Total Pageviews

Thursday 11 November 2021

Heeft Evolutie Echt Het Fossielenverslag Veroorzaakt? [DUTCH / NEDERLANDS]

1. De zondvloed van Noach en het fossielenverslag. Als de zondvloed van Noach (uit het boek Genesis) echt had plaatsgevonden, zou men hebben verwacht dat het fossielenverslag bevestigend bewijs zou vertonen dat in overeenstemming is met een dergelijke zondvloed. Het onderzoek naar fossielen van vandaag laat zien:

- dat dieren die op de laagste niveaus leefden, tijdens de Bijbelse zondvloed ook werden begraven in de laagste lagen van het sediment.

- dat dieren uit dezelfde ecologische gemeenschap samen werden begraven tijdens de zondvloed.

- dat dieren met de eenvoudigste vormen het eerst werden begraven tijdens de zondvloed, omdat hydrologische krachten wezens met overeenkomstige vormen zouden hebben gesorteerd tijdens zo'n zondvloed.

- dat ongewervelde zeedieren worden aangetroffen in de laagste lagen zoals ze tijdens de zondvloed op de bodem van de zee leefden.

- dat de vissen in hogere lagen zijn gevonden, omdat vissen tijdens de zondvloed door het water naar hogere niveaus kunnen zijn ontsnapt.

- dat de eerste landplanten werden gevonden waar de  eerste amfibieën werden gevonden als gevolg van de zondvloed. 

- dat amfibieën en reptielen werden gevonden hoger begraven dan vissen, maar lager dan of onder landdieren; en als gevolg van de Vloed werden er in de lagere lagen zeer weinig landplanten en landdieren gevonden.

- dat als gevolg van de zondvloed dieren en vogels in het algemeen op hogere niveaus zijn aangetroffen dan reptielen en amfibieën.

- dat kuddedieren die tijdens de zondvloed mogelijk samen zijn ontsnapt, samen in dezelfde lagen zijn aangetroffen.

- dat er maar heel weinig vogels in lagen zijn gevonden, omdat ze tijdens de zondvloed waarschijnlijk naar hogere niveaus zouden zijn ontsnapt.

- dat zwaardere, sterkere dieren tijdens de zondvloed apart van zwakkere, kleinere dieren werden gesorteerd.

- dat er maar heel weinig mensen in lagen werden gevonden, omdat ze waarschijnlijk innovatiever zouden zijn geweest bij het proberen te ontsnappen aan de Bijbelse zondvloed.

2. Conclusie. Het lijkt er dus op alsof het Genesis Scheppingsverslag i.r.o. de zondvloed van Noach is gerechtvaardigd door deze vondsten over fossielen. Houd in gedachten dat de apostelen en Jezus Christus (die nooit loog) persoonlijk de historiciteit van het Genesis Scheppingsverslag en de feitelijke gebeurtenissen i.r.o. hebben bevestigd (De zondvloed en de ark van Noach):

2.1 Bevestigd door de brief aan de Hebreeën. "Door het geloof heeft Noach, door Goddelijke aanspraak vermaand zijnde van de dingen, die nog niet gezien werden, en bevreesd geworden zijnde, de ark toebereid tot behoudenis van zijn huisgezin; door welke ark hij de wereld heeft veroordeeld, en is geworden een erfgenaam der rechtvaardigheid, die naar het geloof is." [Hebreeën 11:7].

2.2 Bevestigd door de brief van de apostel Petrus. "En de oude wereld niet heeft gespaard, maar Noach, den prediker der gerechtigheid, zijn achttal bewaard heeft, als Hij den zondvloed over de wereld der goddelozen heeft gebracht." [2Petrus2:5].

2.3 Bevestigd door Jezus Christus in de evangeliën. "En gelijk de dagen van Noach waren, alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen. Want gelijk zij waren in de dagen voor den zondvloed, etende en drinkende, trouwende en ten huwelijk uitgevende, tot den dag toe, in welken Noach in de ark ging; En bekenden het niet, totdat de zondvloed kwam, en hen allen wegnam; alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen." [Matteüs24:37-39].

Dankbetuigingen



No comments: