Total Pageviews

Friday 15 September 2023

Christendom: Het Grootste Land ter Wereld!

Copyright © 2022 PJ Stassen
Alle rechten voorbehouden


1. BEVOLKING. Het christendom is het grootste ‘land’ (d.w.z. de grootste ‘natie’) op aarde. Volgens de laatste statistieken telt het christendom al bijna 2,8 miljard ‘burgers’ (volgelingen) … en dat aantal blijft toenemen. Een korte beschrijving:

   “Christianity is an Abrahamic monotheistic  religion based on the life and teachings of Jesus of Nazareth.  It is the  world's largest religion with about 2.8 billion followers, representing one-third of the global population.[2][3] Its adherents, known as Christians, are estimated to make up a majority of the population in 157 countries and territories,[4] and believe that Jesus is the Son of God, whose coming as the messiah was prophesied in the Hebrew Bible (called the OldTestament in Christianity) and chronicled in the New Testament.[5]

                                                                                                               [Wikipedia, Christianity]. 

   Met een bevolking van ‘ongeveer 2,8 miljard volgers’ (Wikipedia) vertegenwoordigt het christendom dus een ‘land’ of ‘natie’ met een bevolking die ongeveer zo groot is als China (>1,4 miljard) en India (ongeveer 1,4 miljard) bij elkaar. Het christendom is in feite het ‘grootste land’ en/of ‘grootste natie’ op aarde.


2. DE GRONDWET VAN HET CHRISTENDOM. De ‘grondwet’ van het christendom is de BIJBEL, bestaande uit twee delen, namelijk het Oude Testament (Hebreeuwse Bijbel) en het Nieuwe Testament. Theologisch gesproken was de Hebreeuwse Bijbel (Oude Testament) gebaseerd op de morele wet van Mozes (en de geschiedenis van de Israëlieten), terwijl het Nieuwe Testament gebaseerd was op het evangelie van Jezus Christus (en de geschiedenis van de eerste joodse en heidense christelijke discipelen en volgers). Het is dus duidelijk dat het christendom (het evangelie van Jezus Christus) zijn wortels heeft in de morele wet van Mozes (jodendom), gebaseerd op de tien geboden, die samen omvatten wat joden en christenen joods-christelijke waarden noemen, een onbreekbare, door God ingestelde waarden. symbiose zo helder uitgelegd door de apostel Paulus in zijn brief aan de Romeinen (hoofdstuk 11:1-36).


3. DE BELANGRIJKSTE PRINCIPES VAN HET CHRISTENDOM (INFORMEEL). In het kort: 

3.1 Jezus Christus heeft, als de facto ‘Projectingenieur’ en ‘Architect’ van God de Vader, de werelden geschapen. [Hebreeën 1:1-4]. 

3.2 Alle macht in hemel en aarde wordt gegeven aan Jezus Christus, de ‘Laatste Adam’ (die de ‘eerste Adam vervangt’). [Mattheüs28:19; 1Korinthiërs 15:45]. 

3.3 Alle mensen (mensen) hebben gezondigd, schieten tekort in de glorie van God en moeten gered worden. [Romeinen3:23; 6:23]. 

3.4 Als we zeggen dat we geen zonde hebben, maken we God tot een leugenaar. [1Johannes1:10]. 

3.5 Het loon van de zonde is de dood [Romeinen 6:23a]. 

3.6 Er is leven na de dood. [Romeinen 6:23; Johannes 3:16]. 

3.7 God wil ons voor de eeuwigheid redden door onze zonden te vergeven [Jesaja 1:18]. 

3.8 Jezus Christus is de enige Naam waardoor de mensheid voor de eeuwigheid kan worden gered. [Handelingen 4:12]. 

3.9 God wil dat alle mensen (d.w.z. alle mensen, ongeacht ras, cultuur, stam, kaste, geloof, huidskleur, geslacht, leeftijd, politieke overtuiging of huidige religieuze overtuiging) worden gered. [Romeinen 5:18; 1Timotheüs 2:4]. 

3.10 Om voor de eeuwigheid gered te worden, moeten mensen zich bekeren en het Evangelie van Jezus Christus geloven. [Johannes3:16; Romeinen 6:23b]. 

3.11 Degenen (inclusief atheïsten) die hun zonden aan God belijden, zullen gered worden. [1Johannes1:9]. 

3.12 Jezus Christus heeft beloofd fysiek (niet ‘metaforisch’) in grote macht en glorie naar planeet Aarde terug te keren. [Mattheüs24; Openbaring 1:7]. 

3.13 Uiteindelijk zal God de Vader alleen degenen eren die Zijn Zoon, Jezus Christus, eren. [Johannes5:23; 12:26]. 

3.14 Jezus Christus zal op een dag als Opperrechter zitting nemen om het Oordeel van de Grote Witte Troon en de Bema-rechterstoel van Christus in de eeuwigheid te presideren. [Johannes 5:22-27]. 

3.15 Er komt een nieuwe hemel en een nieuwe aarde (een nieuwe kosmische dispensatie). [Openbaring 21:1]. 

3.16 Jezus Christus zal Zijn volgelingen meenemen om voor altijd in het Vaderhuis met vele woningen te leven. [Johannes 14:1-3].

3.17 God de Vader Zelf zal nog de tranen drogen van de gezichten van de volgelingen die in dit leven hebben geleden. [Openbaring 7:17; 21:4].


4. GODS GARANTIES. Er zijn minstens 34 teksten, zo niet veel meer, in de Bijbel die bevestigen dat het Woord van God eeuwig, onverwoestbaar en onveranderlijk is: Voorbeelden:

  "Het gras verdort, de bloem valt af; maar het Woord onzes Gods bestaat in der eeuwigheid." [Isaiah40:8NSV].

   "De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, maar Mijn woorden zullen geenszins voorbijgaan." [Matthew24:35MKJV]. 

"De redenen des HEEREN zijn reine redenen, zilver, gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal." [Psalm12:7MKJV]. 

   "Zo wie dan een van deze minste geboden zal ontbonden, en de mensen alzo zal geleerd hebben, die zal de minste genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen; maar zo wie dezelve zal gedaan en geleerd hebben, die zal groot genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen." [Matthew5:19MKJV].

 "En Ik geef hun het eeuwige leven; en zij zullen niet verloren gaan in der eeuwigheid, en niemand zal dezelve uit Mijn hand rukken.Joh 10:29  Mijn Vader, die ze Mij gegeven heeft, is meerder dan allen; en niemand kan ze rukken uit de hand Mijns Vaders." [John10:28-29MKJV].



BOOKS FOR SALE (PDF)

                                                                            (click)

 Books for sale in PDF format at with no EXTRA FEES added onto listed price and no SHIPPING charges (click below): 

BOOKS FOR SALE (PDF)



(click)



More books available form this author👇

No comments: