Total Pageviews

Thursday 11 November 2021

Christelijk Atheïsme: Cultus Van Onredelijkheid [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Definitie. "Christelijk atheïsme is een vorm van cultureel christendom en ethisch systeem dat zijn overtuigingen en praktijken ontleent aan het leven en de leringen van Jezus zoals vastgelegd in de Nieuwtestamentische evangeliën en andere bronnen, terwijl het bovennatuurlijke claims van het christendom verwerpt." [Wikipedia]. 

   Modes en rages in de kerk en de religieuze wereld komen en gaan, net als de Grieken uit de tijd van Paulus die altijd schreeuwden om 'iets nieuws te horen'. Het verbaast me dus niet helemaal dat mensen deze nogal wankele kijk op het christendom hebben.

2. Charles Spurgeon. Charles Spurgeon maakte eens deze onschatbare opmerking toen hij zei dat hij zo blij was dat dit soort bizarre rages, zoals bijvoorbeeld 'christelijk atheïsme', het goede gevoel hadden om in de loop van de tijd in 'termijnen' op te duiken, en niet allemaal tegelijkertijd op hetzelfde moment, en schreef het toe aan de vooruitziende blik van God heeft ontworpen om te voorkomen dat echte gelovigen massaal sterven van verbazing! 
   Hoe het ook zij, de opkomst van deze rage verklaart nu de problemen die we hebben met enkele 'christelijke theologen' (sic) hier in Zuid-Afrika die zich hebben aangesloten bij de postmodernistische 'Jesus Seminar'-trein en prijzen zijn begonnen te winnen van onze lokale 'seculiere' Humanist Society' (de atheïstenclub) voor de zogenaamde 'progressiviteit in het religieuze denken' (!).

3. De tragedie van de ‘lauwwarme christen’, 'een andere Jezus', 'een andere geest' & 'een ander Evangelie'. Ik ben geneigd veel meer respect te hebben voor de oprechte, serieuze atheïst die het geloof in God principieel afwijst, want men weet tenminste waar hij met hem staat, maar wat 'christelijke atheïsten' betreft denk ik dat, met hun wankelen tussen het ware Evangelie en hun nep-'imitatieleer'-evangelie ('een andere Jezus'; 'een andere geest', 'een ander evangelie') ze flirten met verschrikkelijk gevaar in de duistere pseudo-theologische modder van modieuze maar dodelijke filosofische verwarring. De Bijbel zegt:

- "Zo dan, omdat gij lauw zijt, en noch koud noch heet, Ik zal u uit Mijn mond spuwen." [Openbaring 3:16].

- "Doch ik vrees, dat niet enigszins, gelijk de slang Eva door haar arglistigheid bedrogen heeft, alzo uw zinnen bedorven worden, om af te wijken van de eenvoudigheid, die in Christus is. 2Co 11:4  Want indien degene, die komt, een anderen Jezus predikte, dien wij niet gepredikt hebben, of indien gij een anderen geest ontvingt, dien gij niet hebt ontvangen, of een ander Evangelie, dat gij niet hebt aangenomen, zo verdroegt gij hem met recht." (2 Korintiërs 11:3-4).

4. Filosofische verwarring. Hier is het probleem: waarom zou een weldenkend, geletterd persoon met een gemiddelde opleiding (laat staan ​​van een hogere opleiding met postdoctorale diploma's van 'Ivy League'-universiteiten) als zijn morele rolmodel, spiritueel leider of leraar-ethiek een persoon die (volgens zijn theologische model):

(i) gewoonlijk heeft gelogen over Zijn goddelijke status en oorsprong

(ii) Zijn wonderen heeft verzonnen en 

(iii) het publiek van de eerste eeuw voor de gek heeft gehouden door te beweren wat Jezus Christus over Zichzelf heeft beweerd? Iets in 'Christelijk Atheïsme' klopt gewoon niet!


BOOKS FOR SALE (PDF)

                                                                            (click)

 Books for sale in PDF format at with no EXTRA FEES added onto listed price and no SHIPPING charges (click below): 

BOOKS FOR SALE (PDF)



(click on title)
(Paperback, Amazon.com)

No comments: