Total Pageviews

Friday 26 November 2021

Schoonheid Voor As [DUTCH/NEDERLANDS]

1. Schoonheid voor as. Een dag lang geleden stond in het oude Jeruzalem een ​​jonge man van ongeveer 30 jaar op en las, in navolging van de woorden van de profeet Jesaja:

   “En Hij kwam te Nazareth, daar Hij opgevoed was, en ging, naar Zijn gewoonte, op den dag des sabbats in de synagoge; en stond op om te lezen. En Hem werd gegeven het boek van den profeet Jesaja; en als Hij het boek opengedaan had, vond Hij de plaats, daar geschreven was: De Geest des Heeren is op Mij, daarom heeft Hij Mij gezalfd; Hij heeft Mij gezonden, om den armen het Evangelie te verkondigen, om te genezen, die gebroken zijn van hart; Om den gevangenen te prediken loslating, en den blinden het gezicht, om de verslagenen heen te zenden in vrijheid; om te prediken het aangename jaar des Heeren. En als Hij het boek toegedaan en den dienaar wedergegeven had, zat Hij neder; en de ogen van allen in de synagoge waren op Hem geslagen. En Hij begon tot hen te zeggen: Heden is deze Schrift in uw oren vervuld. [Lukas4:16-21].

   Dus, gedurende de volgende twee millennia zegent Jezus van Nazareth (de Christus) degenen die het aandurfden om in kinderlijk geloof tot Hem te komen met precies wat de profeet vanouds had geprofeteerd:

Schoonheid voor as, de Vreugdeolie voor treurigheid en het Gewaad des Lofs voor een benauwden geest!

2. De as van het Atheïsme.  Atheïsten klagen urenlang dat de Kosmos geen ‘ontwerp, betekenis en doel’ biedt en in plaats daarvan alleen ‘meedogenloze onverschilligheid’ (Dawkins). Maar geen wonder... ze hebben de Koning der Glorie en de heilige Hemelse uitreiker van verworpen Sieraad voor as, Vreugdeolie voor treurigheid en het Gewaad des Lofs voor een benauwden geest ... wat hadden ze anders verwacht? Wanneer de atheïst Jezus Christus als Verlosser & Heer verwerpt, verwerpt hij voor alle doeleinden (i) Ontwerp ('Sieraad voor as'), (ii) Betekenis ('Vreugdeolie voor treurigheid)') en (iii) Doel ('het Gewaad des Lofs voor een benauwden geest').
   We zien schoonheid in de manier waarop het majestueuze en ondoorgrondelijke universum werd ontworpen, wat betekent dat zonder het vooruitzicht van hemelse vreugde (in dit leven en het volgende) het leven nooit zin en doel zal hebben, aangezien de belangrijkste reden voor het bestaan ​​van de mens het aantrekken van de Kledingstuk van Lof in aanbidding van de Schepper.
    Zonder deze onschatbare geschenken van God zal het leven in de kosmos onvermijdelijk voor altijd zijn zonder ontwerp, betekenis en doel, d.w.z. Dawkins’ bizarre en deprimerende (atheïsme-gedreven) wereld van ‘meedogenloze onverschilligheid’.

3. De belofte van Jezus Christus. De dief komt niet, dan opdat hij stele, en slachte, en verderve; Ik ben gekomen, opdat zij het leven hebben, en overvloed hebben. Ik ben de goede Herder; de goede herder stelt zijn leven voor de schapen.” [John10:10-11].

4. Messianic Prophesy from the Old Testament anticipating the First Coming of Jesus Christ. De Geest des Heeren HEEREN is op Mij, omdat de Heere Mij gezalfd heeft, om een blijde boodschap te brengen den zachtmoedigen; Hij heeft Mij gezonden om te verbinden de gebrokenen van harte, om den gevangenen vrijheid uit te roepen, en den gebondenen opening der gevangenis; Om uit te roepen het jaar van het welbehagen des HEEREN, en den dag der wraak onzes Gods; om alle treurigen te troosten; Om den treurigen Sions te beschikken dat hun gegeven worde sieraad voor as, vreugdeolie voor treurigheid, het gewaad des lofs voor een benauwden geest; opdat zij genaamd worden eikebomen der gerechtigheid, een planting des HEEREN, opdat Hij verheerlijkt worde." [Isaiah61:1-3].

                                                    MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: