Total Pageviews

Tuesday 16 November 2021

Waarom Diamanten Zo Waardevol Zijn [DUTCH/NEDERLANDS]

Cullinan Diamant 
(Premier Mijn, Zuid-Afrika)
3106.75 karaat, 26 Januari 1905

Afbeelding: Creative Commons
1. De Cullinan-diamant. We wonen ongeveer een uur rijden van de Premier Mine in Zuid-Afrika, waar 's werelds grootste diamant van edelsteenkwaliteit ooit is gevonden, d.w.z. de Cullinan (3106,75 karaat / 621,35 g) op 26 januari 1905.
   Sommige schattingen stellen dat de waarde van de diamant, die werd geslepen door J. Asscher & Co. van Amsterdam in 9 grotere en ongeveer 100 kleinere diamanten en vervolgens opgenomen in de Britse kroonjuwelen in 1907, tegen ongeveer $ 2 miljard in de huidige prijzen (2021).
   Om uit te leggen waarom diamanten zo waardevol zijn, ben ik genoodzaakt de meest voorbeeldige ‘norm’ te hanteren die ik me kan voorstellen, d.w.z. de persoon van Jezus Christus, ook wel bekend als de 'Parel van Grote Prijs':

1.1 Diamanten wordt beschouwd als het ultieme geschenk en de onsterfelijke vlam van liefde. "Want de bezoldiging der zonde is de dood, maar de genadegift Gods is het eeuwige leven, door Jezus Christus, onzen Heere." [Romeinen6:23].

1.2 Diamantedn doet ons denken aan romantiek en legendes. "Niemand heeft meerder liefde dan deze, dat iemand zijn leven zette voor zijn vrienden." [John15: 13].

1.3 Diamanten is een symbool van kracht en moed. "Ziende op den oversten Leidsman en Voleinder des geloofs, Jezus, Dewelke, voor de vreugde, die Hem voorgesteld was, het kruis heeft verdragen, en schande veracht, en is gezeten aan de rechter hand des troons van God." [Hebreeën12: 2].

1.4 Diamanten wekt ontzag op bij toeschouwers. Dewelke, alzo Hij is het Afschijnsel Zijner heerlijkheid, en het uitgedrukte Beeld Zijner zelfstandigheid, en alle dingen draagt door het woord Zijner kracht, nadat Hij de reinigmaking onzer zonden door Zichzelven te weeg gebracht heeft, is gezeten aan de rechter hand der Majesteit in de hoogste hemelen; Zoveel treffelijker geworden dan de engelen, als Hij uitnemender Naam boven hen geerfd heeft." [Hebreeën1:3-4].

1.5 Diamant= ‘Adamao’ (Gk): ‘Ik tem, ik bedwing’. “En heeft alle dingen Zijn voeten onderworpen, en heeft Hem der Gemeente gegeven tot een Hoofd boven alle dingen. [Efeziërs1:22].

   "Alzo is er ook geschreven: De eerste mens Adam is geworden tot een levende ziel; de laatste Adam [JEZUS, 'Adamao'] tot een levendmakenden Geest.' " [1Korintiërs15:45].

1.6 Diamanten is oogverblindend, briljant en fascinerend. Dat gij dit gebod houdt, onbevlekt en onberispelijk, tot op de verschijning van onzen Heere Jezus Christus; Welke te Zijner tijd vertonen zal de zalige en alleen machtige Heere, de Koning der koningen, en Heere der heren; Die alleen onsterfelijkheid heeft, en een ontoegankelijk licht bewoont; Denwelken geen mens gezien heeft, noch zien kan; Welken zij eer en eeuwige kracht. Amen." [1Timotheüs6:14, 15, 16].

2. De wijsheid van Jezus Christus. "Wederom is het Koninkrijk der hemelen gelijk aan een schat, in den akker verborgen, welken een mens gevonden hebbende, verborg dien, en van blijdschap over denzelven, gaat hij heen, en verkoopt al wat hij heeft, en koopt dienzelven akker. Wederom is het Koninkrijk der hemelen gelijk aan een koopman, die schone paarlen zoekt; Dewelke, hebbende een parel van grote waarde gevonden, ging heen en verkocht al wat hij had, en kocht dezelve." [Matteüs 13:44-46].

Dankbetuigingen/Bron


                                                   MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: