Total Pageviews

Thursday 11 November 2021

Waarom Ik Nooit Een Waarzegger Zal Raadplegen [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Inleiding. Ik zal nooit een waarzegger raadplegen.

1.1 God keurt helderzienden, mediums en waarzeggers niet goed.

   " Verder sprak de HEERE tot Mozes, zeggende: Gij zult ook tot de kinderen Israels zeggen: Een ieder uit de kinderen Israels, of uit de vreemdelingen, die in Israel als vreemdelingen verkeren, die van zijn zaad den Molech gegeven zal hebben, zal zekerlijk gedood worden; het volk des lands zal hem met stenen stenigen. En Ik zal Mijn aangezicht tegen dien man zetten, en zal hem uit het midden zijns volks uitroeien; want hij heeft van zijn zaad den Molech gegeven, opdat hij Mijn heiligdom ontreinigen, en Mijn heiligen Naam ontheiligen zou. 
   "En indien het volk des lands hun ogen enigszins verbergen zal van dien man, als hij van zijn zaad den Molech zal gegeven hebben, dat het hem niet dode; Zo zal Ik Mijn aangezicht tegen dien man en tegen zijn huisgezin zetten, en Ik zal hem, en al degenen, die hem nahoereren, om den Molech na te hoereren, uit het midden huns volks uitroeien. Wanneer er een ziel is, die zich tot de waarzeggers en tot de duivelskunstenaars zal gekeerd hebben, om die na te hoereren, zo zal Ik Mijn aangezicht tegen die ziel zetten, en zal ze uit het midden haars volks uitroeien. Daarom heiligt u, en weest heilig; want Ik ben de HEERE, uw God!"  [Leviticus20:1-7] 

   "Of een bezweerder, die met bezwering omgaat, of die een waarzeggenden geest vraagt, of een duivelskunstenaar, of die de doden vraagt. Want al wie zulks doet, is den HEERE een gruwel; en om dezer gruwelen wil verdrijft hen de HEERE, uw God, voor uw aangezicht, uit de bezitting. Oprecht zult gij zijn met den HEERE, uw God. Want deze volken, die gij zult erven, horen naar guichelaars en waarzeggers; maar u aangaande, de HEERE, uw God, heeft u zulks niet toegelaten." [Deuteronomium18:11-14].

   "Ja, hij deed zijn zoon door het vuur gaan, en pleegde guichelarij en gaf op vogelgeschrei acht; en hij stelde waarzeggers en duivelskunstenaren; hij deed zeer veel kwaads in de ogen des HEEREN, om Hem tot toorn te verwekken ... En ook deed Josia weg de waarzeggers, en de duivelskunstenaars, en de terafim, en de drekgoden, en alle verfoeiselen, die in het land van Juda en in Jeruzalem gezien werden; opdat hij bevestigde de woorden der wet, die geschreven waren in het boek, dat de priester Hilkia in het huis des HEEREN gevonden had. 2Ki 23:25  En voor hem was geen koning zijns gelijke, die zich tot den HEERE, met zijn ganse hart, en met zijn ganse ziel, en met zijn ganse kracht, naar al de wet van Mozes, bekeerd had; en na hem stond zijns gelijke niet op." [2Koningen21:6; 23:24-25].

   "Want zo zegt de HEERE der heirscharen, de God Israels: Laat uw profeten en uw waarzeggers, die in het midden van u zijn, u niet bedriegen, en hoort niet naar uw dromers, die gij doet dromen. Want zij profeteren u valselijk in Mijn Naam; Ik heb hen niet gezonden, spreekt de HEERE." [Jeremiah29:8-9].

   "Want de terafim spreken ijdelheid, en de waarzeggers zien valsheid, en zij spreken ijdele dromen, zij troosten met ijdelheid; daarom zijn zij henengetogen als schapen, zij zijn onderdrukt geworden; want er was geen herder.[Zechariah10:2].

1.2 Waarzeggers kunnen zelfs hun eigen dreigende catastrofes niet voorzien, laat staan ​​die van anderen. Waarzeggers hebben geen idee wat hen te wachten staat, laat staan ​​voor anderen. Waar waren ze toen de genocide (decimatie van volkeren) in Rwanda plaatsvond, of alle aardbevingen in b.v. Turkije, Azië, Haïti etc? 
   Waarom konden ze de sluipmoorden op Abraham Lincoln (1865), John F. Kennedy (1963) en Bobby Kennedy (1968) noet voorsien? Geen van de heilige mannen, godmannen, fakirs, goeroes, swami's en waarzeggers van India, een land dat rijk is aan de tradities van Indiase mystici en het paranormale, kon de moord op Mahatma Ghandi (1948) voorzien en voorkomen; hetzelfde geldt voor Bennazir Bhutto die in 2007 in Pakistan werd vermoord.
   Reis naar Nazi-Duitsland, waar het 'Arische ras' van verwarde nazi's van 1933 tot 1945 op instigatie van de hoofdclown, Adolf Hitler, hun 'superrasfantasieën' probeerde uit te voeren. Geen van de waarzeggers in dienst van de horoscoop-achtervolgende galerij van Nazi-hoofden 'voorzag' (i) de meer dan 40 aanslagen op Hitler's leven, of (ii) het mislukte bombardement van Von Stauffenberg op de Hitler-hoofdkwartierconferentie, noch (iii) de moord op Richard Heydrich, de beruchte spil van de Gestapo.
   Geen enkele Nazi-profeet heeft ooit voorzieningen getroffen voor (iv) het mislukken van de Battle of Britain; (v) de spectaculaire mislukkingen van de Barbarossa-campagne (Rusland); (vi) de val van Mussolini, Hitlers misdaadpartners of de D-Day-invasie van Normandië op 6 juni 1944. 
   Zo 'goed' waren Nazi-'zieners' dat op die historische dag, (vii) de Duitse Wehrmact 200 mijl verwijderd was vanaf de stranden van Normandië bezig met oorlogsspelletjes om zich voor te bereiden op een mogelijke geallieerde invasie in Pas de Calais (!); (viii) Gen. Erwin Rommel, commandant van de verdediging van de Atlantikwall, was kilometers ver weg om de verjaardag van zijn vrouw te vieren. Tot zover de 'Arische' superioriteit van de Nazi's. 
   Waarom heeft geen enkele paranormaal begaafde de tragedie van de Twin Towers (9/11) voorkomen?

1.3 Waarzeggers gieten de toekomst van hun klanten in niet-onderhandelbaar beton, terwijl God de toekomst open en onderhandelbaar heeft gelaten dankzij de gave en het voorrecht van vrije wil. God heeft de toekomst niet voor niets 'open' (onbekend) gelaten; het was ontworpen om de mens als een 'vrije morele agent' in staat te stellen morele beslissingen uit 'vrije wil' te nemen, anders zou de schepping een antropologische farce zijn geweest. De toekomst blijft voortdurend 'onderhandelbaar', vandaar het recht van de mens om ofwel te kiezen voor een leven van afpersing en misdaad, ofwel ervoor te kiezen om zich te bekeren en een leven te leiden dat het Evangelie waardig is. Het feit dat God soeverein is en de toekomst van tevoren kent, doet geen afbreuk aan de vrije wil van de mens en het betekent ook niet dat God het lot van de mens manipuleert als tinnen soldaatautomaten.
   Reken maar uit: God heeft een vrije wil en geschapen naar Zijn beeld heeft de mens natuurlijk ook een vrije wil. Het verschil is dat terwijl Gods vrije wil absoluut en oneindig is, de vrije wil van de mens geleend en beperkt is... God is almachtig, maar de mens is niet almachtig. Wat de waarzegger beweert te kunnen doen, is Gods gezag te neutraliseren en Zijn macht over de mensheid uit te schakelen en teniet te doen om de 'onderhandelbaarheid' van de toekomst te verwijderen en deze te buigen naar zijn of haar voorspellingen en psychische machinaties (en dat vanuit de comfortabele een vervallen caravan of vanuit zijn achterstraat, kelderhokje in het slonzigste deel van de stad).
   Dit is ketterij van de ergste soort, want de waarzegger beweert beter te weten en meer macht over leven en ledematen uit te oefenen dan de Schepper Zelf.

1.4 'Voorspelde fortuinen' die meedogenloos worden nagestreefd (zonder gezond verstand) kunnen disfunctionele selffulfilling prophecies worden die leiden tot ongeluk en hartzeer. Goedgelovige mensen die geloven wat deze bedriegers 'voorspellen' (hetzij door de sterren via horoscopen*, theebladeren of de palm van de hand) zullen uiteindelijk zo in beslag worden genomen door die levensstijl en worden beïnvloed door de kracht van hun paranormaal begaafde dat ze hulpeloos, hopeloos kunnen worden neurotici. Het voorspellen van de 'fortuinen' van mensen kan zulke mensen paranoïde en pathologisch afhankelijk maken van 'paranormaal begaafden'.

*Horroscopen?

1.5 Alle ‘paranormaal begaafden’ zouden inmiddels fabelachtig rijk moeten zijn; waarom zijn ze niet? Geen van hen kent het winnende nummer van de loterij of de paardenraces van volgende week. Sommige zijn zo zielig en oneerlijk dat ze eigenlijk proberen ‘winnende nummers’ (van verwacht loterijen) aan idioten te verkopen (en daar uiteraard in slagen!).

1.6 In de Bijbel berispen de apostelen de waarzegger. Bij de ene gelegenheid dat de apostelen werden geconfronteerd met een 'paranormaal begaafde', berispten ze haar 'geest van waarzeggerij' en stuurden haar weg.

   "En terwijl we gingen bidden, gebeurde het dat een zeker meisje, bezeten door een geest van waarzeggerij, ons ontmoette, die haar meesters veel winst opleverde door te voorspellen. Dezelfde volgde Paulus en ons en riep uit, zeggende: 'Deze mannen zijn de dienaren van de Allerhoogste God, die ons de weg van verlossing aankondigt.' En ze deed dit vele dagen. Maar omdat ze bedroefd was en zich tot de demonische geest wendde, zei Paulus: Ik beveel je in de naam van Jezus Christus om uit haar te gaan! En het kwam uit in dat uur." [Handelingen 16:16-18].

2. God de beste en enige optie. Mensen in moeilijkheden die mogelijk leed ervaren of vastzitten in een impasse of dilemma, wordt geadviseerd om tot God te bidden om hulp en geen toevlucht te nemen tot de ‘hulp’ (sic) van paranormaal begaafden, mediums en waarzeggers. Hier is de deal: als God je niet helpt, heeft de paranormaal begaafde niet eens zoveel hoop als een sneeuwbal. Het recept voor hulp in tijden van nood of nood is duidelijk:

   "Maar gij, wanneer gij bidt, gaat in uw binnenkamer, en uw deur gesloten hebbende, bidt uw Vader, Die in het verborgen is; en uw Vader, Die in het verborgen ziet, zal het u in het openbaar vergelden." [Matteüs 6:6].

                                                 MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: