Total Pageviews

Tuesday 16 November 2021

Kom In De Ark! [DUTCH/NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoemen
1. Antwoorden in Genesis Ark-tentoonstelling. Toen Ken Ham ('Answers In Genesis') zijn Ark-tentoonstelling op 7 juli 2016 opende, waren velen verheugd, maar sommigen (waaronder die van de zogenaamde 'Freedom from Religion Foundation') zouden naar verluidt nog steeds spotten. Deze postmodernistische genieën merkten de ironie niet op … het was het oude Noach-fenomeen dat zich helemaal opnieuw afspeelde, een zekere voorbode van wat komen gaat en een bevestiging van de Bijbelse waarschuwing waar Jezus heeft gewaarschuwd:

   “En gelijk de dagen van Noach waren, alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen. Want gelijk zij waren in de dagen voor den zondvloed, etende en drinkende, trouwende en ten huwelijk uitgevende, tot den dag toe, in welken Noach in de ark ging; En bekenden het niet, totdat de zondvloed kwam, en hen allen wegnam; alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen." [Matteüs24:37-39].

PS Merk op hoe Jezus Christus Zelf de juistheid van het Genesis Scheppingsverslag, het bestaan ​​van de man Noach en de authenticiteit van de geschiedenis van de ark en de zondvloed heeft bevestigd, waarmee hij de bewering van de Darwinistische schepping en de Christelijke atheïsten verwerpt dat het verhaal van Noach, de ark en de zondvloed was mythisch en gewoon onderdeel van oude en verouderde joodse mythen.Vandaag staat de uitnodiging nog steeds: "Kom in de Ark en word gered ... morgen kan het te laat zijn!"

2. Die Ark is de Naam van JEZUS CHRISTUS zoals voorgesteld in het Evangelie van Jezus Christus. De apostel Petrus zegt:

   “Zo zij u allen kennelijk, en het ganse volk Israel, dat door den Naam van Jezus Christus, den Nazarener, Dien gij gekruist hebt, Welken God van de doden heeft opgewekt, door Hem, zeg ik, staat deze hier voor u gezond. Deze is de Steen, Die van u, de bouwlieden, veracht is, Welke tot een hoofd des hoeks geworden is. En de zaligheid is in geen Anderen; want er is ook onder den hemel geen andere Naam, Die onder de mensen gegeven is, door Welken wij moeten zalig worden" [Handelingen4:10-12].

PS Uit deze paragraaf blijkt duidelijk dat het hele idee van 'interreligieus' of 'religieus syncretisme' (alle religies samen vormen een pad naar dezelfde 'redding' en dezelfde 'hemel) niet door de Schrift wordt ondersteund.

3. Velen geloven nog steeds ten onrechte dat Jezus Christus is gekomen om zondaars tot de hel te veroordelen. Dat kwaadaardige gerucht is niet waar. Jezus heeft gezegd:

   “Want God had de wereld zo lief dat Hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Want God heeft Zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om de wereld te veroordelen, maar opdat de wereld door Hem behouden zou worden.” [John3:16-17].

4. Veel mensen hebben nog steeds de indruk dat het Christendom alleen voor christenen is. Niets is verder van de waarheid verwijderd. De Bijbel zegt:

   "Namelijk, indien gij met uw mond zult belijden den Heere Jezus, en met uw hart geloven, dat God Hem uit de doden opgewekt heeft, zo zult gij zalig worden. Want met het hart gelooft men ter rechtvaardigheid en met den mond belijdt men ter zaligheid. Want de Schrift zegt: Een iegelijk, die in Hem gelooft, die zal niet beschaamd worden. Want er is geen onderscheid, noch van Jood noch van Griek; want eenzelfde is Heere van allen, rijk zijnde over allen, die Hem aanroepen. Want een iegelijk, die den Naam des Heeren zal aanroepen, zal zalig worden." [Romeinen10:9-13). 

5. De Uitnodiging van Jezus Christus staat nog steeds. “Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven. Neemt Mijn juk op u, en leert van Mij, dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en gij zult rust vinden voor uw zielen. Want Mijn juk is zacht, en Mijn last is licht." [Matteüs 11:28-29].

No comments: