Total Pageviews

Friday 19 November 2021

Onschatbare Geschenken Die De Atheïsten Hebben Geweigerd [DUTCH/NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoemen
1. Geschenken geweigerd. Houd er rekening mee dat de lezer bij het lezen van dit artikel moet onderscheiden waar (i) de term 'geschenk' wordt bedoeld als een geschonken 'talent/vaardigheid' en (ii) waar het wordt bedoeld als een verdiend 'cadeau/beloning'.
   Hoe het ook zij, toen de atheïsten besloten om voor de dood te kiezen en niet voor het leven (door te weigeren vrede met God te sluiten), hebben ze in alle opzichten een overvloed aan kostbare GESCHENKEN (of het nu 'talenten', 'vaardigheden', 'cadeautjes' of 'beloningen') die al het geld in de wereld nooit meer zal kunnen kopen. Een paar voorbeelden:

1.1 De VERGAVE VAN ZONDE. 

   "Komt dan, en laat ons samen rechten, zegt de HEERE; al waren uw zonden als scharlaken, zij zullen wit worden als sneeuw, al waren zij rood als karmozijn, zij zullen worden als witte wol. Indien gijlieden willig zijt en hoort, zo zult gij het goede dezes lands eten; Maar indien gij weigert, en wederspannig zijt, zo zult gij van het zwaard gegeten worden; want de mond des HEEREN heeft het gesproken.
   "Maar indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, zo hebben wij gemeenschap met elkander, en het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde." [Jesaja1:18-20; 1John1:7].

1.2 De gave van EEUWIG LEVEN. 

   "Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.
   "Want de bezoldiging der zonde is de dood, maar de genadegift Gods is het eeuwige leven, door Jezus Christus, onzen Heere. [John3:16; Romeinen6:23].

1.3 De gave van GENADE. 

   "Maar aan elkeen van ons is de genade gegeven, naar de maat der gave van Christus." [Efeziërs4:7].

1.4 De gave van GERECHTIGHEID. 

   "Want indien door de misdaad van een de dood geheerst heeft door dien enen, veel meer zullen degenen, die den overvloed der genade en der gave der rechtvaardigheid ontvangen, in het leven heersen door dien Enen, namelijk Jezus Christus." [Romeinen5:17].

1.5 De ​​gave van GELOOF. 

   "Want uit genade zijt gij zalig geworden door het geloof; en dat niet uit u, het is Gods gave." [Efeziërs2:8].

1.6 De gave van de HEILIGE GEEST. 

   "En Petrus zeide tot hen: Bekeert u, en een iegelijk van u worde gedoopt in den Naam van Jezus Christus, tot vergeving der zonden; en gij zult de gave des Heiligen Geestes ontvangen." [Handelingen2:38].

1.7 De GEESTELIJKE GESCHENKEN [1Korintiërs Hoofstuk 12]. Voorbeelden van GEESTELIJKE GESCHENKEN:

1.7.1 Een woord van WIJSHEID. "Want dezen wordt door den Geest gegeven het woord der wijsheid ...". [1Kor12:8a].  

1.7.2 Een woord van KENNIS. "Want dezen wordt door den Geest gegeven het ... een ander het woord der kennis, door denzelfden Geest." [1Kor12:8b]. 

1.7.3 Een woord van GELOOF. "En een ander het geloof ... " [1Kor12:9a].  

1.7.4 Geschenken van GENEZING. "... en een ander de gaven der gezondmakingen, door denzelfden Geest." 

1.7.5 Gave van WERKING van KRACHTEN. "En een ander de werkingen der krachten ..." [1Kor12:10a].

1.7.6 Gave van PROFETIE. "En een ander profetie ... " [1Kor12:10b]. 

1.7.7 Gave van het ONDERSCHEIDEN van GEESTEN. "En een ander der onderscheidingen der geesten ... " [1Kor12:10c].  

 1.7.8. Gave van TONGEN en INTERPRETATIE van TONGEN [1Kor12:10d]. "En een ander menigerlei talen; en een ander uitlegging der talen." [1Kor12:10d]. 

1.7.9 De gave van GOEDE GAVEN.  "Indien dan gij, die boos zijt, weet uw kinderen goede gaven te geven, hoeveel te meer zal uw Vader, Die in de hemelen is, goede gaven geven dengenen, die ze van Hem bidden!" [Matteüs 7:11].

1.8 De gave van een HERENHUIS in het Vaderhuis met vele woningen. "In het huis Mijns Vaders zijn vele woningen; anderszins zo zou Ik het u gezegd hebben; Ik ga heen om u plaats te bereiden. En zo wanneer Ik heen zal gegaan zijn, en u plaats zal bereid hebben, zo kome Ik weder en zal u tot Mij nemen, opdat gij ook zijn moogt, waar Ik ben." [John14:2-3].

1.9 De gave van SCHOONHEID voor as. "Om den treurigen Sions te beschikken dat hun gegeven worde sieraad voor as ..." [Jesaja 61:3a].

1.10 Het geschenk van de OLIE van VREUGDE voor rouw. "Om den treurigen Sions te beschikken dat hun gegeven worde vreugdeolie voor treurigheid ... " [Jesaja 61:3b].

1.11 De gave van de GEWAAD DES LOFS voor een geest van zwaarte.  "Om den treurigen Sions te beschikken dat hun gegeven worde het gewaad des lofs voor een benauwden geest; opdat zij genaamd worden eikebomen der gerechtigheid, een planting des HEEREN, opdat Hij verheerlijkt worde." [Jesaja61:3c].

1.12 Het geschenk van GEEN TRANEN meer. "Want het Lam, Dat in het midden des troons is, zal hen weiden, en zal hun een Leidsman zijn tot levende fonteinen der wateren; en God zal alle tranen van hun ogen afwissen ... En God zal alle tranen van hun ogen afwissen; en de dood zal niet meer zijn; noch rouw, noch gekrijt, noch moeite zal meer zijn; want de eerste dingen zijn weggegaan." [Openbaring7:17; 21:4].

2. De gaven van het LEVENSWATER en de BOOM DES LEVENS: De uitnodiging staat nog steeds:

   “En hij toonde mij een zuivere rivier van het water des levens, klaar als kristal, voortkomende uit den troon Gods, en des Lams. In het midden van haar straat en op de ene en de andere zijde der rivier was de boom des levens, voortbrengende twaalf vruchten, van maand tot maand gevende zijne vrucht; en de bladeren des booms waren tot genezing der heidenen ...  En de Geest en de Bruid zeggen: Kom! En die het hoort, zegge: Kom! En die dorst heeft, kome; en die wil, neme het water des levens om niet." [Openbaring 22:1-2, 17].


                                                    MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: