Total Pageviews

Thursday 11 November 2021

Waarom Christenen Hun Tijd Niet Verspillen Met Spiritualisme [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Het is een vrij land. Ik geloof in het heilige principe van de vrijheid van godsdienst zolang mensen daarbij de wet niet overtreden; met andere woorden, ik zal nooit het dictatoriale verbod van welke religie dan ook steunen, tenzij de praktijken van een of andere sekte totaal disfunctioneel, asociaal, gevaarlijk en/of illegaal zijn geworden.
   Dat gezegd hebbende, volgen hier enkele redenen waarom christenen hun tijd niet verspillen met ‘spiritualisme', d.w.z. “een religieuze beweging gebaseerd op het geloof dat de geesten van de doden bestaan ​​en zowel het vermogen als de neiging hebben om met de levenden te communiceren".
   Het Hiernamaals, of de 'geestenwereld', wordt door 'spiritualisten' niet gezien als een statische plaats, maar als een waarin 'geesten zich blijven evolueren'. [Wikipedia].

1.1 Evangelische christenen steunen het ‘Evolutionisme’ niet. Het woord 'evolueren' (in de uitdrukking 'geesten blijven evolueren') riekt naar Darwinisme, een ideologie die door evangelische christenen werd verworpen.

1.2 Er is geen noodzaak voor spirititualisten om het hiernamaals te 'bewijzen'. Het excuus dat spirtualisten zijn  onschuldig proberen het bestaan ​​van het Hiernamaals te bewijzen, is niet geldig. De Bijbel staat vol met voorbeelden, doctrines en lessen over het bestaan ​​van het Hiernamaals. Het is onmogelijk dat een spiritualist ooit de rijkdom aan informatie die ons al is aangeboden door Bijbelse openbaring, zal verbeteren of uitbreiden. De hele bediening van Christus hing af van de hoop op de opstanding, zoals blijkt uit Zijn eigen opstanding uit de dood, de verschijning van Mozes en Elia met Christus op de berg der verheerlijking enz.

   "En na zes dagen nam Jezus met Zich Petrus, en Jakobus, en Johannes, zijn broeder, en bracht hen op een hogen berg alleen. En Hij werd voor hen veranderd van gedaante; en Zijn aangezicht blonk gelijk de zon, en Zijn klederen werden wit gelijk het licht. En ziet, van hen werden gezien Mozes en Elias, met Hem samensprekende. 
   "En Petrus, antwoordende, zeide tot Jezus: Heere! het is goed, dat wij hier zijn; zo Gij wilt, laat ons hier drie tabernakelen maken, voor U een, en voor Mozes een, en een voor Elias. Terwijl hij nog sprak, ziet, een luchtige wolk heeft hen overschaduwd; en ziet, een stem uit de wolk, zeggende: Deze is Mijn geliefde Zoon, in Denwelken Ik Mijn welbehagen heb; hoort Hem! En de discipelen, dit horende, vielen op hun aangezicht, en werden zeer bevreesd. 
   "En Jezus, bij hen komende, raakte hen aan, en zeide: Staat op en vreest niet. En hun ogen opheffende, zagen zij niemand, dan Jezus alleen. En als zij van den berg afkwamen, gebood hun Jezus, zeggende: Zegt niemand dit gezicht, totdat de Zoon des mensen zal opgestaan zijn uit de doden." [Mattheüs17:1-9].

1.3 Het is voor de 'Doden' onmogelijk om contact te maken met 'Aardlingen'. Een grote en onoverbrugbare kloof scheidt aardbewoners van degenen die zijn overgegaan naar de andere kant (en Jezus Christus heeft nooit gelogen). Degenen die beweren 'contact met de andere kant' te maken, worden ofwel misleid of worden waarschijnlijk voorgesteld aan demonen die zich voordoen als hun overleden dierbaren. Het gesprek tussen Abraham en de overleden rijke man aan de 'andere kant' toont de onmogelijkheid voor de doden om contact te maken met de levenden:

   "En er was een zeker rijk mens, en was gekleed met purper en zeer fijn lijnwaad, levende allen dag vrolijk en prachtig. En er was een zeker bedelaar, met name Lazarus, welke lag voor zijn poort vol zweren; En begeerde verzadigd te worden van de kruimkens, die van de tafel des rijken vielen; maar ook de honden kwamen en lekten zijn zweren. 
   "En het geschiedde, dat de bedelaar stierf, en van de engelen gedragen werd in den schoot van Abraham. En de rijke stierf ook, en werd begraven. En als hij in de hel zijn ogen ophief, zijnde in de pijn, zag hij Abraham van verre, en Lazarus in zijn schoot. En hij riep en zeide: Vader Abraham, ontferm u mijner, en zend Lazarus, dat hij het uiterste zijns vingers in het water dope, en verkoele mijn tong; want ik lijde smarten in deze vlam. 
   "Maar Abraham zeide: Kind, gedenk, dat gij uw goed ontvangen hebt in uw leven, en Lazarus desgelijks het kwade; en nu wordt hij vertroost, en gij lijdt smarten. En boven dit alles, tussen ons en ulieden is een grote klove gevestigd, zodat degenen, die van hier tot u willen overgaan, niet zouden kunnen, noch ook die daar zijn, van daar tot ons overkomen. En hij zeide: Ik bid u dan, vader, dat gij hem zendt tot mijns vaders huis; 
   "Want ik heb vijf broeders; dat hij hun dit betuige, opdat ook zij niet komen in deze plaats der pijniging. Abraham zeide tot hem: Zij hebben Mozes en de profeten, dat zij die horen. En hij zeide: Neen, vader Abraham, maar zo iemand van de doden tot hen heenging, zij zouden zich bekeren. 
   "Doch Abraham zeide tot hem: Indien zij Mozes en de profeten niet horen, zo zullen zij ook, al waren het, dat er iemand uit de doden opstond, zich niet laten gezeggen." [Lucas16:19-31].

1.4 De Bijbel verbiedt pogingen om ‘contact’ te maken met de zogenaamde ‘geesten van de doden’. God heeft (op zijn zachtst gezegd) een vage kijk op mensen die zich met zulke praktijken ('gruwelen') als b.v. ‘spiritualisme’.

   "Gij zult u niet keren tot de waarzeggers, en tot de duivelskunstenaars; zoekt hen niet, u met hen verontreinigende; Ik ben de HEERE, uw God!" [Leviticus19:31].

   "Wanneer gij komt in het land, dat de HEERE, uw God, u geven zal, zo zult gij niet leren te doen naar de gruwelen van dezelve volken. Onder u zal niet gevonden worden, die zijn zoon of zijn dochter door het vuur doet doorgaan, die met waarzeggerijen omgaat, een guichelaar, of die op vogelgeschrei acht geeft, of tovenaar. Of een bezweerder, die met bezwering omgaat, of die een waarzeggenden geest vraagt, of een duivelskunstenaar, of die de doden vraagt. 
   "Want al wie zulks doet, is den HEERE een gruwel; en om dezer gruwelen wil verdrijft hen de HEERE, uw God, voor uw aangezicht, uit de bezitting. Oprecht zult gij zijn met den HEERE, uw God. Want deze volken, die gij zult erven, horen naar guichelaars en waarzeggers; maar u aangaande, de HEERE, uw God, heeft u zulks niet toegelaten." [Deuteronomium18:9-14].

   "Wanneer zij dan tot ulieden zeggen zullen: Vraagt waarzeggers en duivelskunstenaars, die daar piepen, en binnensmonds mompelen; zo zegt: Zal niet een volk zijn God vragen? zal men voor de levenden de doden vragen?" [Jesaja8:19].

1.5 De ​​Heilige Geest is voldoende. Jezus Christus heeft de Heilige Geest, d.w.z. de 'Paracletos' ('Trooster' of 'Degene die langszij is geroepen om te helpen') gezonden voor onze morele steun in tijden van crisis of voor spirituele kennis, wijsheid en groei.

   "Ik doop u wel met water tot bekering; maar Die na mij komt, is sterker dan ik, Wiens schoenen ik niet waardig ben Hem na te dragen; Die zal u met den Heiligen Geest en met vuur dopen. Wiens wan in Zijn hand is, en Hij zal Zijn dorsvloer doorzuiveren, en Zijn tarwe in Zijn schuur samenbrengen, en zal het kaf met onuitblusselijk vuur verbranden." [Mattheüs3:1-12].

    "Ik heb ulieden wel gedoopt met water, maar Hij zal u dopen met den Heiligen Geest ... Doch wanneer zij u leiden zullen, om u over te leveren, zo zijt te voren niet bezorgd, wat gij spreken zult, en bedenkt het niet; maar zo wat u in die ure gegeven zal worden, spreekt dat; want gij zijt het niet, die spreekt, maar de Heilige Geest." [Marcus1:8; 13:11].

   "Maar de Trooster, de Heilige Geest, Welken de Vader zenden zal in Mijn Naam, Die zal u alles leren, en zal u indachtig maken alles, wat Ik u gezegd heb." [John14:26].

   "Doch God heeft het ons geopenbaard door Zijn Geest; want de Geest onderzoekt alle dingen, ook de diepten Gods. Want wie van de mensen weet, hetgeen des mensen is, dan de geest des mensen, die in hem is? Alzo weet ook niemand, hetgeen Gods is, dan de Geest Gods." [1Korintiërs2:10-11].

   "Want de profetie is voortijds niet voortgebracht door de wil eens mensen, maar de heilige mensen Gods, van den Heiligen Geest gedreven zijnde, hebben ze gesproken ... Want Drie zijn er, Die getuigen in den hemel, de Vader, het Woord en de Heilige Geest; en deze Drie zijn Een ... Maar geliefden, bouwt gij uzelven op uw allerheiligst geloof, biddende in den Heiligen Geest." [2Petrus1:21; 1John5:7; Judas1:20].

 "God bovendien medegetuigende door tekenen, en wonderen, en menigerlei krachten en bedelingen des Heiligen Geestes, naar Zijn wil." [Hebreeën2:4].

   "In Welken ook gij zijt, nadat gij het woord der waarheid, namelijk het Evangelie uwer zaligheid gehoord hebt; in Welken gij ook, nadat gij geloofd hebt, zijt verzegeld geworden met den Heiligen Geest der belofte; Die het onderpand is van onze erfenis, tot de verkregene verlossing, tot prijs Zijner heerlijkheid." [Efeziërs1:13-14].

   "Bewaar het goede pand, dat u toebetrouwd is, door den Heiligen Geest, Die in ons woont." [2Timotheüs1:14]. 

    "Indien wij door den Geest leven, zo laat ons ook door den Geest wandelen." [Galaten5:25]. 

2. Komt Harry Houdini binnen. Harry Houdini (1874-1926), de grootste ontsnappingskunstenaar, heeft tijdens zijn leven een behoorlijke reputatie opgebouwd voor het ontmaskeren van frauduleuze spirititualisten in de 'industrie' van het spiritualisme die blijkbaar vol bedrog zaten. Zie artikel 'Houdini, The Hunter ‘Of Fake Ghosts’ (Open Mind, 24 Maart 2018].

Dankbetuigingen

No comments: