Total Pageviews

Wednesday 10 November 2021

Bijbels (Jonge Aarde) Schepping versus Darwinistisch (Oude Aarde) Schepping [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Het Klassieke (Atheïstische) Darwinisme opnieuw bekijken. Bij het lezen van literatuur over Klassiek Darwinisme zou je al snel ontdekken dat Klassiek Darwinisme overwegend neigt naar Atheïsme als een wereldbeeld ('geloofssysteem' of 'religie') bij uitstek, vandaar de term Klassiek (Atheïstisch) Darwinisme voor de rest van dit artikel.

2. De twee belangrijkste pijlers van het Klassieke (Atheïstische) Darwinisme. Dit zijn:

2.1 Er bestond (en is nog steeds) geen God, Opperwezen of Intelligente Ontwerper die betrokken was bij de schepping en het beheer en onderhoud van het Universum.

2.2 Het heelal is ontstaan ​​(kosmisch/geologisch/biologisch) door het willekeurige toeval van (hersenloze) 'Darwiniaanse Evolutie' zonder enig specifiek doel en zonder de hulp van een bovennatuurlijke Schepper/Intelligente Ontwerper.

3. Darwiniaans (Oude Aarde) Schepping. Dit wereldbeeld, dwz Creatieve Evolutie of Darwinistisch (Oude Aarde) Schepping probeert het Klassiek (Atheïstisch) Darwinisme en het Genesis Scheppingsverslag samen te smelten tot één enkel wereldbeeld dat, intellectueel en spiritueel, hopelijk die mensen tevreden zal stellen die in een soort van 'Evolutie' geloven. en een soort 'Schepper'.

4. Bijbels (Jonge Aarde) Schepping. Bijbels (Jonge Aarde) Schepping gelooft dat het theologisch onhoudbaar (en absurd) zou zijn om te geloven dat God (de Schepper) Almachtig (Almachtig) genoeg zou zijn om een ​​universum te creëren in '13,8 miljard jaar', maar niet Almachtig (Almachtig) genoeg om doe het in zes gewone dagen van elk 24 uur, ongeveer 6000 jaar geleden. Welk buitenaards merk van 'almacht' is dat?
   Bijbelse (Jonge Aarde) Schepping zijn bijvoorbeeld bereid om (in principe) toe te geven dat God het heelal in 13,8 miljard jaar had kunnen maken om de simpele reden dat niets onmogelijk is bij God. Ze staan ​​er echter op dat het, hoewel het mogelijk was geweest, gezien het Bijbelse getuigenis en het Scheppingsverslag van Genesis onwaarschijnlijk was, aangezien het niet nodig zou zijn geweest voor een almachtige God.
   Het probleem is dat de Darwinistische (Oude Aarde) Schepping niet bereid zijn om die concessie te doen aan Bijbelse (Jonge Aarde) Schepping door bijvoorbeeld toe te geven dat God duidelijk almachtig genoeg moet zijn geweest om het heelal in zes gewone weekdagen van 24 uur te hebben kunnen scheppen elk (zelfs als Hij dat niet had gedaan).

5. De paradox. Dus hier komen we nu bij een theologisch-filosofische paradox waar:

- De Bijbelse (Jonge Aarde) Schepping schrijven God 'eerste klas' absolute almacht toe;

- De Darwinistische (Oude Aarde) Schepping schrijven God alleen 'tweederangs' relatieve (beperkt door Zijn eigen fysica) almacht toe.

- De Bijbel schrijft de Absolute ('eerste klas') Almacht toe aan de God van de Bijbel.

6. De almachtquiz. Bepaal je wereldbeeld over de almacht van God hieronder door de vraag te beantwoorden: "Hoe almachtig geloof je dat God werkelijk is?"

Naar mijn mening is de God van de Bijbel (de JHWH van Mozes en de berg Sinaï en de tien geboden):

pAbsoluut Almachtig! 

pRelatief Almachtig! 

pZeer Almachtig!' 

pGewoon een beetje Almachtig!

pHelemaal niet Almachtig!"

Het doel van deze oefening was om de lezer te illustreren dat het juiste en alleen antwoord op de vraag 'Absoluut Almachtig!' is. Elk ander antwoord zou onzinnig zijn, d.w.z. God is Almachtig of Hij is het niet.

7. Rationale voor het Bijbelse (Jonge Aarde) Schepping afwijzing van het Darwinistische (Oude Aarde) Schepping door terug te verwijzen naar de 'Hoofdsjabloon' van de atheïsten, d.w.z. het Klassieke (Atheïstische) Darwinisme.

7.1. Darwiniaans (Oude Aarde) Schepping kan niet mogelijk zijn waar het Klassiek (Atheïstisch) Darwinisme CORRECT (GELDIG bleek te zijn, omdat het Darwiniaanse (Oude Aarde) Schepping 'God' nodig heeft in zijn vergelijking om te overleven als een levensvatbare theorie; CORRECT (GELDIGKlassiek (Atheïstisch) Darwinisme staat het bestaan van 'God' niet toe in zijn vergelijking. 

7.2 Darwiniaans (Oude Aarde) Schepping kan ook niet mogelijk zijn waar Klassiek (Atheïstisch) Darwinisme ONJUIST (ONGELDIG bleek te zijn omdat het Darwiniaanse (Oude Aarde) Schepping 'Evolutie' nodig heeft in zijn vergelijking om te overleven als een levensvatbare theorie. Een ONJUISTE (ONGELDIG) Klassiek (Atheïstisch) Darwinisme staat het bestaan van 'Evolutie' niet toe in zijn vergelijking. 

Dus hoe je het ook bekijkt, Darwiniaans (Oude Aarde) Schepping is (i) niet haalbaar of Klassiek (Atheïstisch) Darwinisme correct is (geldig) en ook (ii) niet wanneer het onjuist is (ongeldig).

8. Het probleem van de oppervlakkige tweedeling 'twee tegengestelde wereldbeelden'. Voor het geval er bezwaren zijn... de oppervlakkige Klassieke (Atheïstische) Darwinisme versus Darwinistische (Oude Aarde) Schepping 'dichotomie' (tweedeling), geïllustreerd in paragraaf 7, werd eerst oppervlakkig gecreëerd door de evolutionisten (evolutiegerichte atheïsten en theïsten) en niet door deze auteur; daarom behoudt deze auteur zich het recht voor om de oppervlakkige tweedeling ('dichotomie') te gebruiken om te wijzen op de fout van de Darwinistische (Oude Aarde) Schepping, een andere hybride tweedeling (Darwiniaans [Oude Aarde] Schepping versus Bijbels [Jonge Aarde] Schepping die niet zou zijn gebeurd als Darwinistische (Oude Aarde) Schepping waren gewoon bereid om de spirituele integriteit van de Bijbel (en vooral de wonderen van de Bijbel en de bonafide en integriteit van Jezus Christus) op het eerste gezicht te accepteren.

9. Samenvatting. Wat betreft de traditionele atheïst-evolutionisten moeten ze zich vrij voelen om te geloven wat ze willen... het is een vrij land. Het lijkt erop dat daar 'religie/geloofssysteem naar keuze' het Klassieke (Atheïstische) Darwinisme is en dat zal waarschijnlijk zo blijven tot de wederkomst van Jezus Christus, tenzij ze zich bekeren en het Evangelie geloven; want in de bizarre wereld van de atheïst-evolutionist:

(i) 'evolueert' alles behalve evolutionisten en 

(ii) bestaat er niet zoiets als 'Absolute waarheid' behalve de absolute waarheid van het atheïsme. 

Hoe het ook zij, ik sta erop dat het Darwiniaanse (Oude Aarde) Schepping:

de spot drijft met het Klassieke (Atheïstische) Darwinisme aangezien deze twee tegengestelde en elkaar uitsluitende woordbeelden, d.w.z. het Klassieke (Atheïstische) Darwinisme en het Darwinistische (Oude Aarde) Schepping niet beide tegelijkertijd juist (geldig) kunnen zijn;

de spot drijft met het Bijbelse (Jonge Aarde) Schepping aangezien deze twee tegengestelde en elkaar uitsluitende wereldbeelden, d.w.z. het Darwinistische (Oude Aarde) Schepping en het Bijbelse (Jonge Aarde) Schepping niet beide tegelijkertijd juist (geldig) kunnen zijn;

de spot drijft met de Oudtestamentische wonderen en Bijbelse tijdlijn i.r.o. de Genesis Scheppingsverslag en de getuigenis van Culturele en Bijbelse Geschiedenis goed bevestigd door Bijbelse Archeologie;

de spot drijft met de wonderen van Jezus Christus die nooit 'miljoenen jaren' nodig had om water in wijn te veranderen, een paar broden en vissen te vermenigvuldigen om duizenden te voeden (door het vergroten, introduceren van nieuwe, extra materie in het heelal in strijd met de wetten van de fysica), op water te leren lopen, Lazarus (en anderen) uit de dood op te wekken en opstaan ​​uit de doden Zelf;

de spot drijft met het Genesis Scheppingsverslag waarin Adam werd bevestigd als de eerste mens ooit (sinds vóór Adam was er nog 'geen mens om de grond te bewerken');

- de spot drijft met de oprechtheid, het getuigenis en de integriteit van Jezus Christus die persoonlijk de authenticiteit en waarachtigheid van het Scheppingsverslag in Genesis bevestigde door het bestaan ​​van Adam en Eva te bevestigen; Noach, de ark van Noach en de zondvloed van Noach;

- de spot drijft met het Oude Testament (buiten het boek Genesis) dat het bestaan ​​van Adam en Noach en de zondvloed bevestigt;

de spot drijft met de Nieuwtestamentische Brieven die het bestaan ​​bevestigen van de eerste man Adam en de eerste vrouw Eva;

de spot drijft met Gods veronderstelde almacht door Hem een ​​soort almacht toe te schrijven die op de een of andere manier ondergeschikt is aan Zijn eigen geschapen wetten van de fysica;

de spot drijft met de leer van de Nieuwe Hemel en Nieuwe Aarde zoals beschreven in Openbaring 21: Als het 13,8 miljard jaar had geduurd om dit huidige heelal en 4,54 miljard jaar dit huidige zonnestelsel (en planeet aarde) te maken, moeten we dan veronderstellen dat christenen miljarden en miljoenen jaren zullen wachten op de komst van de nieuwe hemel en de nieuwe aarde?


No comments: