Total Pageviews

Monday 31 July 2023

Overleven in Afrika's Tabernakels van Omkopen [DUTCH/NEDERLANDS]

 1. Mijn tijd is bijna om. In dit zonsondergangseizoen van mijn leven kijk ik naar spelende kinderen en jonge mensen die dartelen op grasvelden in parken en in huizen, zich afvragend wat voor wereld ik voor hen zal achterlaten als ik ga, namelijk in deze chaotische samenleving waar een de voormalige charismatische bevrijdingsbeweging is gekomen om onze burgers te bevrijden van de koekenpan van de 'apartheid', rechtstreeks in het vuur van ongebreidelde 'staatsovername' en door de overheid gesteunde fraude en corruptie op een schaal van zo'n omvang dat het de verbeelding tart.

   Mensen staan ​​verstomd en ongelovig, terwijl golf na golf van onthullingen over 'state capture' over hun televisietoestellen en de voorpagina's van kranten spoelt. Om het als een pandemie te beschrijven, moet zeker een grove onderstelling zijn, maar niettemin gerechtvaardigd; per slot van rekening tastten zijn vette poten (en zijn slijmerige tentakels sijpelen) helemaal tot aan de VS, het VK en AziĆ«.

2. Verhalen die ons hart breken. Voorbeelden van verhalen, enigszins overstemd door nieuws over landelijke plunderingen, anarchie en brandstichting, die tegenwoordig naar boven komen tijdens gesprekken:

2.1 "De politie van Station XYZ heeft mijn arbeiders gearresteerd omdat ze werden betrapt zonder identiteitsbewijs; gelukkig kon ik de politie afkopen met smeergeld van R1000 om mijn mensen te laten gaan!" (zelfstandig ondernemer)

2.2 "Onze huishoudster komt uit een buurland en ze heeft douanebeambten bij de grenspost (aan beide kanten) smeergeld moeten betalen om haar met 'documentatie' de RSA binnen te laten." (Ingenieur).

2.3 “Een migrerende werknemer uit Zimbabwe zegt dat hij 'Binnenlandse Zaken' in Zimbabwe (het equivalent van) R5000 heeft moeten betalen voor een 'noodpaspoort' of geconfronteerd wordt met het ontmoedigende vooruitzicht maandenlang te moeten wachten op een paspoort via legale kanalen!” (immigrant).

2.4 "We doen bouwwerkzaamheden in townships in heel Zuid-Afrika. Leiders van de gemeenschap weigeren ons echter de toegang tot dergelijke townships tenzij we de lokale bevolking in dienst nemen in plaats van onze eigen bekwame, gekwalificeerde ambachtslieden en werknemers, een zeer riskante onderneming met dergelijke gespecialiseerde banen. Dood-Bedreigingen van de lokale bevolking zijn niet ongewoon, en we moeten dergelijke gemeenschapsleiders vaak enorme bedragen aan steekpenningen betalen om onze werknemers in dergelijke gemeenschappen toe te laten!” (Jonge zakenman).

3. De 'Afrika Unie'. Voor wat het waard is, het advies van de Afrika Unie heeft blijkbaar slechts een schijnvertoning: "Om een ​​einde te maken aan corruptie, bevorderen we transparantie, verantwoordingsplicht en integriteit op alle niveaus en in alle sectoren van de samenleving."

4. Transparency International: 'Afrika-corruptiebarometer'. Lezers kunnen het nieuwste document van Transparency International ('Africa Corruption Barometer') downloaden of onderstaande websites bezoeken:






   Want de vergadering der huichelaren wordt eenzaam, en het vuur verteert de tenten der geschenken. Zijn ontvangen moeite, en baren ijdelheid, en hun buik richt bedrog aan. [Job15:34-35].


                                                    MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: