Total Pageviews

Thursday 11 November 2021

Vertrouw De Helderzienden Waarzegster Niet [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Vertrouwende helderzienden niet. Ongelooflijk velen baseren hun hoop nog steeds op paranormaal begaafden en individuen die allerlei paranormale gaven en talenten claimen. Toegegeven, er is duidelijk verdienste voor wetenschappelijke experimenten op het gebied van het paranormale, maar voor zover de 'beroepe' (sic) of 'waarzeggers', 'zieners', 'paranormaal begaafden' enz. maakt zich zorgen, mijn advies blijft: blijf weg... vertrouw de paranormaal begaafden niet; niet omdat ik niet helemaal onbekend ben met het onderzoek op het gebied van buitenzintuiglijke waarneming, maar gewoon omdat het, net als 'Evolutionaire Theorie', geen exacte wetenschap is en daarom wat mij betreft totaal onbetrouwbaar.
   Waar waren ze bijvoorbeeld toen de Titanic (of de Twin Towers [9/11]) neerstortte? Of, toen het bloedbad in Rwanda plaatsvond? Op televisie komen en allerlei schrijnende verhalen delen over hoe die en die 'paranormaal begaafden' deze tragedies van tevoren hadden 'zien' gebeuren in een visioen, is van absoluut nul nut; oplossingen ‘achteraf’ tellen niet mee. Waar was die 'waarzegster' (die achteraf werd gedropt om een ​​mysterieuze cold case op te lossen) op het moment dat de misdaad plaatsvond... waarom heeft hij of zij die misdaad überhaupt voorkomen?

2. Een paar voorbeelden. Toen de jacht op de beruchte 'Yorkshire Ripper', Peter Sutcliffe (die een 'Whole Life Order'-straf uitzat en in 2020 stierf aan Covid-19) was begonnen, waren er naar verluidt enkele 'paranormaal begaafden' ('cranks'?) voor het aanbieden van hun inzichten aan de opsporingsambtenaren. Enkele inzichten over het ‘profiel van de dader’ waren:

2.1 Doris Stokes, Medium. "The Yorkshire Ripper is 1.85 lang, heet Johnnie of Ronnie, heeft een litteken onder zijn linkeroog met een kalende plek die hij probeert te verbergen door zijn lange, muisachtige haar eroverheen te borstelen. Hij is gladgeschoren, zijn achternaam begint met de letter ‘M’, is psychiatrisch behandeld in een psychiatrisch ziekenhuis en woont in een straat genaamd Berwick, oftewel Bewick.”

2.2 Gerard Croiset, paranormaal rechercheur. "The Ripper loopt ook mank vanwege een beschadigde rechterknie en woont in een flatgebouw boven een garage in Sunderland."

2.3 Patrick Barnard, helderziende. "Hij draagt ​​een zwarte duffelcoat met witte letters RN, werkt aan een nucleaire onderzeeër, kleedt zich om in een verlaten treinwagon en zijn huis is de bovenste flat in een vervallen grijs huis met uitzicht op een spoorwegtunnel." (Bruin: 41).

3. De arrestatie. De Yorkshire Ripper, Peter, Sutcliffe, werd op 2 januari 1981 gearresteerd. In tegenstelling tot de profielen die door de 'paranormaal begaafden' waren ingediend, heeft hij:

3.1 "was donkerharig met een volle baard;

3.2 werd niet Johnnie of Ronnie genoemd;

3.3 woonde niet in Berwick of Bewick Street;

3.4 nooit psychiatrische behandeling gehad;

3.5 was geen onderzeeër;

3.6 liep niet mank;

3.7 nooit bezochte verlaten treinwagons"

3.8 was vrachtwagenchauffeur; en

3.9 woonde niet in een huis boven een tunnel." (Bruin: 42).

Dankbetuigingen

1. Brown, Gerry (1989) The World’s Greatest Mysteries. Hamlyn. London.

 
                                                    MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: