Total Pageviews

Saturday 20 November 2021

Goed Nieuws Voor Gokkers! [DUTCH/NEDERLANDS]

1. Wiskundige kansen. De wiskundige kansen tegen de kans om een ​​van de volgende handen gedeeld te krijgen in een pokerhand met 5 kaarten worden als volgt gegeven:

- ’Royal Flush’: 649739 tegen 1 (kans op zo’n hand = 0,0082%%)

- ‘Straight Flush’: 72192 tegen 1 (kans op zo’n hand = 0,0014%)

- 'Four of a Kind': 4164 tegen 1 (kans op zo'n hand = 0,0240%)

- 'Full House': 693 tegen 1 (kans op zo'n hand = 0,1443%)

- 'Flush': 508 tegen 1 (kans op zo'n hand = 0,1969%)

- ‘Straight’: 252 tegen 1 (kans op zo’n hand = 0.3968%)

- 'Three of a Kind': 46,3 tegen 1 (kans op zo'n hand = 2,16%)

- 'Two Pair': 20 tegen 1 (kans op zo'n hand = 5%)

- ‘One Pair’: 1.37 tegen 1 (kans op zo’n hand = 72,99%)

- ‘No Pair /High Card’: 0,995 tegen 1 (kans op zo’n hand = bijna 100%).

2. Slechte kansen. Ik moet denken (door Albert Speer) aan de tijd tijdens WW2 (1939-1945) toen Adolf Hitler zijn personeel op het hoofdkantoor vertelde: "Of ik ga deze oorlog winnen of ik win het niet!" waarop zijn secretaresse, heel sarcastisch om op te starten, zou antwoorden met: "Of het gaat regenen of niet!" (en er echt mee wegkomen!). Met andere woorden, Hitler had zichzelf, door zijn eigen bekentenis, een kans van 50/50 (50%) gegeven om de oorlog te winnen of te verliezen, goede kansen in beide richtingen, maar toch verloor hij de oorlog.
   Het is schokkend hoe gokkers (bij het gokken) grote hoeveelheden geld en zelfs eigendom of het totale vermogen van een gezin zouden inzetten op een weddenschap die zulke pathetisch kleine kansen bood, zoals hierboven vermeld, alsof gokkers rondlopen met een soort 'doodswens'. Toch is gokverslaving blijkbaar net zo erg, zo niet erger dan alcoholisme. 
   Sommige mensen zijn zo verslaafd aan gokken (of zo tragisch naïef) dat ze het LOTTO nummer (of de naam van het winnende paard van zaterdag) voor enorme bedragen van een bedrieger zullen kopen zonder dat ooit te beseffen, als de verkoper echt toegang had gehad tot dergelijke bevoorrechte informatie, zou hij het nooit hebben verkocht, maar in plaats daarvan voor zijn eigen winst hebben gebruikt.  

3. De Bijbel geeft betere kansen. In vergelijking met Hitler's 50% kans om de oorlog te winnen (die hij nog steeds verloor), vergelijk gewoon de kansen in de bovenstaande lijst en dan vragen mensen nog steeds waarom zoveel gokkers voor altijd zijn:

(i) afgeleefde en werkloze zwervers en/of 

(ii) weglopen van woekeraars (geldschiters) die hun knieën willen breken. 

   Hoe het ook zij, de Bijbel biedt kansen die oneindig veel veelbelovender zijn voor degenen die de gokindustrie vaarwel willen zeggen (en proberen de woekeraars te ontwijken), in feite zijn ze gegarandeerd:

   "Komt dan, en laat ons samen rechten, zegt de HEERE; al waren uw zonden als scharlaken, zij zullen wit worden als sneeuw, al waren zij rood als karmozijn, zij zullen worden als witte wol. Indien gijlieden willig zijt en hoort, zo zult gij het goede dezes lands eten. [Jesaja1:18-19].

   "Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe. Want God heeft Zijn Zoon niet gezonden in de wereld, opdat Hij de wereld veroordelen zou, maar opdat de wereld door Hem zou behouden worden." [John3:16-17].

   "Want de bezoldiging der zonde is de dood, maar de genadegift Gods is het eeuwige leven, door Jezus Christus, onzen Heere." [Romeinen 6:23].

  Jezus zeide tot haar: Ik ben de Opstanding en het Leven; die in Mij gelooft zal leven, al ware hij ook gestorven; En een iegelijk, die leeft, en in Mij gelooft, zal niet sterven in der eeuwigheid. Gelooft gij dat? [John11:25-26].

Dankbetuigingen 

Speer, Albert. Inside the Third Reich.

                                               MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

(click)

No comments: