Total Pageviews

Sunday 14 November 2021

Het Bloed Van Het Kruis [DUTCH / NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoomen
1. De betekenis van het offer van Jezus Christus op Golgotha ​​(Golgotha). Dit is slechts een samenvatting van de betekenis van het offer van Jezus Christus en het bloed (offer) van het kruis (
met dank aan ds. Andrew Murray, 1828-1917, Whitaker House).

1.1 Wedergeboren christenen zijn VERLOST door het bloed (offer) van het kruis.

   "Wetende dat gij niet door vergankelijke dingen, zilver of goud, verlost zijt uit uw ijdele wandeling, die u van de vaderen overgeleverd is; Maar door het dierbaar bloed van Christus, als van een onbestraffelijk en onbevlekt Lam." [1Petrus1:18-19].

1.2 Wedergeboren Christenen zijn GERECHTVAARDIGD EN VERZOEN MET GOD door het bloed (offer) van het kruis.

   "En worden om niet gerechtvaardigd, uit Zijn genade, door de verlossing, die in Christus Jezus is; Welken God voorgesteld heeft tot een verzoening, door het geloof in Zijn bloed, tot een betoning van Zijn rechtvaardigheid, door de vergeving der zonden, die te voren geschied zijn onder de verdraagzaamheid Gods; Tot een betoning van Zijn rechtvaardigheid in dezen tegenwoordigen tijd; opdat Hij rechtvaardig zij, en rechtvaardigende dengene, die uit het geloof van Jezus is." [Romeinen 3:24-26].

1.3 Wedergeboren christenen zijn GEHEILIGD door het bloed (offer) van het kruis.

    "Want welker dieren bloed voor de zonde gedragen werd in het heiligdom door den hogepriester, derzelver lichamen werden verbrand buiten de legerplaats. Daarom heeft ook Jezus, opdat Hij door Zijn eigen bloed het volk zou heiligen, buiten de poort geleden. Zo laat ons dan tot Hem uitgaan buiten de legerplaats, Zijn smaadheid dragende." [Hebreeën 13:11-13].

1.4 Wedergeboren christenen zijn GEREINIGD door het bloed (offer) van het kruis.

   "Maar indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, zo hebben wij gemeenschap met elkander, en het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde. Indien wij zeggen, dat wij geen zonde hebben, zo verleiden wij ons zelven, en de waarheid is in ons niet. Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, dat Hij ons de zonden vergeve, en ons reinige van alle ongerechtigheid. Indien wij zeggen, dat wij niet gezondigd hebben, zo maken wij Hem tot een leugenaar, en Zijn woord is niet in ons." [1 John1:7-10].

1.5 Wedergeboren christenen zijn gemachtigd om GOD TE DIENEN door het bloed (offer) van het kruis.

   "Hoeveel te meer zal het bloed van Christus, Die door den eeuwigen Geest Zichzelven Gode onstraffelijk opgeofferd heeft, uw geweten reinigen van dode werken, om den levenden God te dienen?" [Hebreeën 9:14 NBV].

1.6 Wedergeboren christenen hebben toegang gekregen tot het HEILIGSTE DER HEILIGEN (in de hemelse tabernakel) door het bloed (offer) van het kruis.

"Daarom, broeders, vrijmoedigheid om het heiligste binnen te gaan door het bloed van Jezus, langs een nieuwe en levende weg, die Hij voor ons heeft ingewijd, door de sluier, dat wil zeggen, zijn vlees." [Hebreeën 10:19-20 NBV].

1.7 Wedergeboren christenen hebben EEUWIG LEVEN ontvangen door het bloed (offer) van het kruis.

   "Jezus dan zeide tot hen: Voorwaar, voorwaar zeg Ik ulieden: Tenzij dat gij het vlees des Zoons des mensen eet, en Zijn bloed drinkt, zo hebt gij geen leven in uzelven. Die Mijn vlees eet, en Mijn bloed drinkt, die heeft het eeuwige leven; en Ik zal hem opwekken ten uitersten dage. Want Mijn vlees is waarlijk Spijs, en Mijn bloed is waarlijk Drank. Die Mijn vlees eet, en Mijn bloed drinkt, die blijft in Mij, en Ik in hem." [John6:53-56].

1.8 Wedergeboren christenen zijn gezegend met OVERWINNING over Satan door het bloed (offer) van het kruis.

   "En zij hebben hem overwonnen door het bloed des Lams, en door het woord hunner getuigenis, en zij hebben hun leven niet liefgehad tot den dood toe." [Openbaring12:11].

1.9 Wedergeboren christenen zullen HEMELSE VREUGDE genieten door het bloed (offer) van het kruis.

    "Na dezen zag ik, en ziet, een grote schare, die niemand tellen kon, uit alle natie, en geslachten, en volken, en talen, staande voor den troon, en voor het Lam, bekleed zijnde met lange witte klederen, en palm takken waren in hun handen.  En zij riepen met grote stem, zeggende: De zaligheid zij onzen God, Die op den troon zit, en het Lam. En al de engelen stonden rondom den troon, en rondom de ouderlingen en de vier dieren; en vielen voor den troon neder op hun aangezicht, en aanbaden God, Zeggende: Amen. De lof, en de heerlijkheid, en de wijsheid, en de dankzegging, en de eer, en de kracht, en de sterkte zij onzen God in alle eeuwigheid. Amen. En een uit de ouderlingen antwoordde, zeggende tot mij: Deze, die bekleed zijn met de lange witte klederen, wie zijn zij, en van waar zijn zij gekomen?  En ik sprak tot hem: Heere, gij weet het. En hij zeide tot mij: Dezen zijn het, die uit de grote verdrukking komen; en zij hebben hun lange klederen gewassen, en hebben hun lange klederen wit gemaakt in het bloed des Lams." [Openbaring7:9-14].

2. Conclusie. Voelt de lezer zich beschaamd, beschaamd en/of schuldig over zijn/haar verleden? Het antwoord is de kracht in het leven, de bediening, de leringen, het offer, het bloed, de opstanding en de GERECHTIGHEID van JEZUS CHRISTUS. De Bijbel zegt:

   "Maar indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, zo hebben wij gemeenschap met elkander, en het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde." [1John1:7].
"Er is een fontein gevuld met bloed;
Getrokken uit Immanuel's aderen ...
En zondaars stortten zich onder die vloed,
Verlies al hun schuldige vlekken."

[Willem Cowper, 1731-1800]
Acknowledgements

Murray, Andrew The Blood of the Cross. Whitaker House.

 ✋

                                                MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

(click)

No comments: