Total Pageviews

Thursday 11 November 2021

Waarom Ik Mijn Tijd Niet Zal Verspillen Aan Scientology [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Inleiding. Deze auteur gelooft in het principe van een vrije pers en de vrije uitwisseling van ideeën; ook dat elk soort verbod op 'afwijkende ideeën' en 'bewegingen' contraproductief is en moet worden vermeden, tenzij een bepaald idee of bepaalde beweging in strijd is met de wet en zich schuldig maakt aan een soort grove overtreding van de openbare orde, bijvoorbeeld openbaar geweld, anarchie, brandstichting, plundering, justitie van het gepeupel, afpersing, omkoping en corruptie, belastingontduiking, onwettig verdovende-middelen handel en mensenhandel enz.
   Deze kritiek op de Scientology-beweging moet dus niet worden opgevat als een kwaadaardige campagne om Scientology te verbieden, maar gewoon als een persoonlijke boodschap van waarom ik mijn tijd niet aan Scientology zal verspillen ... dat is het dan. De lezer blijft vrij om ermee te maken wat hij/zij wil.

2. 'Wijsheid & Kennis'. Volgens een online FAQ-pagina is Scientology de studie van 'wijsheid' en 'kennis' (!). Als dat zo is, waarom weigert Scientology dan om de JHWH (Jehovah) van Mozes en de berg Sinaï te erkennen als hun (zogenaamde) 'Opperste Wezen' en/of 'Achtste Drijfveer'? De Bijbel zegt:

2.1. WIJSHEID: "Maar tot den mens heeft Hij gezegd: Zie, de vreze des HEEREN is de wijsheid, en van het kwade te wijken is het verstand." [Job28:28].

2.2 KENNIS: "De vrees des HEEREN is het beginsel der wetenschap; de dwazen verachten wijsheid en tucht." [Spreuken1:7].

Het antwoord is simpel: ze kunnen het zich niet veroorloven om de HEER van Mozes en de berg Sinaï te erkennen, want dan zullen ze consequent moeten zijn en de BIJBEL moeten erkennen als hun ultieme Bron van Autoriteit en Moreel Kompas, wat ze momenteel niet zullen doen.

3. Het 'Onsterfelijke Spirituele Wezen' van Scientology. Ze zeggen: “Scientology helpt ieder wezen om zich weer bewust te worden van zichzelf als een onsterfelijk spiritueel wezen en om het volledige spirituele potentieel te rehabiliteren – om een ​​erkenning van spiritueel bestaan ​​en iemands relatie met het Opperwezen te bereiken. God wordt in Scientology geïdentificeerd als de Achtste Drijfveer.” ['Wat is Scientology'. Online].

   Bij nader inzien ontmaskert Scientology zichzelf als niets meer dan hetzelfde oude overbodige 'pantheïsme' van het primitieve heidendom (zie Scientology's 'Eight Dynamics of Life').

3.1 Kritisch denken #1: naar welke 'god' ('Achtste Drijfveer') verwijzen ze? Als het de God van Mozes en de berg Sinaï (d.w.z. JHWH, Jehova of de 'IK BEN') was geweest, zouden ze (i) dat hebben gezegd en (ii) de Bijbel hebben erkend als hun Bron van autoriteit. Als dit het geval is (d.w.z. dat de mens een onsterfelijk spiritueel wezen is), waarom zeggen ze dan:

   "Het doel van het leven kan worden beschouwd als oneindig overleven. Dat de mens probeert te overleven is al lang bekend, maar dat dit zijn primaire drijfveer is, is nieuw. Van de mens, als levensvorm, kan worden aangetoond dat hij in al zijn handelingen en doeleinden het ene gebod gehoorzaamt: ‘OVERLEVEN!’" [Wat is Scientology. Online].

Deze buitengewone verwijzing naar en nadruk op het concept en de term 'overleven' betekent maar één ding ... Scientology's slaafse onderdanigheid en toewijding aan het Darwinisme (Evolutionisme). Waarom zou een 'onsterfelijk spiritueel wezen' zich bezighouden met de pathologisch, koortsig zoektocht naar overleven ... hij is onsterfelijk, nietwaar? 

3.2 Kritisch denken #2: Als de mens een onsterfelijk spiritueel wezen is, waarom dan de wanhopige behoefte om te ‘overleven’ … zal hij dan niet standaard toch ‘overleven’ vanwege zijn ‘onsterfelijkheid’? Afwijkende, onlogische uitspraken als deze en de volledige verloochening van de morele wetten, voorschriften en principes van onze beproefde Joods-Christelijke traditie en waarden plaatst Scientology (geregistreerd als een bonafide 'kerk') in de arena van een vals-religieuze cultus, en de Bijbel waarschuwt expliciet tegen de goedgelovige onderdanigheid van christenen aan valse (een andere, misleidende) 'christussen' en een (andere, misleidende) valse 'geesten' & 'evangeliën':

   "Want indien degene, die komt, een anderen Jezus predikte, dien wij niet gepredikt hebben, of indien gij een anderen geest ontvingt, dien gij niet hebt ontvangen, of een ander Evangelie, dat gij niet hebt aangenomen, zo verdroegt gij hem met recht." [2Korintiërs11:4].

   "Indien iemand den Heere Jezus Christus niet liefheeft, die zij een vervloeking; Maran-atha! ... Doch al ware het ook, dat wij, of een engel uit den hemel u een Evangelie verkondigde, buiten hetgeen wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt." [1Korintiërs16:22; Galaten1:8-9].

3.3 Kritisch denken #3: Scientology verwerpt de Bijbel als de ultieme morele autoriteit en het evangelie van Jezus Christus als de ultieme remedie voor afval en zonde; met andere woorden predikt Scientology (i) 'een andere Jezus', (ii) 'een andere geest' en (iii) 'een ander Evangelie'.

4. Scientology erkent Jezus Christus niet als de Zoon van God. Scientology leert dat de mens in wezen goed is en dat ‘redding’ van hemzelf en zijn medemensen afhangt’ [Wat is Scientology. Online] terwijl het Christendom leert dat de mens in wezen zondig is en zich moet bekeren, het evangelie moet geloven en Jezus Christus als Verlosser voor redding en eeuwig leven moet accepteren. De Bijbel leert dat verlossing een geschenk is en niet dankzij de eigen 'verdienstelijke' poging van de mens om zichzelf op te pakken met zijn eigen schoenveters:

   "Want het loon van de zonde is de dood, maar de gave van God is het eeuwige leven door Jezus Christus, onze Heer." [Romeinen6:23].

   "Want God had de wereld zo lief dat Hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Want God heeft Zijn Zoon niet in de wereld gezonden om de wereld te veroordelen, maar opdat de wereld wordt gered door Hem... Jezus zei tegen haar: Ik ben de Opstanding en het Leven! Wie in Mij gelooft, al sterft hij, toch zal hij leven." [Joh.3:16-17; 11:25].

5. Samenvatting. Het feit dat Scientology onderwijst/predikt:

(i) een niet-geïdentificeerd 'Opperste Wezen' terwijl het de Joods-Christelijke erfenis van de Bijbel en het Evangelie van Jezus Christus verwerpt 

(ii) de wanhopige behoefte en strijd van de (tegenstrijdige!) 'onsterfelijke' mens om te 'overleven' (?) en dat de mens 'in wezen goed' is, katapulteert Scientology rechtstreeks in de arena van een cultus die gebaseerd is op het Darwinisme en Seculier Humanisme ... totaal in tegenstelling tot wat het Jodendom en het Christendom leren. Jezus Christus heeft een strenge waarschuwing afgegeven:

   "En Jezus, antwoordende, zeide tot hen: Ziet toe, dat u niemand verleide. Want velen zullen komen onder Mijn Naam, zeggende: Ik ben de Christus; en zij zullen velen verleiden ...  En vele valse profeten zullen opstaan, en zullen er velen verleiden ...  En dit Evangelie des Koninkrijks zal in de gehele wereld gepredikt worden tot een getuigenis allen volken; en dan zal het einde komen ... Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan, en zullen grote tekenen en wonderheden doen, alzo dat zij (indien het mogelijk ware) ook de uitverkorenen zouden verleiden ... En gelijk de dagen van Noach waren, alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen. Want gelijk zij waren in de dagen voor den zondvloed, etende en drinkende, trouwende en ten huwelijk uitgevende, tot den dag toe, in welken Noach in de ark ging; En bekenden het niet, totdat de zondvloed kwam, en hen allen wegnam; alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen." [Matteüs24:4,5,11,14,24,37-39].

Nawoord: 

1. 'Experts' uit het panteïsme, atheïsme-evolutionisme, seculier humanisme en allerlei agnosten en niet-christelijke stromingen ontkennen graag dat er ooit een man als Noach heeft geleefd of dat er ooit dingen zijn geweest als de zondvloed en de ark van Noach ... ze zijn geneigd het allemaal af te doen als oude en achterhaalde Joodse mythen. 

2. Merk echter op hoe Jezus Christus Zelf (die nooit loog) hier duidelijk bevestigt dat de man Noach bestond en dat er een ark was en een verwoestende zondvloed (vloed) in de dagen van Noach.

3. Mijn vraag aan de lezer: Als ik een 'dwaas' ben voor Jezus Christus door de Bijbel en het Bijbelse Scheppingsverslag als superieur aan Scientology te beschouwen, wiens dwaas ben jij dan? (jij beslist!).

                                                MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: