Total Pageviews

Wednesday 17 November 2021

Waarom Boeddhisten, Hindoes En Moslims Jezus Christus Als Verlosser Mogen Accepteren [DUTCH/NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoemen
1. Inleiding. De redenen waarom Boeddhisten, Hindoes en Moslims Jezus Christus als Verlosser mogen aanvaarden, zijn bijvoorbeeld overduidelijk:

1.1 Het Christendom is een open geloof. Het Christendom is geen beweging die alleen voor leden geldt; het is een geloof dat openstaat voor iedereen die gelooft en Christus aanvaardt. Aan iedereen aangeboden, maar aan niemand opgedrongen, wordt aan allen die Jezus Christus als Verlosser aanvaarden de macht gegeven om kinderen van God te worden. Dat gezegd hebbende, kan het afzweren van een huidige (overtollige) religie in het proces wel eens naderhand volgen als gevolg van de kracht, invloed en zachte overreding van de Heilige Geest als de vrucht van geloof, bekering, toewijding en heiliging.

   "Maar zovelen Hem aangenomen hebben, dien heeft Hij macht gegeven kinderen Gods te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven; Joh 1:13  Welke niet uit den bloede, noch uit den wil des vleses, noch uit den wil des mans, maar uit God geboren zijn." [John1:12-13].

1.2 Jezus Christus heeft alle mensen uit alle naties uitgenodigd om zich te bekeren en het Evangelie te geloven. Alle mensen uit alle naties worden uitgenodigd om zich te bekeren en het Evangelie te geloven, ongeacht ras, huidskleur, leeftijd, geslacht, sociaaleconomische status, politieke overtuiging of huidige religieuze overtuiging; daarom is de Bijbel vertaald in zoveel talen die tegenwoordig in de wereld worden gesproken.

   "Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe. Want God heeft Zijn Zoon niet gezonden in de wereld, opdat Hij de wereld veroordelen zou, maar opdat de wereld door Hem zou behouden worden. Die in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld, maar die niet gelooft, is alrede veroordeeld, dewijl hij niet heeft geloofd in den Naam des eniggeboren Zoons van God." 
   "En zeggende: Bekeert u; want het Koninkrijk der hemelen is nabij gekomen ... Van toen aan heeft Jezus begonnen te prediken en te zeggen: Bekeert u; want het Koninkrijk der hemelen is nabij gekomen." 
   "En zeggende: De tijd is vervuld, en het Koninkrijk Gods nabij gekomen; bekeert u, en gelooft het Evangelie ... En uitgegaan zijnde, predikten zij, dat zij zich zouden bekeren." [John3:16-18; Mattheüs3:2; 4:17; Marcusr1:15; 6:12].

1.3 Iedereen zou naar eigen keuze het ‘Goede Nieuws’ (Evangelie) moeten kunnen ontvangen. Het woord 'Evangelie' betekent 'Goed Nieuws', d.w.z. het goede nieuws dat, als we onze zonden aan God zouden belijden, Jezus Christus (de Zoon van God) de macht heeft gekregen om ons onze zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.

   "En dit is de verkondiging, die wij van Hem gehoord hebben, en wij u verkondigen, dat God een Licht is, en gans geen duisternis in Hem is. Indien wij zeggen, dat wij gemeenschap met Hem hebben, en wij in de duisternis wandelen, zo liegen wij, en doen de waarheid niet. Maar indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, zo hebben wij gemeenschap met elkander, en het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde. 
   "Indien wij zeggen, dat wij geen zonde hebben, zo verleiden wij ons zelven, en de waarheid is in ons niet. Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, dat Hij ons de zonden vergeve, en ons reinige van alle ongerechtigheid. Indien wij zeggen, dat wij niet gezondigd hebben, zo maken wij Hem tot een leugenaar, en Zijn woord is niet in ons." [1John1:5-10].

1.4 Iedereen zou Gods geschenk van Eeuwig Leven moeten kunnen aanvaarden. Het Christendom is het enige geloof waar het goede nieuws van de gave van Eeuwig Leven van God aan een persoon kan worden geschonken, niet op basis van iemands persoonlijke verdienste of prestatie, maar op basis van de persoonlijke verdienste van Jezus Christus die aan het kruis stierf van Golgotha ​​voor de zonden van de hele wereld.

   "Maar nu, van de zonde vrijgemaakt zijnde, en Gode dienstbaar gemaakt zijnde, hebt gij uw vrucht tot heiligmaking, en het einde het eeuwige leven. Want de bezoldiging der zonde is de dood, maar de genadegift Gods is het eeuwige leven, door Jezus Christus, onzen Heere.
    "Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe. 
   " Alle dingen zijn Mij overgegeven van Mijn Vader; en niemand kent den Zoon dan de Vader, noch iemand kent den Vader dan de Zoon, en dien het de Zoon wil openbaren. Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven. Neemt Mijn juk op u, en leert van Mij, dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en gij zult rust vinden voor uw zielen. Want Mijn juk is zacht, en Mijn last is licht. 
   " Ik, Jezus, heb Mijn engel gezonden om ulieden deze dingen te getuigen in de Gemeenten. Ik ben de Wortel en het geslacht Davids, de blinkende Morgenster. En de Geest en de Bruid zeggen: Kom! En die het hoort, zegge: Kom! En die dorst heeft, kome; en die wil, neme het water des levens om niet." [Romeinen6:22-23; Johannes3:16; Mattheüs11:27-30; Openbaring 22:16-17].

1.5 Iedereen heeft het recht om naar eigen keuze Jezus Christus te aanvaarden. Alle mensen mogen Jezus Christus aanvaarden en aanroepen als hun Verlosser en Voorspraak om hun zaak bij de Vader te bepleiten (zonder de noodzaak van tussenkomst van een priester of tussenpersoon) wanneer ze in zonde vallen.

   "Mijn kinderkens, ik schrijf u deze dingen, opdat gij niet zondigt. En indien iemand gezondigd heeft, wij hebben een Voorspraak bij den Vader, Jezus Christus, den Rechtvaardige; En Hij is een verzoening voor onze zonden; en niet alleen voor de onze, maar ook voor de zonden der gehele wereld." [1John2:1-2].

1.6 Jezus Christus is de enige Middelaar tussen God en mensen. Jezus Christus is de enige Middelaar (woordvoerder) tussen God en mannen die bevoegd zijn om te spreken namens degenen die Jezus Christus als Verlosser hebben aangenomen en die op Hem hopen en geloven voor Redding & Eeuwig Leven.

   "Indien iemand een andere leer leert, en niet overeenkomt met de gezonde woorden van onzen Heere Jezus Christus, en met de leer, die naar de godzaligheid is, Die is opgeblazen, en weet niets, maar hij raast omtrent twist vragen en woordenstrijd; uit welke komt nijd, twist, lasteringen, kwade nadenkingen. Verkeerde krakelingen van mensen, die een verdorven verstand hebben, en van de waarheid beroofd zijn, menende, dat de godzaligheid een gewin zij. Wijk af van dezulken. Doch de godzaligheid is een groot gewin met vergenoeging.
   "En nu heeft Hij zoveel uitnemender bediening gekregen, als Hij ook eens beteren verbonds Middelaar is, hetwelk in betere beloftenissen bevestigd is ... .
   "Want indien het bloed der stieren en bokken, en de as der jonge koe, besprengende de onreinen, hen heiligt tot de reinigheid des vleses; Hoeveel te meer zal het bloed van Christus, Die door den eeuwigen Geest Zichzelven Gode onstraffelijk opgeofferd heeft, uw geweten reinigen van dode werken, om den levenden God te dienen?
   "En tot den Middelaar des nieuwen testaments, Jezus, en het bloed der besprenging, dat betere dingen spreekt dan Abel. 
  "Zo zij u allen kennelijk, en het ganse volk Israel, dat door den Naam van Jezus Christus, den Nazarener, Dien gij gekruist hebt, Welken God van de doden heeft opgewekt, door Hem, zeg ik, staat deze hier voor u gezond. Deze is de Steen, Die van u, de bouwlieden, veracht is, Welke tot een hoofd des hoeks geworden is. En de zaligheid is in geen Anderen; want er is ook onder den hemel geen andere Naam, Die onder de mensen gegeven is, door Welken wij moeten zalig worden." [1Timotheüs6:3-6; Hebreeën8:6; 9:13-15; 12:24; Handelingen 4:10-12].

1.7 Jezus Christus heeft Zijn discipelen/gelovigen wereldwijd gemachtigd om het Evangelie aan alle naties te prediken. Volgens de Bijbel hebben alle naties (en niet alleen 'Christenen') het recht om het Evangelie te horen en Jezus Christus als Verlosser te aanvaarden.

   En Jezus, bij hen komende, sprak tot hen, zeggende: Mij is gegeven alle macht in hemel en op aarde. Gaat dan henen, onderwijst al de volken, dezelve dopende in den Naam des Vaders, en des Zoons, en des Heiligen Geestes; lerende hen onderhouden alles, wat Ik u geboden heb. En ziet, Ik ben met ulieden al de dagen tot de voleinding der wereld. Amen." [Mattheüs28:18-20].

Aanbevolen literatuur

Aanbevolen videoclips

                                                   MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: