Total Pageviews

Monday 29 November 2021

Drosophila Fruitvlieg En Evolutie [DUTCH/NEDERLANDS]

1. Vraag. Denkt de lezer dat het redelijk zou zijn om van een individuele fruitvlieg ('Drosophila') van ongeveer 22 dagen oud (met een levenscyclus van pakweg 44 dagen) te verwachten dat hij aan een andere fruitvlieg (in nauwgezet detail) precies wat er 941 821 jaar (bijna een miljoen jaar!) geleden in de natuur was gebeurd?
   Welnu, wanneer een darwinist (een gewoon lid van 'Homo sapiens sapiens') van ongeveer 40 jaar oud en met een levenscyclus van pakweg 80 jaar, zegt dat de haai meer dan '400 miljoen jaar' is 'geëvolueerd' (sic) tot het beste oceaanroofdier dat het vandaag de dag is, komt het, in vergelijking, neer op een fruitvlieg die zijn medefruitvliegen in voortreffelijke academische details probeert te vertellen wat er biologisch was gebeurd in de wereld van fruitvliegen (in de natuur) over 941 821 jaar geleden (laat staan ​​'miljarden jaren geleden'!) een prestatie die ondenkbaar en onmogelijk absurd lijkt.

2. Exacte wetenschap of religieuze cultus? Dit bewijst eens te meer dat het ‘Darwinisme’ niets anders is dan een zoveelste religieuze cultus in de voorsteden waarvan de leerstellingen, doctrines, theorieën, hypothesen en submissies eenvoudigweg als pure gissing en in blind vertrouwen moeten worden opgevat. De fruitvlieg is nergens intelligent of getalenteerd genoeg (en heeft hij ook niet lang genoeg geleefd) om in staat te zijn dergelijke kennis te kennen of er toegang toe te hebben... en de darwinist ook niet.

3. Het advies van de profeet Jesaja. Het bezwaar zou nu kunnen opkomen dat de wetenschappers van vandaag veel intelligenter, geavanceerder en geleerder zijn dan de gemiddelde fruitvlieg en dat het gebruik van dit soort analogie zelfs een gewone bioloog beledigend is, laat staan ​​een genie ... na alles, hoe kunnen de hersenen en de intelligentie van de fruitvlieg ooit wedijveren met of worden vergeleken met die van een gevierd genie met een IQ van bijvoorbeeld 180, drie PhD's achter zijn naam en een muur vol certificaten en onderscheidingen?
   Dit is misschien moeilijk te slikken, maar het is waarschijnlijk de waarheid: hoe geleerd, ontwikkeld en gevierd het grootste wetenschappelijke genie dat ooit heeft geleefd; de kloof tussen de geest (intellect) van zo'n genie en de geest (intellect) van God is lichtjaren groter dan de kloof tussen het genie en de fruitvlieg, ongeacht hoe helder en begaafd het genie en hoe dom en onwetend de betreffende fruitvlieg.
   Ik weet dat sommige atheïsten dit idee misschien zullen weigeren, maar zelfs als ik een nog lagere levensvorm had gebruikt dan de fruitvlieg (een kakkerlak?) zou het de enorme omvang van die kloof nog steeds niet bevredigender hebben geïllustreerd. God heeft ons eeuwen geleden al gewaarschuwd (ingelicht) via de profeet Jesaja:

   "Want mijn gedachten zijn niet uw gedachten, en uw wegen zijn niet mijn wegen, zegt de HEER. Want zoals de hemel hoger is dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen, en mijn gedachten dan uw gedachten." [Jesaja 55:8-9].

   Reken maar uit: de afstand tussen de hemel (de ondoorgrondelijke ruimte en God de Vaders Huis met Vele Woningen en de planeet aarde is 'oneindig' groter dan de afstand tussen het brein (intellect) van de wetenschapper en het brein (intellect) van de fruitvlieg slechts twee meter afstand.

4. De dringende waarschuwing van koning Salomo. Wat betreft de 400 miljoen jaar 'haaienevolutie' (en andere beweringen over 'miljarden jaren' evolutie) zullen we dat soort (niet-verifieerbare, niet-falsifieerbare*) onwetenschappelijke informatie met een korreltje zout nemen. Koning Salomo heeft geschreven:

   "Niemand kan het werk ontdekken dat God maakt van het BEGIN tot het EINDE." [Prediker 3:11b].

* Ware wetenschap wordt verondersteld verifieerbaar en falsifieerbaar te zijn.


No comments: