweest, zou GOD niet ‘God’ zijn geweest, maar een soort indringer of bedrieger… je verwacht tenslotte niet dat je Henry Ford in de motorruimte van een Ford-auto zult aantreffen. Wij zijn allemaal, vergeleken met GOD, zo blind als de spreekwoordelijke mol. 


Afbeelding: Menselijk zichtbaar spectrum in het elektromagnetische spectrum

(Creative Commons)

  

   God kan het gehele elektromagnetische spectrum zien zoals het bestaat in het fysieke kosmos; wat de metafysische Kosmos betreft, blijft het een mysterie voor ons, als we bedenken dat God geen ruimte, tijd en materie zoals wij die kennen nodig heeft om Zijn veilig te stellen of the garanderen. In feite heeft het Kosmos (ruimte, tijd en materie) God nodig voor zijn schepping, onderhoud en bestaan. De Bijbel leert dat het Kosmos vakkundig wordt  onderhouden door Jezus Christus persoonlik. [Hebreeën 1:3MKJV]. Hoe het ook zij, in vergelijking met God is de visie van de mensheid beprerkt tot slechts een zeer klein (380 to 700 nanometer) deel van het elektromagnetische spectrum, waarvan de omvang wordt gegeven als (klein) 10-18m. tot (groot) 100km. (3 x 1026Hz tot 3 x103Hz).  

 3. BIJBELS BEWIJS DAT GOD ONS KIJKT.
“Want Zijn ogen zijn op ieders wegen, en Hij ziet al zijn treden. ”
[Job34:21NSV].

“Hij onttrekt Zijn ogen niet van den rechtvaardige, maar met de koningen zijn zij in den troon; daar zet Hij hen voor altoos, en zij worden verheven.”
[Job36:7NSV].

"De HEERE is in het paleis Zijner heiligheid, des HEEREN troon is in den hemel; Zijn ogen aanschouwen, Zijn oogleden proeven de mensenkinderen." 
[Psalmen11:4NSV].

"Wijk af van het kwaad, en doe het goede; zoek den vrede, en jaag dien na." 
[Psalmen34:15NSV].

“Hij heerst eeuwiglijk met Zijn macht; Zijn ogen houden wacht over de heidenen; laat de afvalligen niet verhoogd worden. Sela."
[Psalmen66:7NSV].

“Mijn ogen zullen zijn op de getrouwen in het land, dat zij bij mij zitten; die in den oprechten weg wandelt, die zal mij dienen."
[Psalmen101:6NSV].

“Want eens iegelijks wegen zijn voor de ogen des HEEREN, en Hij weegt al zijne gangen."
[Proverbs5:21NSV].
.
“De ogen des HEEREN zijn in alle plaatsen, beschouwende de kwaden en de goeden. ” [Spreuken15:3NSV].
“De ogen des HEEREN bewaren de wetenschap; maar de zaken des trouwelozen zal Hij omkeren.”
 [Spreuken22:12NSV].

“Want Mijn ogen zijn op al hun wegen; zij zijn voor Mijn aangezicht niet verborgen, noch hun ongerechtigheid verholen van voor Mijn ogen.”
[Jeremia16:17NSV].

“Want den HEERE aangaande, Zijn ogen doorlopen de ganse aarde, om Zich sterk te bewijzen aan degenen, welker hart volkomen is tot Hem; gij hebt hierin zottelijk gedaan; want van nu af zullen oorlogen tegen u zijn.”
[2Kronieken16:9NSV].


4. WAAROM HET VOOR ONS BELANGRIJK IS OM TE WETEN DAT GOD ONS KIJKT. 

"Maar zonder geloof is het onmogelijk Hem te behagen, want wie tot God komt, moet geloven dat Hij IS [BESTAAT] en dat Hij een beloner is van degenen die Hem ijverig zoeken."       [Hebreeën 11:6NSV]. 

   Met ander woorden, God zal alleen degenen BELONEN die (i) geloven dat Hij bestaat en (ii) Hem ijverig zoeken. Het spreekt dus voor zich dat God degenen niet sal belonen die niet geloven dat Hij bestaat en Hem daarom niet ijverig zullen zoeken.


No comments: