Total Pageviews

Friday 12 November 2021

Redenen Waarom Atheïsten Niet Van God Houden [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Inleiding. De meeste van degenen die we kennen als 'atheïsten' zijn eigenlijk 'agnosten', aangezien echt atheïsme zeer zeldzaam is. De meeste atheïsten geloven waarschijnlijk alleen (of hebben de verkeerde indruk) dat ze atheïsten zijn ... een echte atheïst is iemand die op zijn sterfbed niet tot God om genade zal roepen, en dus tot dat beslissende moment nooit echt zal weten of hij echt atheïst was of niet.

2. Enkele redenen waarom atheïsten niet van God houden.

2.1 Omdat God HEILIG is. Mensen vrezen God gewoonlijk niet omdat Hij slecht is, maar omdat Hij heilig is; en terwijl de christen God als zijn hemelse Vader vreest (vereert), heeft de atheïst een hekel aan God als zijn tegenstander en spuwt hij de hele dag allerlei godslastering tegen God, zowel mondeling als in gedrukte vorm op sociale media, waar iedereen de dwaasheid kan zien.

2.2 Omdat God ALMACHTIG is. Het is niet gemakkelijk om te leven onder en te onderwerpen aan een almachtige God,  vandaar de populaire mantra van de atheïsten over en aandringen op het idee van 'vrij denken'; instinctief wil de atheïst zijn 'eigen ding' doen terwijl er altijd het spook van een heilige en almachtige God boven hem zweeft (vermoedt hij) klaar om in te grijpen met en straf hem voor het hebben van plezier.

2.3 Omdat God ALWETEND is. God weet alles wat er te weten valt (en waarschijnlijk meer!) wat de atheïst zenuwachtig en ongemakkelijk maakt; het is niet leuk om te doen alsof je het scherpste potlood in de doos bent, terwijl je heel goed weet dat er iemand absoluut en oneindig veel slimmer en scherper is dan jij en kijkt naar elke beweging die je maakt.

2.4 Omdat God ALOMTEGENWOORDIG is. De atheïst ergert zich aan het feit dat hij zijn misdaad, zonde, duistere omgang of gewoon ongeloof (zoals soms het geval kan zijn met de meeste gewone mensen, inclusief christenen) voor zowat iedereen (inclusief zijn vrouw en zijn baas) kan verbergen, behalve voor de alomtegenwoordige God; hoewel hij de kerk en God al eeuwen geleden heeft verlaten, kan hij zich nog steeds de beklijvende woorden herinneren van het lied dat hij als kind hoorde: "Zijn oog is op de mus... en ik weet dat Hij naar me kijkt!"

2.5 Omdat God LIEFDE is. De Bijbel leert dat God de wereld (inclusief de atheïst) zo liefhad dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gaf opdat iedereen die in Hem gelooft eeuwig leven zal hebben (John3:16). Dit irriteert de atheïst die door zijn natuurlijke instinct en neiging ('by default') gewoonlijk een cynisch, bitter en achterdochtig wezen is die er niet van houdt om in het openbaar door christenen te worden betutteld en vooral niet door de God die hij tegen iedereen zegt waarin hij niet gelooft. 
   Ik heb het idee dat het voornaamste probleem van de atheïst niet zijn 'atheïsme' is, maar zijn klinische depressie. Atheïsten, zo lijkt het, lopen, leven en opereren in een permanente (ideologische comateuze) toestand van giftige, levensvernietigende depressie.

2.6 Omdat (volgens hen) God ‘SLECHT (EVIL)’ is. Omdat hij gelooft dat God slecht is, zal de atheïst God ongestraft denigreren en beledigen, denkend dat hij (de atheist) veilig is. Dus uit zijn hart giet de atheïst de hele dag een bittere fontein van kwade en godslasterlijke retoriek. Zoals het gezegde luidt: "Zoals een man denkt in zijn hart, zo is hij!"

Jezus Christus heeft gezegd: 

   " ... hoe kunt gij goede dingen spreken, daar gij boos zijt? want uit den overvloed des harten spreekt de mond ... De goede mens brengt goede dingen voort uit den goede schat des harten, en de boze mens brengt boze dingen voort uit den boze schat."  [Matteüs12:34b-35].

2.7 Omdat (volgens hen) God ‘DOOD’ is. Omdat hij gelooft dat God dood is, verwacht hij niets van het ‘imaginaire goddelijke’, alleen ‘meedogenloze harteloos onverschilligheid’ (Dawkins). Maar hoe God tegelijkertijd zowel slecht (evil) als dood kan zijn, zal alleen de atheïst ooit weten... misschien is het een nieuw soort, geavanceerd ultra-almacht (!).
   Hoe het ook zij, de enige 'meedogenloze harteloos onverschilligheid' die ik kan zien van waar ik zit, is de meedogenloze harteloos onverschilligheid van de atheïst jegens God en Christus wanneer hij zegt dat het hem niets kan schelen wat de prijs voor het lijden is die Jezus Christus heeft moeten betalen aan het kruis op Golgotha ​​voor zijn (de atheist's) zonden.

2.8 Omdat de kosmologen de atheïsten in VERLEGENHEID brengen. Kosmologen hebben toegegeven dat ze slechts ongeveer 5% weten van wat er in het Heelal gebeurt; de rest (95%) is 'ondetecteerbaar door wetenschappelijke instrumenten donkere materie + donkere energie'. God kan dus worden verduisterd voor het gezichtspunt van de atheïst of voor wetenschappelijke observaties in de 95% van de Kosmos die hij nog steeds niet kan verklaren, wat de atheïst in verlegenheid brengt omdat het zijn (meestal) Darwinistische wereldbeeld weerlegt.
   De ideologische implicaties van dit gebrek aan goede, uitgebreide kennis over de aard van het Heelal is dat, met andere woorden, een vis die zonder ogen geboren is en in de absolute duisternis vaneen ondergronds meer leeft, heeft waarschijnlijk een betere kans om het bestaan ​​van licht te weerleggen dan een atheïst om het bestaan ​​van God te weerleggen.

2.9 Omdat er (volgens hen) geen ‘BEWIJS’ voor God is. Atheïsten zullen ‘geloven’ als ze worden voorzien van ‘bewijs’ voor het bestaan ​​van God. Ten eerste kan elke idioot 'geloven' ('weten') met zogenaamd 'bewijs' zodra alle gegevens, informatie en empirisch bewijs zijn verzameld, omdat dat kennis zou zijn, geen geloof. Het probleem van de atheïst is dat hij wil 'weten', niet 'geloven', en hoe intellectueel handig! Welnu, God is zo vriendelijk geweest om de atheïst de wonderbaarlijke zekerheid te geven van niet alleen geloof, maar ook van kennis.

2.9.1 GELOOF:  

   God staat klaar om de atheïst de kostbare Gave van Geloof te geven zodra de atheïst zijn hart opent om het te aanvaarden; het enige wat hij hoeft te doen is zijn Bijbel te pakken en te beginnen met lezen. De Bijbel is een zeer krachtig boek; het is als een enorme en krachtige (goddelijke) 'batterij' vol geloof, hoop en liefde  die wordt uitgedeeld aan iedereen die eraan wil vasthouden of 'aanraken'. 
   Hier is de deal: Geloof komt van horen en het horen van het Woord van God ... er zijn geen (gemakkelijke, bedrieglijke, nutteloze) snelkoppelingen: "Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods." [Romeinen10:17]. 
   Dus, wanneer de atheïst weigert de Bijbel te lezen, wijst hij in feite Gods aanbod van de Gave van Geloof af, aangezien de Gave van Geloof via het 'kanaal' en het 'geschenkpakket' van de Bijbel komt ... daar kan niet anders, ook niet voor christenen.

2.9.2 KENNISWat de atheïst, die wanhopige behoefte heeft om te 'weten', moet doen, is te doen wat Job duizenden jaren geleden had gedaan, en dat is in goed vertrouwen tot God gaan, met God omgaan en rechtstreeks met Hem redeneren. De atheïst dodelijke doodlopende weg of 'Catch-22' situatie is dat hij weigert te redeneren met een God waarvan hij gelooft dat hij ofwel 'dood' is (in het ergste geval) of 'slecht' ('evil' ... een nog erger scenario). De Bijbel leert:

   "Toen antwoordde Job den HEERE, en zeide: Ik weet, dat Gij alles vermoogt, en dat geen van Uw gedachten kan afgesneden worden. Wie is hij, zegt Gij, die den raad verbergt zonder wetenschap? Zo heb ik dan verhaald, hetgeen ik niet verstond, dingen, die voor mij te wonderbaar waren, die ik niet wist. Hoor toch, en ik zal spreken; ik zal U vragen, en onderricht Gij mij." [Job42:1-4]. 

   "Deze is de discipel, die van deze dingen getuigt, en deze dingen geschreven heeft; en wij weten, dat zijn getuigenis waarachtig is.  [John21:24].

   "En zult de waarheid verstaan, en de waarheid zal u vrijmaken." [John8:32].


   "Maar zonder geloof is het onmogelijk Gode te behagen. Want die tot God komt, moet geloven, dat Hij is, en een Beloner is dergenen, die Hem zoeken." [Hebreeën11:6]. 

 
3. Atheïsten hebben GEEN EXCUUS. De Bijbel zegt:

   “Want de onzichtbare dingen van hem vanaf de schepping van de wereld worden duidelijk gezien, begrepen door de dingen die zijn gemaakt, ja, zijn eeuwige kracht en Godheid; zodat ze zonder excuus zijn.” [Romeinen1:20].

No comments: