Total Pageviews

Sunday 21 November 2021

Wee De Herders Die De Schapen Verstrooien! [DUTCH/NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoemen
1. Postmodernisme onder de aandacht. De postmodernistische beweging, het ‘Jesus Seminar’ (in de RSA: ‘Nuwe Hervormers’), onderschrijft (samengevat) de volgende basisprincipes:

1.1 “Jezus van Nazareth werd geboren tijdens de regering van Herodes de Grote.

1.2 “De naam van zijn moeder was Maria, en hij had een menselijke vader wiens naam misschien niet Jozef was.

1.3 “Jezus werd geboren in Nazareth, niet in Bethlehem.

1.4 “Jezus was een rondreizende wijze die maaltijden deelde met sociale verschoppelingen.

1.5 “Jezus beoefende gebedsgenezing zonder het gebruik van oude medicijnen of magie, en kijkend naar aandoeningen, beschouwen we nu psychosomatisch.

1.6 “Hij liep niet over water, voedde de menigte niet met broden en vissen, veranderde water in wijn en wekte Lazarus niet op uit de dood.

1.7 “Jezus werd gearresteerd in Jeruzalem en gekruisigd door de Romeinen.

1.8 “Hij werd geëxecuteerd als een openbare laster, niet omdat hij beweerde de Zoon van God te zijn.

1.9 “Geloof in de opstanding is gebaseerd op de visionaire ervaringen van Paulus, Petrus en Maria Magdalena.

1.10 "Het lege graf is fictie, Jezus werd niet lichamelijk uit de dood opgewekt." [Wikipedia, ‘Jezus-seminar’].

2. De implicaties van deze cultus. Als een atheïstische professor van een van de liberale 'Ivy League'-universiteiten dit (verzonnen) pseudo-christelijke gedoe had uitgevonden, zou het begrijpelijk zijn geweest; maar afkomstig van zogenaamde 'Bijbelgeleerden' en 'theologen' (sic) die de leiding hebben over christelijke seminaries en kerken, schreeuwt het op zijn zachtst gezegd de hemel in.
   Ik heb nog nooit een groep 'geleerden' ontmoet die zo vastbesloten zijn om hun eigen zaak (religie) onwaar, ongeldig en hopeloos ongelijk te bewijzen ... bijna als een Adolf Hitler, Herman Göring, Joseph Goebbels en Heinrich Himmler die zich keren tegen het Nazisme en het aan de kaak stellen en de 'Eugenetica'-beweging van de Nazi's als 'ketterij' na het bijwonen van een Billy Graham-evangeliebijeenkomst in een Berlijns stadion. Het doet zo griezelig denken aan een ideologische 'Jim Jones, Peoples' Temple' doodswens.
   Houd in gedachten de ongelooflijke theologische roekeloosheid van deze mensen; bijvoorbeeld, waarom zou iemand die zich abonneert op dit soort 'anti-evangelie' (slecht nieuws) nog steeds in kerken en seminaries rondhangen om 'christendom' te prediken en te onderwijzen, zoals sommigen die ik ken doen (bij faculteiten 'Oude en Nieuwe Testament')? Waarom worden ze niet liever theosofen, rozenkruisers of scientologen?
   Een van die voorstanders van het Jesus Seminar anti-evangelie (een professor in de theologie) is pas onlangs beloond (door niemand minder dan de 'South African Secular Society'*) met de jaarlijkse prijs omdat hij zo theologisch 'progressief' was in zijn theologie en interpretatie van het Nieuwe Testament.

*'South African Secular Society': De plaatselijke club in Zuid-Afrika voor atheïsten/seculier humanisten.

3. De Bijbel waarschuwt:

   ”Wee den herderen, die de schapen Mijner weide ombrengen en verstrooien! spreekt de HEERE ... Als iemand de wet van Mozes heeft te niet gedaan, die sterft zonder barmhartigheid, onder twee of drie getuigen; Hoeveel te zwaarder straf, meent gij, zal hij waardig geacht worden, die den Zoon van God vertreden heeft, en het bloed des testaments onrein geacht heeft, waardoor hij geheiligd was, en den Geest der genade smaadheid heeft aangedaan? [Jeremia23:1; Hebreeën10:28-29].

   "Want indien degene, die komt, een anderen Jezus predikte, dien wij niet gepredikt hebben, of indien gij een anderen geest ontvingt, dien gij niet hebt ontvangen, of een ander Evangelie, dat gij niet hebt aangenomen, zo verdroegt gij hem met recht ...  Ik verwonder mij, dat gij zo haast wijkende van dengene, die u in de genade van Christus geroepen heeft, overgebracht wordt tot een ander Evangelie; Daar er geen ander is; maar er zijn sommigen, die u ontroeren, en het Evangelie van Christus willen verkeren. Doch al ware het ook, dat wij, of een engel uit den hemel u een Evangelie verkondigde, buiten hetgeen wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt." [2Korintiërs11:4; Galaten1:6-8].

   "Maar zo wie een van deze kleinen, die in Mij geloven, ergert, het ware hem nutter, dat een molensteen aan zijn hals gehangen, en dat hij verzonken ware in de diepte der zee." [Mattheus18:6].

Dankbetuigingen


No comments: