Total Pageviews

Thursday 11 November 2021

Zie, Hij Komt ... Rijdend Op Een Wolk! [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Midden-Oosten ellende. Hoezeer we het geweld ook veroordelen en het verlies aan mensenlevens aan beide kanten van het conflict betreuren, we worden geconfronteerd met de grimmige realiteit van een conflict tussen Israëli's en Palestijnen (en hun ideologische sponsors, het anti-Israëlische moslimblok) dat waarschijnlijk voor onbepaalde tijd gaan sudderen. Hoe het ook zij, de meeste evangelische christenen van tegenwoordig zouden waarschijnlijk volhouden dat dit conflict deel uitmaakt van vele onvermijdelijke eschatologische voorlopers van de wederkomst van Jezus Christus.

2. Daniël profeteerde de komende regering van Jezus Christus. “Verder zag ik in de nachtgezichten, en ziet, er kwam Een met de wolken des hemels, als eens mensen zoon, en Hij kwam tot den Oude van dagen, en zij deden Hem voor Denzelven naderen. En Hem werd gegeven heerschappij, en eer, en het Koninkrijk, dat Hem alle volken, natien en tongen eren zouden; Zijn heerschappij is een eeuwige heerschappij, die niet vergaan zal, en Zijn Koninkrijk zal niet verdorven worden.” [Daniël 7:13-14].

3. Jezus Christus profeteerde zijn wederkomst.

   “Want gelijk de bliksem uitgaat van het oosten, en schijnt tot het westen, alzo zal ook de toekomst van den Zoon des mensen wezen ... En terstond na de verdrukking dier dagen, zal de zon verduisterd worden, en de maan zal haar schijnsel niet geven, en de sterren zullen van den hemel vallen, en de krachten der hemelen zullen bewogen worden. En alsdan zal in den hemel verschijnen het teken van den Zoon des mensen; en dan zullen al de geslachten der aarde wenen, en zullen den Zoon des mensen zien, komende op de wolken des hemels, met grote kracht en heerlijkheid. [Matteüs24:27, 29-30].

   “In het huis Mijns Vaders zijn vele woningen; anderszins zo zou Ik het u gezegd hebben; Ik ga heen om u plaats te bereiden. En zo wanneer Ik heen zal gegaan zijn, en u plaats zal bereid hebben, zo kome Ik weder en zal u tot Mij nemen, opdat gij ook zijn moogt, waar Ik ben. [John14:2-3].

   "Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde, zegt de Heere, Die is, en Die was, en Die komen zal, de Almachtige." [Openbaring1:8].

4. De geliefde discipel Johannes profeteerde de wederkomst. Ziet, Hij komt met de wolken en alle oog zal Hem zien, ook degenen, die Hem doorstoken hebben; en alle geslachten der aarde zullen over Hem rouw bedrijven; ja, amen." [Openbaring1:7].

   "En de heirlegers in den hemel volgden Hem op witte paarden, gekleed met wit en rein fijn lijnwaad. En uit Zijn mond ging een scherp zwaard, opdat Hij daarmede de heidenen slaan zou. En Hij zal hen hoeden met een ijzeren roede; en Hij treedt den wijnpersbak van den wijn des toorns en der gramschap des almachtigen Gods. En Hij heeft op Zijn kleed en op Zijn dij dezen Naam geschreven: Koning der koningen, en Heere der heren. [Openbaring19:14-16].

5. De vooruitzichten van de goddelozen. Velen schamen zich tegenwoordig voor Jezus Christus en doen Hem in hun dwaze trots af als een eerste-eeuwse religieuze fanaticus die is gearresteerd en berecht omdat hij een openbare laster was. Jezus Christus heeft echter gewaarschuwd:

   “Want zo wie zich Mijns en Mijner woorden zal geschaamd hebben, diens zal de Zoon des mensen Zich schamen, wanneer Hij komen zal in Zijn heerlijkheid, en in de heerlijkheid des Vaders, en der heilige engelen. [Lucas 9:26].

6. De Messias. Elke student van de Eschatologie (de studie van de eindtijd) en de Messiaanse profetieën van de Bijbel zal spoedig ontdekken dat elke persoon die tegenwoordig beweert Jezus van Nazareth te vervangen als de 'messias', om zo te zeggen, 'aan de verkeerde boom zou blaffen'. 
   Een gerichte studie van Bijbelse profetieën zal onthullen dat Jezus van Nazareth is aangekomen toen Hij precies op dat moment of in dat venster in de geschiedenis aankwam waar alle Oudtestamentische profetieën met betrekking tot de komst van de Messias en de Nieuwtestamentische gebeurtenissen rond de geboorte en het leven van Jezus van Nazareth bevond zich in een perfecte 'profetische conjunctie', zozeer zelfs dat iedereen die zich vandaag de dag wil presenteren als de langverwachte messias, voor alle praktische doeleinden de profetische bus 2000 jaar zou hebben gemist, een bus die niet zal komen ooit weer.
   Bovendien, voor die cynici die volhouden dat de historische persona van Jezus Christus een uitgebreide, met voorbedachten rade 'vervalsing' moet zijn geweest, het feit is dat (zoals een wijze man heeft gezegd) dat het leven, het karakter, de bediening en de prestaties van Jezus van Nazareth waren zo uniek en adembenemend dat alleen een 'echte Jezus' de goddelijke gestalte en gravitas had kunnen hebben om zo'n loopbaan van een 'Jezus' had kunnen smeden. 


                                                 MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: