Total Pageviews

Thursday 11 November 2021

Bijbels Schepping versus Atheïsme: Waar Richard Dawkins Zijn Weg Verloor [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Vrijheid van godsdienst. De mens is geschapen als een vrije morele agent en in termen van het principe van de vrijheid van godsdienst is het iedereen, inclusief Richard Dawkins (RD), vrij om zijn godsdienst naar keuze na te streven zoals hij goeddunkt, wat in zijn geval is de religie of het geloofssysteem van het atheïsme ondersteund door de pseudo-wetenschap van het Darwinisme ('Evolutie').

2. Waar RD de weg kwijt is. De gastheren ('stewards') van Richard Dawkins Quotes, d.w.z. 'Good-Reads', citeert RD in zijn boek, 'The God Delusion':

   “De God van het Oude Testament is misschien wel het meest onaangename personage in alle fictie: jaloers en trots op; een kleinzielige, onrechtvaardige, meedogenloze controlefreak; een wraakzuchtige, bloeddorstige etnische schoonmaker; een vrouwonvriendelijke, homofobe, racistische, kindermoord, genocide, kindermishandeling, pestilentiële, megalomane, sadomasochistische, grillig kwaadaardige pestkop.”

(De auteur van dit blogartikel biedt zijn excuses aan uitvoerig voor het feit dat hij de lezer heeft moeten onderwerpen aan deze lading onbeschaafde vitriool, godslastering en godslastering  afkomstig van zo'n eminente 'wetenschapper' alleen noodzakelijk door de kritische en dringende behoefte aan volle transparantie en waarheid).

3. De opmerkingen van RD over God zijn zeer verontrustend, zelfs beangstigend.

3.1 God een 'fictief personage'? RD's verwijzing naar de Oudtestamentische God (de JHWH of Jehovah van Mozes en de berg Sinaï) als een 'fictief personage' is academisch oneerlijk; als God echt 'fictief' was geweest, zouden zulke venijnige opmerkingen als de zijne (de 'volwassen' versie van een driftbui) hoogst ongepast zijn geweest voor een wetenschapper van zijn statuur. Atheïsten haten God (en christenen en vrome joden houden van en vrezen hem) omdat God HEILIG is, en niet omdat hij 'dood' of 'kwaad' is.

3.2 Absolute Waarheid? Atheïsten, de voorstanders van moreel relativisme en situationele ethiek, geloven niet in de Absolute Waarheid (d.w.z. of in God, de belichaming van de Absolute Waarheid) ... behalve in de 'absolute waarheid' van het atheïsme (!). Als er dan niet zoiets als 'Absolute Waarheid' bestaat, hoe kan RD dan weten dat zijn atheïsme absoluut waar is?

3.3 Het ijdel gebruiken van Gods naam. Was God echt een ‘fictief personage’ (sic) zou RD geen probleem hebben gehad, maar met zijn profane en godslasterlijke uitbarstingen heeft hij (als het ware) de augustus “IK BEN!” aangenomen. van Mozes en de berg Sinaï, die heeft gewaarschuwd:

   "Gij zult den naam des HEEREN uws Gods niet ijdellijk gebruiken; want de HEERE zal niet onschuldig houden, die Zijn naam ijdellijk gebruikt. [Exodus20:7].

PS Zelfs de farao van de Exodus heeft het in zijn debatten, ruzies en tirades met Mozes over de politieke status van de 'Kinderen van Israël' (of de afwezigheid daarvan) niet aangedurfd om dergelijke taal jegens God te gebruiken; toch eindigde hij nog steeds met tien plagen en met de laatste plaag de dood van zijn oudste zoon. Misschien zou RD wat voorzichtiger moeten zijn bij het naderen van de Schepper die dit majestueuze Universum heeft gemaakt en die leven en dood in Zijn handen houdt.

3.4 De Jood (Abraham) vervloeken. Door de God van de christen maar vooral de jood te beledigen en te lasteren (door de God van de jood en van Mozes te vervloeken) heeft RD een ander probleem van monumentale proporties aangehaald, want aan Abraham, de vader van de joodse natie en Israël, heeft God beloofd :

    "Ik zal zegenen, die u zegenen, en vervloeken, die u vloekt; en in u zullen alle geslachten des aardrijks gezegend worden. "En ik zal zegenen wie u zegenen en vervloeken wie u vervloekt ..." [Genesis12:3].

3.5 De ​​Parel van grote waarde afwijzen. Door Gods liefdevolle aanbod van verlossing door het Evangelie van Jezus Christus af te wijzen, verwerpt RD een aanbod van onschatbare waarde (‘nooit meer herhaald na de dood’) en gooit, net als Judas Iskarioth, de ultieme parel )'rijker dan zijn hele stam') van grote waarde weg. De Bijbel waarschuwt:

   Als iemand de wet van Mozes heeft te niet gedaan, die sterft zonder barmhartigheid, onder twee of drie getuigen; Hoeveel te zwaarder straf, meent gij, zal hij waardig geacht worden, die den Zoon van God vertreden heeft, en het bloed des testaments onrein geacht heeft, waardoor hij geheiligd was, en den Geest der genade smaadheid heeft aangedaan? [Hebreeën10:28-29].

4. Omar Khayyam (1048-1131). Een wijze man uit het Oosten en een beroemde wiskundige en filosoof, d.w.z. Omar Khayyam, schreef ooit:

"The moving finger writes and having writ moves on;
Not all your piety or wit shall lure it back to cancel half-a-line,
Nor al your tears wash out a word of it." 

Losse Vertaling (Dutch/Nederlands) 

"De bewegende vinger schrijft en schrijft verder;
Niet al je vroomheid of verstand zal het terug lokken om een ​​halve lijn te annuleren,
Noch al je tranen wassen er een woord van weg."


No comments: