Total Pageviews

Sunday 30 July 2023

Mythen Die Mensen Nog Steeds Verwarren (DUTCH/NEDERLANDS)

 1. Mythe #1. “God was totaal overrompeld toen Adam en Eva in Eden zondigden!”


ONWAAR: God is almachtig, alwetend en alomtegenwoordig en kan door niets of niemand 'overrompeld' worden. Hij kent het EINDE vanaf het BEGIN en tegen de tijd dat de grondvesten van de aarde werden gelegd, had Hij het lichaam van Christus al voorbereid als een offer voor de zonden van de wereld, inclusief de zonden van Adam en Eva:

   "Gedenkt der vorige dingen van oude tijden af, dat Ik God ben, en er is geen God meer, en er is niet gelijk Ik; Die van den beginne aan verkondigt het einde, en van ouds af die dingen, die nog niet geschied zijn; Die zegt: Mijn raad zal bestaan, en Ik zal al Mijn welbehagen doen." [Jesaja46:9-10].

   "Wetende dat gij niet door vergankelijke dingen, zilver of goud, verlost zijt uit uw ijdele wandeling, die u van de vaderen overgeleverd is; Maar door het dierbaar bloed van Christus, als van een onbestraffelijk en onbevlekt Lam; Dewelke wel voorgekend is geweest voor de grondlegging der wereld, maar geopenbaard is in deze laatste tijden om uwentwil." [1Petrus1:18-20].

   "En allen, die op de aarde wonen, zullen hetzelve aanbidden, welker namen niet zijn geschreven in het boek des levens, des Lams, Dat geslacht is, van de grondlegging der wereld." [Openbaring 13:8].

2. Mythe #2: "Wetenschappers zullen ons op een dag precies kunnen vertellen hoe het heelal is begonnen en hoe het zal eindigen!"

ONWAAR. Het is duidelijk dat de kennis tegen de eindtijd zal toenemen, maar buiten de Bijbelse openbaring kan 'niemand het werk ontdekken dat God maakt van het begin tot het einde'.

   "De leraars nu zullen blinken, als de glans des uitspansels, en die er velen rechtvaardigen, gelijk de sterren, altoos en eeuwiglijk. En gij, Daniel! sluit deze woorden toe, en verzegel dit boek, tot den tijd van het einde; velen zullen het naspeuren, en de wetenschap zal vermenigvuldigd worden." [Daniël12:3-4].

   "Hij heeft ieder ding schoon gemaakt op zijn tijd; ook heeft Hij de eeuw in hun hart gelegd, zonder dat een mens het werk, dat God gemaakt heeft, kan uitvinden, van het begin tot het einde toe." [Prediker 3:11].

   "De verborgene dingen zijn voor den HEERE, onzen God; maar de geopenbaarde zijn voor ons en voor onze kinderen, tot in eeuwigheid, om te doen al de woorden dezer wet." [Deuteronomium29:29]. 

3. Mythe #3: "God is beperkt en beperkt tot de 'leefruimte' van (maximaal) 'Drie Hemelen'!"

ONWAAR. Het is waar dat de hemelen Gods Troon vormen en dat de Derde Hemel de plaats is waar het Paradijs zich bevindt, maar houd in gedachten dat 'de hemel en de hemel der hemelen God niet kunnen bevatten'. Ruimte, Tijd en Materie (zoals wij die kennen) zijn geen noodzakelijke dimensies om het bestaan ​​van God te verzekeren (Reken maar: Hij heeft Ruimte, Tijd en Materie gemaakt):

   "In het begin [TIJD] schiep God de hemel [RUIMTE] en de aarde [MATERIE]." [Genesis1:1].

PS (i) Tijd (Begin) voor Ruimte (Hemel) anders wanneer zou hij Ruimte (Hemel) plaatsen? (ii) Tijd (Begin) & Ruimte (Hemel) voor Materie (Aarde) anders wanneer en waar zou Hij Materie (Aarde) plaatsen?

    "Alzo zegt de HEERE: De hemel is Mijn troon, en de aarde is de voetbank Mijner voeten; waar zou dat huis zijn, dat gijlieden Mij zoudt bouwen, en waar is de plaats Mijner rust?" [Jesaja 66:1].

   "Te roemen is mij waarlijk niet oorbaar; want ik zal komen tot gezichten en openbaringen des Heeren. Ik ken een mens in Christus, voor veertien jaren (of het geschied zij in het lichaam, weet ik niet, of buiten het lichaam, weet ik niet, God weet het), dat de zodanige opgetrokken is geweest tot in den derden hemel; En ik ken een zodanig mens (of het in het lichaam, of buiten het lichaam geschied zij, weet ik niet, God weet het), Dat hij opgetrokken is geweest in het paradijs, en gehoord heeft onuitsprekelijke woorden, die het een mens niet geoorloofd is te spreken." [2 Korintiërs 12:1-4].

   "Maar waarlijk, zou God op de aarde wonen? Zie, de hemelen, ja, de hemel der hemelen zouden U niet begrijpen, hoeveel te min dit huis, dat ik gebouwd heb!" [1 Koningen 8:27].

4. Mythe #4: "De slimste wetenschappers kunnen God te slim af zijn!"

ONWAAR. Geen man, al dan niet uitgerust met het I.Q. van een Einstein (zeg 160) of een Goethe (zeg 220) kan God te slim af zijn. God heeft een (verondersteld) Intelligentiequotiënt (I.Q.) an oneindigheid tot de kracht van oneindigheid, d.w.z.:

ONEINDIGoneindig

De Bijbel zegt dat Gods intellect (begrip) oneindig is: 

   "Onze Heere is groot en van veel kracht; Zijns verstands is geen getal." [Psalm147:5].

5. Mythe #5: "Wetenschappers kunnen het bestaan ​​van God weerleggen!"

ONWAAR. Om dat te kunnen doen, zullen die wetenschappers overal in het heelal tegelijkertijd aanwezig moeten zijn om er zeker van te zijn dat ze niets missen; maar zelfs dan kunnen ze God nog steeds niet vinden; men gaat Henry Ford niet zoeken in de motor van een Ford-auto. Enkele opmerkingen:

5.1 Het overwicht van kennis vandaag. Wetenschappers hebben toegegeven (i) dat ze slechts ongeveer 10% tot 20% weten van wat er in onze oceanen gebeurt (de rest van de 80% tot 90% is nog steeds 'niet in kaart gebracht en onontgonnen') en (ii) slechts ongeveer 5% van wat er in het heelal gebeurt (de rest van 95% is 'ondetecteerbaar door wetenschappelijke instrumenten donkere materie + donkere energie').
   Het verbaast me dat mensen hun leven riskeren om naar een planeet (Mars) te gaan, een echte wildernis op steroïden, gebaseerd op de woorden en beloften van wetenschappers en ruimtevaartondernemers die naar eigen zeggen slechts ongeveer 5% weten van wat er gaande is het universum (!). Zeg nooit dat ik jullie aspirant 'Mars-migranten' niet heb gewaarschuwd: Mars is een lange, lange weg van huis.

5.2 God vinden. Het ligt dus voor de hand dat God voor hun zicht of wetenschappelijke waarnemingen verduisterd kan worden in de 80% tot 90% die ze nog steeds niet weten over de oceanen of voor de 95% die ze nog steeds niet weten over het heelal.

6. Mythe #6: "De vele anatomische overeenkomsten tussen de mens en de primaten zijn te wijten aan het feit dat de mens een gemeenschappelijke voorouder deelt met de primaten!"

ONWAAR. De vele anatomische overeenkomsten tussen de mens en de primaten zijn te wijten aan het feit dat de mens en de primaten een gemeenschappelijke (wederzijdse) Schepper delen, zoals het geval is met alle dieren in het dierenrijk.

7. Mythe #7. "Evolutie is progressief in de tijd en zal de mensheid toch naar de perfectie van de soort leiden!"

ONWAAR. Mijn advies aan degenen die geloven dat de absurde anti-God en antichristelijke retoriek van het 'progressieve evolutionisme' de ronde doet:

7.1 Menselijke sterfte. Houd uw adem niet in, want na 'miljoenen jaren' van zogenaamde 'progressieve evolutie' (dwz 'natuurlijke selectie'; fictieve 'gunstige mutaties'; 'aanpassingen'; 'soortvorming', 'onderbroken evenwicht', 'Lamarckism ' etc.) 'Evolutie' is 'vooruitgang' (sic) tot het prachtige punt waar het sterftecijfer voor de mensheid nog steeds 100% is voor elke generatie. Dus, wanneer verwachten de evolutionisten dat 'progressieve evolutie' het ooit goed zal doen?

7.2 Dood-na-Dood. Evolutionisten geloven in dood-na-dood, een beleid dat duidelijk is gebaseerd op het feit dat hun 'evolutionisme' het sterftecijfer van 100% voor elke generatie van de mensheid niet kan verbeteren, dat hardnekkig volhardt, zelfs na 'miljoenen jaren' (sic) van 'progressieve Evolutie'. Het is, met andere woorden, niets meer dan een doodscultus van het type Dode Dichters Maatschappij (Dead Poets Society)Reken maar uit: wat hebben zij (d.w.z. de atheïst-evolutionisten en seculiere humanisten) anders te bieden dan:

- een lidmaatschapskaart van uw dichtstbijzijnde Seculier Humanistische Maatschappij ('Secular Humanist Society') of Atheïstische Vereniging (Atheist Association);

- een sterftecijfer* van 100% voor elke generatie van de mensheid; en

- dood-na-dood?

*Er zijn geen 'superraces' op aarde; het sterftecijfer voor elke generatie is 100% voor elke generatie voor elk land.

                                                MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: