Total Pageviews

Tuesday 16 November 2021

Jezus Christus: Het Licht Van De Wereld [DUTCH/NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoemen
1. De Zeven Basiseigenschappen van Licht. De zeven basiseigenschappen zijn REFLECTIE, REFRACTIE, DIFFRACTIE, INTERFERENTIE, POLARISATIE, SPREIDING & VERSTROOING van licht:

Weerspiegeling van LICHT (REFLECTIE). De apostel Paulus schrijft over Christus:

   “Dewelke, alzo Hij is het Afschijnsel Zijner heerlijkheid, en het uitgedrukte Beeld Zijner zelfstandigheid, en alle dingen draagt door het woord Zijner kracht, nadat Hij de reinigmaking onzer zonden door Zichzelven te weeg gebracht heeft, is gezeten aan de rechter hand der Majesteit in de hoogste hemelen. [Hebreeën1:3].

Breking van LICHT (REFRACTIE). Definitie van 'Breking: "Breking is het buigen van licht ... terwijl het van de ene transparante substantie in de andere overgaat. Deze buiging door breking maakt het voor ons mogelijk om vergrootglazen, prisma's en regenbogen te hebben.” [ScienceLearningHub]. Tijdens de roeping van Paulus op weg naar Damascus legde Christus Zijn missie als volgt uit:

   "Om hun ogen te openen, en hen te bekeren van de duisternis tot het licht, en van de macht des satans tot God; opdat zij vergeving der zonden ontvangen, en een erfdeel onder de geheiligden, door het geloof in Mij." [Handelingen26:18].

Diffractie van LICHT (DIFFRACTIE). “Licht buigt als het langs een rand of door een spleet gaat. Deze buiging wordt diffractie genoemd.” [Exploratorium]. Toen we niet in staat waren om naar het niveau van God te stijgen, vernederde Christus, het uitdrukkelijke beeld van de Vader, zich door voor ons te buigen:

   "Maar heeft Zichzelven vernietigd, de gestaltenis eens dienstknechts aangenomen hebbende, en is den mensen gelijk geworden; En in gedaante gevonden als een mens, heeft Hij Zichzelven vernederd, gehoorzaam geworden zijnde tot den dood, ja, den dood des kruises.[Filippenzen2:7-8].

Interferentie van LICHT (INTERFERENTIE). "Een fenomeen waarbij twee (bijvoorbeeld LICHT) golven superponeren om een ​​resulterende golf van grotere, lagere of dezelfde amplitude te vormen." [Wikipedia]. De Bijbel zegt:

   "En er kwam een wolk, die hen overschaduwde, en een stem kwam uit de wolk, zeggende: Deze is Mijn geliefde Zoon, hoort Hem!" [Marcus9:7].

   "En na zes dagen nam Jezus met Zich Petrus, en Jakobus, en Johannes, zijn broeder, en bracht hen op een hogen berg alleen. En Hij werd voor hen veranderd van gedaante; en Zijn aangezicht blonk gelijk de zon, en Zijn klederen werden wit gelijk het licht. En ziet, van hen werden gezien Mozes en Elias, met Hem samensprekende." [Matteus17:1-3].

Polarisatie van LICHT (POLARISATIE). “Het is mogelijk om ongepolariseerd licht om te zetten in gepolariseerd licht. Gepolariseerde lichtgolven zijn lichtgolven waarbij de trillingen plaatsvinden in een enkel (bijvoorbeeld ‘loodrecht’) vlak (‘polarisatie’).” [Nature'sClassroom]. De Bijbel zegt:

   "Daarom zegt Hij: Ontwaakt, gij, die slaapt, en staat op uit de doden; en Christus zal over u lichten." [Efeziërs5:14].

Spreiding van LICHT (SPREIDING). "Spreiding wordt gedefinieerd als de spreiding van wit licht in zijn volledige spectrum van golflengten. Breking is verantwoordelijk voor dispersie in regenbogen en vele andere situaties.” [LumenLearning]. Jezus heeft geboden:

   Gaat dan henen, onderwijst al de volken, dezelve dopende in den Naam des Vaders, en des Zoons, en des Heiligen Geestes; lerende hen onderhouden alles, wat Ik u geboden heb." [Matteüs 28:19].

Verstrooiing van LICHT (VERSTROOING). "Verstrooiing van licht is het fenomeen waarbij lichtstralen van hun rechte pad afwijken bij het raken van een obstakel zoals stof- of gasmoleculen, waterdampen enz. Wat aanleiding geeft tot vele spectaculaire verschijnselen." [cK12]. De Bijbel zegt:

"Hierna zag ik, en zie, een grote schare, die niemand tellen kon, van alle natiën en geslachten en mensen en talen, stond voor de troon en voor het Lam, bekleed met witte gewaden en palmen in hun handen.” [Openbaring7:9].

2. Het Licht van de Wereld. Jezus heeft gezegd:

   "En dit is het oordeel, dat het licht in de wereld gekomen is, en de mensen hebben de duisternis liever gehad dan het licht; want hun werken waren boos. Want een iegelijk, die kwaad doet, haat het licht, en komt tot het licht niet, opdat zijn werken niet bestraft worden. Maar die de waarheid doet, komt tot het licht, opdat zijn werken openbaar worden, dat zij in God gedaan zijn." [John3:19-21].

   "Jezus dan sprak wederom tot henlieden, zeggende: Ik ben het licht der wereld; die Mij volgt, zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het licht des levens hebben ...  Zolang Ik in de wereld ben, zo ben Ik het Licht der wereld ... Ik ben een Licht, in de wereld gekomen, opdat een iegelijk, die in Mij gelooft, in de duisternis niet blijve." [John8:12; 9:5; 12:46].
.
3. De Apostel Johannes.

   "Hij was een brandende en lichtende kaars; en gij hebt ulieden voor een korten tijd in zijn licht willen verheugen ... En dit is de verkondiging, die wij van Hem gehoord hebben, en wij u verkondigen, dat God een Licht is, en gans geen duisternis in Hem is ...  En de stad behoeft de zon en de maan niet, dat zij in dezelve zouden schijnen; want de heerlijkheid Gods heeft haar verlicht, en het Lam is haar Kaars. En de volken, die zalig worden, zullen in haar licht wandelen; en de koningen der aarde brengen hun heerlijkheid en eer in dezelve ... En aldaar zal geen nacht zijn, en zij zullen geen kaars noch licht der zon van node hebben; want de Heere God verlicht hen; en zij zullen als koningen heersen in alle eeuwigheid." [John5:35; 1John1:5; Openbaring21:23-24; 22:5].

4. De Apostel Paulus.

   "Om hun ogen te openen, en hen te bekeren van de duisternis tot het licht, en van de macht des satans tot God; opdat zij vergeving der zonden ontvangen, en een erfdeel onder de geheiligden, door het geloof in Mij ... In dewelke de god dezer eeuw de zinnen verblind heeft, namelijk der ongelovigen, opdat hen niet bestrale de verlichting van het Evangelie der heerlijkheid van Christus, Die het Beeld Gods is. Want wij prediken niet onszelven, maar Christus Jezus, den Heere; en onszelven, dat wij uw dienaars zijn om Jezus' wil. Want God, Die gezegd heeft, dat het licht uit de duisternis zou schijnen, is Degene, Die in onze harten geschenen heeft, om te geven verlichting der kennis der heerlijkheid Gods in het aangezicht van Jezus Christus ... Welke te Zijner tijd vertonen zal de zalige en alleen machtige Heere, de Koning der koningen, en Heere der heren; Die alleen onsterfelijkheid heeft, en een ontoegankelijk licht bewoont; Denwelken geen mens gezien heeft, noch zien kan; Welken zij eer en eeuwige kracht. Amen." [Handelingen26:18; 2Korintiërs4:4,6; 1Timotheüs6:15,16].

5. De Apostel Petrus. "Maar gij zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterdom, een heilig volk, een verkregen volk; opdat gij zoudt verkondigen de deugden Desgenen, Die u uit de duisternis geroepen heeft tot Zijn wonderbaar licht." [1Petrus2:9].

Dankbetuigingen

cK12
Exploratorium.
LumenLearning. 
Nature'sClassroom.
ScienceLearningHub.
Wikipedia.

                                                MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

(click)

No comments: