Total Pageviews

Sunday 21 November 2021

Zal God De Wetenschap Overleven? [DUTCH/NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoemen

Afbeeldings: Creative Commons
1. Zal God de wetenschap overleven? Ik wist niet of ik moest lachen of huilen toen de (duidelijk ervaren) TV-presentator de gevierde auteur interviewde die God gelukzalig denigrerend deed in de discussie: ‘Zal God de wetenschap overleven?’ 
   Ik dacht … hoe pijnlijk arrogant en lachwekkend verwaand, bijna alsof een kleine kakkerlak met een ernstig hersenletsel die zijn vuist schudt in het gezicht van een apotheker met een doctoraat en het nieuwste blikje dodelijke superinsecticiden op de markt hanteert. 
   Godzijdank is onze Apotheker (God, de Schepper) er een van barmhartigheid, genade en vergeving! Hij laat de zon schijnen op zowel gelovigen zowel als de goddelozen.

2. De gevierde (atheïstische) auteur. Dus daar zaten ze, met deze 'illustere' auteur, zelfvoldaan in de wetenschap dat hij over de hele wereld wordt gevierd vanwege zijn opmerkelijke auteurschap, God bespottend en denigrerend (de ontzagwekkende IK BEN van Mozes en de berg Sinaï!), terwijl ze de wereld uitdaagden om 'progressief' de ketenen van 'traditioneel, fundamentalistisch religieus denken' loslaten en in plaats daarvan moedig het nieuwe tijdperk van 'intellectuele verlichting' en 'hogere kritiek' (mijn parafrasering) omarmen; het klonk allemaal zo eentonig bekend (waar heb ik dit allemaal eerder gehoord, tijdens de Franse en communistische revoluties in Lenins Sovjet-Unie en Mao's China?).

3. Alternatieve Heelalle en de nieuwe 'messias': Sciëntisme. Voor het publiek van deze auteur moet hij zo heerlijk avant-garde en verbazingwekkend zachtaardig en bekwaam zijn geweest. Wetenschap ('Sciëntisme') was voor hem duidelijk de echte bevrijder van de moderne mens, de ultieme 'avatar' die de samenleving toch zou verlossen van de slavernij van ouderwets, 'verouderd Bijbels denken en fundamentalistische religiositeit'.
   Hierin bevindt zich het nieuwe alternatieve Heelal van moreel relativisme (moderne
neo-heidense anarchie in de voorsteden), situationele ethiek en de vergoddelijking van de menselijke rede (de afgodenverering van atheïstische, agnostische en seculiere humanistische goeroes, swami's, fakirs en heilige mannen) is een waanzinnige strijd in de zoektocht naar een 'nieuwe mozes' om ze hopelijk op een dag allemaal uit de Egyptische slavernij van de hoogdravende, grappige (systemische) Bijbelse moraliteit, het intellectuele keurslijf van de Tien Geboden en de stroperig 'heb uw naaste lief als uzelf'; heb lief en bid voor de leringen van uw vijand van de nederige Timmerman-Rabbi uit Nazareth naar het melk & honing Kanaän van ongebreidelde vrijgedachte aanbidding van hun Baäl-Dagon van sciëntisme*.

*'Sciëntisme': de aanbidding van de wetenschap door de atheïst en moderne heidenen in de voorsteden als de enige en ultieme oplossing voor alle uitdagingen, moeilijkheden en problemen van de mensheid (en als het te moeilijk wordt, kunnen ze toch altijd naar Mars emigreren).

4. God afwijzen als overbodig en achterhaald. Daar waren ze, met de gevierde auteur brabbelend als een praatzieke parkiet die God overzag (ondanks Gods monumentale, aangenomen IQ van 'slechts' ONEINDIGHEID tot de macht van Oneindigheid) alsof God, slordig wachtend, ongeschoren nerveus door de sjofele, versleten tijdschriften in de aangrenzende 'groene kamer', was een onbeduidende, demente lab-assistent terwijl Zijn 'lot' werd bepaald door de eminente kolos van een auteur achter de gesloten deuren.

5. Hij die in de Hemel zit, zal lachen. Genieën en non-conformistische auteurs zullen nog komen en gaan volgens het spreekwoordelijke 'a penny a dozijn' en hemel en aarde zullen voorbijgaan, maar de woorden van God zullen nooit voorbijgaan. De Bijbel zegt:

   "De koningen der aarde stellen zich op, en de vorsten beraadslagen te zamen tegen den HEERE, en tegen Zijn Gezalfde, zeggende: Laat ons hun banden verscheuren, en hun touwen van ons werpen. Die in den hemel woont, zal lachen; de HEERE zal hen bespotten ... God dan, de tijden der onwetendheid overzien hebbende, verkondigt nu allen mensen alom, dat zij zich bekeren.[Psalm2:2-4; Handelingen17:30].

   "Want zo wie zich Mijns en Mijner woorden zal geschaamd hebben, in dit overspelig en zondig geslacht, diens zal Zich de Zoon des mensen ook schamen, wanneer Hij zal komen in de heerlijkheid Zijns Vaders, met de heilige engelen." [Marcus 8:38].

                                                  MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: