Total Pageviews

Wednesday 10 November 2021

Zijn Demonen Slimmer Dan Mensen? [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Zijn demonen slimmer dan mensen? Om de vraag te beantwoorden: misschien niet slimmer dan alle mensen, maar zeker slimmer dan sommige mensen. Opmerkingen over bepaalde eigenschappen van demonen:

1.1 Demonen geloven in GOD. Dit is meer dan wat de meeste atheïsten, heidenen en ongelovigen tegenwoordig kunnen zeggen. De Bijbel zegt: “Gij gelooft, dat God een enig God is; gij doet wel; de duivelen geloven het ook, en zij sidderen." (Jakobus2:19].

👉Atheïsten geloven niet in God (?).

1.2 Demonen vrezen God. De Bijbel zegt: "... de duivelen geloven het ook, en sidderen." [Jakobus2:19b].

👉Atheïsten zijn niet bang voor GOD (?).

1.3 Demonen respecteren Jezus Christus. Toen de door demonen bezeten man met 'onreine geesten' (Gk. 'Daemonizomai') in het land van de Gadarenen werd geconfronteerd met Jezus, zegt de Bijbel dat hij zei: "En met een grote stem roepende, zeide hij: Wat heb ik met U te doen, Jezus, Gij Zone Gods, des Allerhoogsten? Ik bezweer U bij God, dat Gij mij niet pijnigt! [Marcus5:7b].

👉Atheïsten respecteren Jezus Christus niet(?).

1.4 Demonen bidden (voor wat het waard is). Hier 'bad' de man (de demonen): "Ik bezweer U bij God, dat Gij mij niet pijnigt!" [Mark5:7c]. Jezus verleende hun de wens ('gebed') om in de kudde varkens te worden gezonden (Gk. 'Choiros'. Varkens/varkens).

👉Atheïsten geloven niet in gebed (?).

2. Dingen waar de demonen vandaag waarschijnlijk mee bezig zijn. Demonen zijn tegenwoordig blijkbaar actiever dan ooit tevoren; zij houden zich (onder meer) bezig met het overtuigen van mensen door de bedieningen en inspanningen van toegewijde agnosten, atheïsten en seculiere humanisten:

de mens is in de loop van miljoenen jaren geëvolueerd van een zogenaamde soort 'hominide' die oorspronkelijk een 'gemeenschappelijke voorouder' deelde met de primaten

- dat GOD niet bestaat

- dat Satan niet bestaat

- dat de hemel niet bestaat

- dat de hel niet bestaat

- dat de Bijbel (Oude en Nieuwe Testament) een verzameling is van nutteloze mythische Joodse tradities en legendes

- dat Jezus van Nazareth, als Hij inderdaad bestond, niet meer was dan een misleide religieuze fanaticus die door de Romeinse autoriteiten werd gearresteerd omdat hij een openbare overlast was ('Jesus Seminaar'USA/'Nuwe Hervormers'RSA)

- dat Jezus Christus geen authentieke wonderen verrichtte, maar waarschijnlijk het goedgelovige publiek voor de gek had gehouden met de goedkope trucs van de illusionist en gewone straatgoochelaar

- dat het bloed (offer) van Jezus Christus zondaars niet redt van zonde en verdoemenis

- dat Jezus Christus niet de Zoon van God is

- dat Jezus Christus niet zal terugkeren zoals beloofd en

- (in sommige gevallen) dat Jezus Christus waarschijnlijk helemaal niet bestond

- dat de wetenschap uiteindelijk de oplossing zal zijn voor alle problemen en uitdagingen van de mensheid.

3. Jezus Christus waarschuwt voor de eindtijd.

   “Want zo wie zich Mijns en Mijner woorden zal geschaamd hebben, in dit overspelig en zondig geslacht, diens zal Zich de Zoon des mensen ook schamen, wanneer Hij zal komen in de heerlijkheid Zijns Vaders, met de heilige engelen." [Marcus 8:38].

                                                    MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: