Total Pageviews

Sunday 14 November 2021

Wees Stil En Weet Dat Ik God Ben [DUTCH / NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoemen 
1. Stelling #1. God is de ultieme autoriteit in het Heelal. Hij is de Absolute & Oneindige Schepper die, toen Hij bij een gezaghebbende Naam wilde zweren, Hij bij Zichzelf heeft moeten zweren. [Jesaja45:23; Jeremia22:5; Hebreeën6:15].

2. Stelling #2. Gods wegen en gedachten zijn oneindig hoger en verhevener dan waartoe de mens in staat is. Bij gebrek aan een betere beschrijving aanvaard ik dat God (YHWH) het een (verondersteld) I.Q. (Intelligentie Quotient) van oneindigheid tot de kracht van oneindigheid, als volgt: ONEINDIGoneindig.

   "Want Mijn gedachten zijn niet ulieder gedachten, en uw wegen zijn niet Mijn wegen, spreekt de HEERE. Want gelijk de hemelen hoger zijn dan de aarde, alzo zijn Mijn wegen hoger dan uw wegen, en Mijn gedachten dan ulieder gedachten." [Jesaja 55:8-9].

3. Stelling #3. De hoogste der hemelen, ja, zelfs de hemel der hemelen, kan God niet bevatten. Het illustreert de zinloosheid van het proberen om het bestaan ​​of niet-bestaan ​​van God te bewijzen door naar Hem te zoeken in 'de ruimte'; men zal Henry Ford niet aantreffen in de motorruimte van een Ford-auto. [ 2Kr2:6; 1Koning8:27].

4. Stelling #4. God de Vader is de Opperrechter in de Hemelse Rechtbanken van Absolute en Oneindige Gerechtigheid. De enige mogelijkheid om een ​​beroep te doen op de Opperrechter is om een ​​beroep te doen op God door Jezus Christus, de Zoon van God. Jezus Christus zal echter de voorzittende Rechter zijn bij het Grote Witte Troon Oordeel in de eeuwigheid. [Matteüs 3:17; 11:27; 19:28; John3:35; 5:22; 14:6].

5. Stelling #5. God is krachtig. God is krachtig, groot en klein genoeg om (i) alle sterren in het heelal te tellen en te benoemen en (ii) elk gebroken hart in de kosmos te herstellen. [Psalm147:3-4]. Interessant hoe de psalmist de genezing van een gebroken hart even serieus en uitdagend maakt als het kennen van het aantal sterren in het heelal, maar ook uitdagend als het noemen van elk van hen, toch kan God het op elk moment doen!

6. Stelling #6. Gods primaire verblijfplaats staat bekend als het 'Het Vaderhuis met vele woningen'. Het is waarschijnlijk gelegen in wat de apostel Paulus 'Paradijs' of de 'Derde Hemel' noemde. [John14:1-4; 2Korintiërs12:2-4]. God woont ook bij de verslagenen en nederigen van geest [Jesaja 57:15]. Gods Heilige Geest woont ook in de lichamen (harten) van gelovigen. [1Korintiërs3:16-17; 6:19].

7. Stelling #7. De Persona van God is Absoluut & Oneindig diep en complex. God is zo diep, complex en ondoorgrondelijk dat zelfs de Geest van God ‘de diepe (mysterieuze) dingen van God onderzoekt. [1Korintiërs2:10].

8. Stelling #8. God is nederig van Hart. [Jesaja57:15; Zacharia9:9; Mattheüs11:28-29].

9. Stelling #9. God roep vaste materie uit niets.  Gos is machtig en begaafd genoeg om b.v. vaste materie uit te roep het niets. [Genesis1:1; Romeinen4:17].

10. Stelling #10. God is alwetend, alomtegenwoordig en almachtig. [Job36:5;; Psalmen147:5; Spreuken3:19; Openbaring1:8; 19:15]. De atheïst die zo beweert te bewijzen dat er geen God is, zal moeten:

- overal in het heelal tegelijkertijd aanwezig zijn terwijl je tegelijkertijd alles weet wat er te weten valt over het heelal en

- 'almachtig' genoeg zijn om elke vierkante millimeter van het heelal op hetzelfde moment snel te reizen om zijn ambitieuze missie te volbrengen.

11. Stelling #11. In deze Kosmos (en daarbuiten) zijn er 'geheime dingen' en 'geopenbaarde dingen'. De Bijbel zegt: "De verborgene dingen zijn voor den HEERE, onzen God; maar de geopenbaarde zijn voor ons en voor onze kinderen, tot in eeuwigheid, om te doen al de woorden dezer wet." [Deuteronomium29:29]. De geheime dingen zijn van God, dus kom er overheen.

12. Stelling #12. De ultieme ironie is dus dat alleen God Zelf op elke denkbare manier is uitgerust met de wetenschappelijke gravitas, gestalte, kennis, wijsheid, macht en autoriteit om ooit te bewijzen dat er geen God is. De Maker of Schepper zal zeker niet uit eigen wil afstand doen (Een arend van zijn kaliber springt niet in een vogelkooi uit eigen beweging!).


                                                MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: