Total Pageviews

Wednesday 10 November 2021

Christendom: Top 50 Vervolgingshotspots Ter Wereld [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Vervolging van christenen wereldwijd. Volgens 'Open Doors' 'World Watch List 2020' worden onderstaande landen beschouwd als de top vijftig hotspots waar christenen het meest worden vervolgd in de wereld, gerangschikt van 'Extreme' (Noord-Korea) tot Niger (Hoog). Ik presenteer de lijst (complimenten van 'Open Doors') ongeacht de persoonlijke gevoelens van de lezer over de wederkomst van Jezus Christus i.r.o. de timing van de Bijbelse Opname ('Rapture') d.w.z. Pre-Trib; Mid-Trib; Post-Trib of No-Trib.
   Het wordt gepresenteerd in het goede vertrouwen dat hoe dichter we bij de tijd van de wederkomst komen, hoe duidelijker Bijbelse profetieën (bijv. uit Jesaja, Daniël, de Evangeliën, de Brieven en Openbaring enz.) in dit opzicht eschatologisch naar boven zullen komen.

2. Top 50 vervolging hotspots. Noord-Korea AfghanistanSomaliëLibië Pakistan Eritrea Soedan Jemen Iran Syrië Nigeria Saoedi-Arabië  ● Maldiven  ● Irak  ● Egypte  Algerije  Oezbekistan  Myanmar  Laos  Vietnam   Turkmenistan  China  Mauritanië  Centraal-Afrika Republiek  Marokko  Qata Burkina Faso  Mali  Sri Lanka  India  Tadzjikistan  Nepa Jordanië  Tunesië  Kazachstan   Turkije  ● Brunei  Bangladesh  ● Ethiopië  ● Maleisië  Colombia  ● Oman ● Koeweit  Kenia  Bhutan  Russische Federatie  Verenigde Arabische Emiraten ● Kameroen  Indonesië Niger.

3. Het voorrecht van gebed. Jezus heeft gezegd:

   "Maar gij, wanneer gij bidt, gaat in uw binnenkamer, en uw deur gesloten hebbende, bidt uw Vader, Die in het verborgen is; en uw Vader, Die in het verborgen ziet, zal het u in het openbaar vergelden." [Matteüs6:6].

De apostel Paulus heeft gezegd:

   “Maar zonder geloof is het onmogelijk Gode te behagen. Want die tot God komt, moet geloven, dat Hij is, en een Beloner is dergenen, die Hem zoeken. [Hebreeën 11:6].

PS Laten we allemaal bidden voor de vervolgde christenen van de wereld.

4. Discipelen leren bidden. Jezus heeft zijn discipelen als volgt geleerd om te bidden:

   Gij dan bidt aldus: Onze Vader, Die in de hemelen zijt! Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, gelijk in den hemel alzo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onzen schuldenaren. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van den boze. Want Uw is het Koninkrijk, en de kracht, en de heerlijkheid, in der eeuwigheid, amen. [Matteüs6:9-13].

5. Het gelovige gebed van een groot man werd verhoord. Het boek Job wordt verondersteld ergens tussen 1900 - 1700 voor Christus te zijn geschreven. en om een ​​van de oudste, zo niet de oudste, boeken in de Bijbel te zijn. Job bad eens:

   Och, of nu mijn woorden toch opgeschreven wierden. Och, of zij in een boek ook wierden ingetekend! Dat zij met een ijzeren griffie en lood voor eeuwig in een rots gehouwen wierden! [Job19:23-24].

   Dat ‘boek’ en die ‘rots’ is de BIJBEL, en na al die millennia lezen we vandaag nog steeds Jobs gebed! En omdat de Bijbel onverwoestbaar is en het Woord van God onveranderlijk, zijn de woorden van Job voor alle eeuwigheid bewaard gebleven, zo groot was de kracht van zijn gebed en de trouw van God zelfs na duizenden jaren.

Dankbetuigingen



No comments: