Total Pageviews

Wednesday 26 July 2023

Weerleggen van Zogenaamden Voorbeelden van Evolutie [DUTCH/NEDERLANDS]

1. 'Maropeng': Volgens evolutionisten de
'Cradle Of Humankind' / Wieg van Mensheid'
(nabij Johannesburg Zuid-Afrika).

2. Als de evolutionisten
(WITS-paleontologen) hebben gelijk
 dan komen de voorouders van mensen
als Abraham Lincoln, C.S .Lewis,
Arthur Conan Doyle, William Shakespeare,
Marilyn Monroe, Madonna, Britney Spears,
Elvis Presley, Andre Rieu, Donald Trump,
Bill Gates en Barrack Obama allemaal
uit Johannesburg, Zuid-Afrika).

 [Voorbeelden van hoe evolutionisten gewone adaptieve omgevingsveranderingen bij dieren in de loop van de tijd proberen te verkopen als 'Evolutie' aan een goedgelovig publiek].

1. Voorbeelden van hoe Evolutie bijna gebeurde. Volgens de experts is "Evolutie de interactie tussen genetische veranderingen en natuurlijke selectie, ook wel bekend als de 'survival of the fittest'. Charles Darwin heeft op beroemde wijze verschillende soorten bestudeerd om te bepalen hoe aanpassingen aan de omgeving hen in staat stelden te overleven.” [YourDictionary]. Voorbeelden:

1.1 De Gepeperde Mot. "Deze lichtgekleurde mot werd donkerder na de industriële revolutie vanwege de vervuiling van die tijd ... de lichtere kleur keerde terug naar de populatie toen de vervuiling afnam." [YourDictionary].

👎 Er is geen ‘evolutie’ over ‘soorten’ (dieren) gebeurd; uiteindelijk was de gepeperde mot nog steeds een insect. Het veranderde niet in een ander soort insect of dier (heb je ooit een niet-insect in een insect zien veranderen?).

1.2 Felgekleurde Pauwen. “Felgekleurde pauwenvrouwtjes kiezen altijd de mannetjespauw met de felste gekleurde veren. De genen voor heldere kenmerken worden doorgegeven aan mannelijke nakomelingen, die ook een grotere kans hebben om een ​​partner te vinden en hun genen door te geven.” [YourDictionary].

👎Er is geen ‘evolutie’ over ‘soorten’ (dieren) gebeurd; uiteindelijk blijft de pauw een vogel (pauw). Heb je ooit een niet-vogel in een vogel zien veranderen?).

1.3 Vliegende Vogels. “Gedurende vele generaties zijn struisvogels en emoes geëvolueerd om grotere lichamen en voeten te hebben die gemaakt zijn om op het land te rennen, waardoor ze niet in staat (of noodzaak) waren om te vliegen … Hetzelfde geldt voor pinguïns, die typische vleugels ruilden voor zwemvriendelijke flippers over vele duizenden generaties.” [Your Dictionary].

👎 Er is geen ‘evolutie’ over ‘soorten’ (dieren) gebeurd; uiteindelijk was de struisvogel nog steeds een vogel (struisvogel) en de pinguïn nog steeds een vogel (pinguïn). Heb je ooit een niet-vogel in een vogel zien veranderen?

1.4 Pesticidenresistente Insecten. ”Bepaalde insecten zullen een genmutatie ondergaan om er immuniteit voor te ontwikkelen (pesticiden) en die insecten zullen zich voortplanten. Dat gebeurt heel snel, binnen enkele generaties, aangezien de generatielengte voor insecten kort is.” [YourDictionary].

👎 Er vond geen ‘evolutie’ plaats tussen ‘soorten’; uiteindelijk waren de pesticide-resistente insecten nog steeds insecten (heb je ooit een niet-insect in een insect zien veranderen?).

1.5 Blauwe Maanvlinder. “De 'Blue Moon Butterfly' op de Samoaanse eilanden werd aangevallen door een parasiet, die mannelijke embryo’s vernietigde. Dit veranderde de balans tussen man en vrouw, maar dat was binnen 10 generaties verholpen. Dit komt omdat de weinige mannelijke motten die immuun waren, leefden om zich voort te planten." [YourDictionary].

👎 Er vond geen ‘evolutie’ plaats tussen ‘soorten’; uiteindelijk was de Blue Moon Butterfly nog steeds een insect (vlinder). Heb je ooit een niet-insect zien veranderen in een insect?

1.6 Hertenmuis. “Hertenmuizen waren vroeger donker van kleur toen ze voornamelijk in het bos leefden. Een deel van de bevolking splitste zich enkele duizenden jaren geleden echter af en vond een nieuwe habitat in de zandheuvels. Deze hertenmuizen zijn lichter en zijn in de loop van duizenden jaren geëvolueerd om bij hun omgeving te passen. Ondertussen zijn de donkere hertenmuizen beroofd van deze lichte genen en blijven ze donkergekleurde nakomelingen krijgen.” [YourDictionary].

👎 Er vond geen ‘evolutie’ plaats tussen ‘soorten’uiteindelijk waren de (lieve) hertenmuizen allemaal nog steeds knaagdieren (zoogdieren, d.w.z. hertenmuizen). Heb je ooit een niet-knaagdier in een knaagdier zien veranderen of een niet-muis in een muis zien veranderen?

1.7 Mexicaanse Grotvis. “Mexicaanse grotvissen hadden ooit ogen, maar in de grotten waren ogen niet meer nodig. Ze hebben ook hun pigmentatie verloren omdat ze geen camouflage meer nodig hebben van roofdieren. Dit is een voorbeeld van regressieve evolutie, de overtuiging dat 'als je het niet gebruikt, je het verliest' als het gaat om eigenschappen." [YourDictionary].

👎 Er vond geen ‘evolutie over ‘soorten’ plaatsuiteindelijk waren de grotvissen nog steeds vissen (grotvissen). Heb je ooit een niet-vis in een vis zien veranderen?

1.8 Strijdersmieren. “Deze mieren hebben een chemisch signaal dat hun kolonie identificeert. Sommige mieren leerden dit signaal van een andere kolonie na te bootsen, zodat ze een kolonie kunnen aanvallen en overnemen. De werkmieren zullen niet eens beseffen dat er een invasie is geweest en blijven werken.” [YourDictionary].

👎 Er is geen 'Evolutie' over 'soorten' gebeurduiteindelijk waren de belanghebbenden in de kolonie allemaal nog steeds insecten (mieren). Heb je ooit een niet-mier in een mier zien veranderen?

1.9 Roze Zalm. Volgens het Smithsonian Magazine zorgen migratiepatronen bij dieren (toegeschreven aan omgevingsfactoren) ervoor dat vissen zoals roze zalm vanuit de oceaan naar zoetwaterstromen zwemmen om te paaien waar warmere wateren eerder migrerende vissen veerkrachtiger maken, waardoor de vispopulaties decennialang stabiel blijven. [SmithsonianMagazine].

👎 Er is geen 'Evolutie' opgetreden tussen 'soorten'; uiteindelijk zijn de roze zalm nog steeds vis. Heb je ooit een niet-vis in een vis zien veranderen?

1.10 Bosuilen. "Met mildere winters in Finland vertoonde één populatie bosuilen de afgelopen 28 jaar een significante toename van bruinpluimuilen, volgens een onderzoek van Nature Communications uit 2011. De onderzoekers zagen de afgelopen 48 jaar ook een landelijke toename van bruine uilen. Het is logisch dat natuurlijke selectie bruine verkleuring bevordert: met minder sneeuw kunnen bruine uilen beter opgaan in het omringende bos, waardoor die vogels een betere kans hebben om te overleven en zich voort te planten." [Smithsonian Magazine].

👎Er vond geen 'evolutie' plaats tussen 'soorten'; uiteindelijk waren de uilen nog steeds vogels. Heb je ooit een niet-vogel in een vogel zien veranderen?

1.11 Werperplantmuggen. “In de moerassen van Oost-Noord-Amerika overwinteren de larven van bekerplantmuggen (Wyeomyia smithii) in de winter en bloeien in de lente uit tot volgroeide volwassenen, wanneer ze gedijen op de nectar in hun gelijknamige planten. Naarmate de dagen korter worden, zijn de muggen genetisch geprogrammeerd om te overwinteren. Muggen aan de zuidkant van het verspreidingsgebied van de soort hadden zich al aangepast om de winterslaap uit te stellen op basis van het langere groeiseizoen. Maar nu gaan de noordelijke populaties ook later in winterslaap als de mondiale temperatuur stijgt.” [SmithsonianMagazine].

👎 Er vond geen 'evolutie' plaats tussen 'soorten'; uiteindelijk waren de aangepaste Pitcher Plant Muggen allemaal nog steeds insecten (muggen) (heb je ooit een niet-insecten in een insecten mug zien veranderen?). De term ‘genetisch geprogrammeerd’ vraagt ​​trouwens om een ​​Intelligent Genetical Programmer!

1.12 Gestreepte Slakken. "Donkere schelpen van gestreept slakken zorgen voor een betere camouflage in de warmere temperaturen in Europa, waar de kleur van de schelp niet alleen door genen, maar ook door lichaamstemperatuur wordt bepaald." [SmithsonianMagazine].

👎 Er vond geen 'evolutie' plaats tussen 'soorten'; uiteindelijk waren de gestreepte slakken nog steeds slakken (heb je ooit een niet-weekdier in een weekdier zien veranderen?).

1.13 Sockeye Zalm. “In de Columbia-rivier migreren sockeye-zalmen (Oncorhynchus nerka) elk jaar vroeger in de lente en vroege zomer om te paaien … Evolutie als reactie op hogere watertemperaturen bleek de meest waarschijnlijke verklaring voor ongeveer tweederde van de verschuiving, terwijl individuele aanpassing aan rivierstromingsveranderingen zou de rest kunnen verklaren.” [Smithsonian-Magazine].

👎 Er vond geen 'evolutie' plaats tussen 'soorten'; uiteindelijk waren de Sockeye Zalm nog steeds vis (heb je ooit een niet-vis in een vis zien veranderen?).

1.14 Rode Eekhoorns. "Het zuidwesten van Yukon heeft steeds warmere bronnen en een drogere omgeving gezien, waardoor witte sparren worden aangemoedigd om meer kegels te produceren - en Noord-Amerikaanse rode eekhoorns (Tamiasciurus hudsonicus) meer te eten geven. Bij rode eekhoorns geldt: hoe meer kegeltjes vrouwtjes eten in de herfst, hoe eerder ze bevallen... De geboortetijd kan een beetje variëren, maar het team stelt dat de gegevens alleen kunnen worden verklaard als ten minste een deel van de verschuiving wordt toegeschreven aan erfelijke veranderingen die zijn geërfd generaties lang.” [Smithsonian-Magazine].

👎 Er vond geen 'Evolutie' plaats tussen 'soorten'; uiteindelijk waren de rode eekhoorns nog steeds eekhoorns (heb je ooit een niet-eekhoorn in een eekhoorn zien veranderen?).

1.15 Fruitvliegjes. "Soorten kunnen sterk variëren op basis van hun geografie. In het geval van de gewone fruitvlieg ... komen genetische varianten overeen met populaties die op verschillende breedtegraden leven, en specifieke enzymmutaties kunnen dienen als biomarkers ... Zuid-Australië is meer gematigd en tropisch, terwijl Noord-Australië is droog en heet. Het team ontdekte dat veel fruitvliegjes die in Zuid-Australië leven nu de genetische mutaties hebben die veel voorkomen in meer noordelijke populaties - alsof ze bijna 4 graden noorderbreedte zijn verplaatst. Wetenschappers suggereren dat deze veranderingen verband houden met het omgaan met een warmer en droger klimaat en onderzoekers hebben vergelijkbare trends gevonden in Europa en Noord-Amerika.” [SmithsonianMagazine].

👎 Er vond geen 'evolutie' plaats tussen 'soorten'; uiteindelijk waren de fruitvliegen nog steeds fruitvliegen (insecten). Heb je ooit een niet-insect zien veranderen in een insect of een niet-fruitvlieg in een fruitvlieg zien veranderen?).

1.16 Van Zwerfhonden tot 'Wolven'. "Zwerfhonden die in de loop van de tijd door mensen worden verwaarloosd, 'evolueren' (sic) meer 'wolfachtige' eigenschappen, bijvoorbeeld door onvriendelijker te worden tegenover mensen en betere navigatievaardigheden te ontwikkelen." [BusinessInsider].

👎 Er is geen 'Evolutie' opgetreden tussen 'soorten'; uiteindelijk waren de zwerfhonden nog steeds honden (heb je ooit een niet-hond in een hond zien veranderen of een niet-hond in een hond zien veranderen?).

1.17 Honden kruisen. "Sommige hondenbezitters hebben geleerd om bepaalde hondenrassen te mixen en matchen, wat heeft geleid tot dergelijke 'producten' als 'labradoodles' (Labrador + poedel) en 'cockapoos'." [BusinessInsider].

👎 Noemen ze dit 'Evolutie'? Er is geen 'Evolutie' opgetreden tussen 'soorten'; uiteindelijk waren de nieuwe (hybride) rassen (geholpen door 'intelligente ontwerpers' trouwens) nog steeds honden (heb je ooit een niet-hond in een hond zien veranderen?).

1.18 Muizen kruising. "Als de Algerijnse muis (mus spretus) paren met de gewone huismuis (mus musculus), zijn de pups die uit dergelijke verbintenissen worden geboren nog steeds vruchtbaar en zal het ras immuniteit ontwikkelen tegen 'warfarine' (pesticiden)." [Business Insider].

👎 Er is geen 'evolutie' opgetreden tussen 'soorten'uiteindelijk waren de nieuwe rassen nog steeds muizen (heb je ooit een niet-muis in een muis zien veranderen of een niet-knaagdier in een knaagdier?).

1.19 ‘Clepto’ zeeslakken. "Zeeslakken 'stelen' (sic) genen en chloroplasten van de algen die ze eten; deze gestolen genen en chloroplast worden vervolgens opgenomen in hun eigen DNA, waardoor ze dagenlang kunnen leven van niets anders dan zonneschijn. Deze algengenen worden doorgegeven aan de volgende generatie naaktslakken, waardoor de 'traditionele evolutie' (sic) wordt omzeild." [BusinessInsider].

👎 Er is geen 'Evolutie' opgetreden tussen 'soorten'; uiteindelijk zijn de nieuwe generatie zeeslakken nog steeds naaktslakken (heb je ooit een niet-zeeslak in een zeeslak zien veranderen?).

1.20 Bedwantsen ‘Evolutie’. "'Stadsbedwantsen' zullen in de loop van de tijd een compleet 'aparte soort' bedwantsen worden dan hun 'grotbewonende neven' die een wasachtiger exoskelet en een sneller metabolisme zullen hebben ontwikkeld om hun natuurlijke chemische afweer te versterken." [BusinessInsider].

👎Er is geen 'Evolutie' opgetreden tussen 'soorten'; uiteindelijk zijn de bedwantsen nog steeds insecten (bedwantsen). Heb je ooit een niet-insect zien veranderen in een insect of een niet-bedwants veranderen in een bedwants?).

1.21 Wolf & Coyote. “Een nieuwe hybride van de coyote en de wolf, of coywolf, die de afgelopen decennia voor het eerst opdook, komt nu massaal naar buiten in het noordoosten van de VS. Ongeveer 2/3 van het DNA van de coywolves is van wolven, terwijl nog eens 1/4 van coyotes is. De rest is van gedomesticeerde honden. Maar niets aan deze dieren is huiselijk. Ze zijn zelfs groter dan hun voorouders van wolf of coyote, met een gewicht van maar liefst 140 pond. Ze zijn ook sociaal, net als wolven, wat betekent dat ze de neiging hebben om in packs te jagen.” [BusinessInsider].

👎Er is geen 'Evolutie' opgetreden tussen 'soorten'; uiteindelijk waren de coyotes nog steeds coyotes die gekruist waren met wolven om coywolves te geven, een nieuwe hybride maar nog steeds hetzelfde 'soort' dier (heb je ooit een 'niet-canine' bv. niet-hond in een hond 'canine' zien veranderen?).

1.22 Een Visachtig verhaal. “Toen New Yorkers in 1929 begonnen met het dumpen van PCB's (een soort industrieel gif) in de Hudson River, hebben ze een groot deel van de wilde dieren uitgeroeid. Maar ten minste één soort overleefde - en bloeide. In de loop van een paar decennia (PCB's werden in 1979 verboden) evolueerde een vis genaamd de tomcod om het gif te weerstaan ​​via natuurlijke selectie. Vissen met een speciale set genen die een belangrijk gif-afschermend eiwit vormen, waren de enige beestjes die de giftige aanval overleefden. Zij gaven op hun beurt hun beschermende genen door aan hun nakomelingen.” [BusinessInsider].

👎 Er is geen 'Evolutie' opgetreden tussen 'soorten'uiteindelijk was de nieuwe generatie vissen nog steeds vissen (heb je ooit een niet-vis in een vis zien veranderen?).

1.23 Invasieve Amfibie. “Ongeveer 75 jaar geleden besloot het Australische suikerbureau een handvol Zuid-Amerikaanse rietpadden van Hawaï naar Australië te slepen met het idee dat ze het land zouden verlossen van de suikerrietverslindende rietkever. Op hun nieuwe continent, waar ze hun natuurlijke vijanden niet hadden, explodeerde de paddenpopulatie onmiddellijk … deze padden breidden zich snel uit, waarschijnlijk vanwege verschillende adaptieve eigenschappen waardoor ze sneller en verder konden reizen. Als ze paren, geven ze hun langere poten door aan hun kroost.” [Business insider].

👎 Er is geen 'Evolutie' opgetreden tussen 'soorten'; uiteindelijk waren de padden nog steeds padden (heb je ooit een niet-pad in een pad zien veranderen of een niet-amfibie in een amfibie?).

2. Conclusie. Voor atheïst-evolutionisten om een ​​'wetenschap' te bouwen op 'niet waarneembaar-in-actie' fossiel bewijs dat zo oud en verouderd is ('miljoenen jaren' oud) en alleen wordt ondersteund door alledaagse biologische verwijzingen naar 'aanpassing' en 'soortvorming' in de natuur ( met andere woorden, totaal niet-verifieerbaar en nietfalsifieerbaar bewijs) en er vervolgens op aandringen dat mensen een 'gemeenschappelijke voorouder' delen met primaten is belachelijk.
   Ik heb eens gezien hoe een paard, dat was opgegroeid in een veld met melkkoeien, de 'stap' van een koe had aangenomen na jaren van natuurlijke observatie van het lopen van koeien; een eigenaardige aanpassingen (en in sommige gevallen tragisch)  maar toch een simpele aanpassing ... het paard 'geloofde' waarschijnlijk dat het een koe was. Om dat echter in een schoolboek 'Evolutie' te willen noemen, grenst waarschijnlijk aan waanzin.
   Reken maar uit: de vele opmerkelijke overeenkomsten tussen de mens en de primaten (de mens is geen 'primaat') is het feit dat de mens en de primaten (en alle dieren trouwens) geen 'gemeenschappelijke' (wederzijdse) 'ANCESTOR' deel zoals de evolutionisten ons proberen te vertellen maar deel liever een 'gemeenschappelijke' (wederzijdse) SCHEPPER.

Dankbetuigingen/Bronnen

1. Business Insider. Online 2021.

2. Smithsonian Magazine. Online 2021.

3. Your Dictionary. Evolution. Online. 2021.

                                               MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

(click)

No comments: