Total Pageviews

Friday 19 November 2021

Hoop Voor De Mens [DUTCH/NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoemen
1. Het donkerste uur. In dit zeker een van de donkerste, zo niet de donkerste, door pandemie gedreven uren op aarde, geloof ik dat we, ideologisch gesproken, op dat moment in de geschiedenis zijn aangekomen waar we moeten kiezen tussen twee primaire ideologische, sociaal-culturele krachten waarmee de samenleving van vandaag wordt geconfronteerd, namelijk een keuze tussen de 'vectoren' (dwz grootheden die grootte en richting hebben) van (i) Seculier Humanisme > Transhumanisme > Posthumanisme en het (ii) Evangelie van Jezus Christus geboren uit Judaïsme (Hebreeuwse Bijbel/Oude Testament) > Christendom (Nieuwe Testament); en er is geen gedemilitariseerde zone of neutrale hoek in deze botsing tussen ideeën; iedereen zal moeten beslissen ... en snel beslissen.

2. Seculier humanisme, transhumanisme en posthumanisme. In een notendop, de ideologie of het geloofssysteem dat gewoonlijk wordt geassocieerd met ideeën als atheïsme, agnosticisme, atheïsme-evolutionisme, (wetenschappelijk pantheïsme), scepticisme, cybernetica, moreel relativisme, situationele ethiek, het overleven van de sterkste ('survival of the fittest'), heidendom, communisme, fascisme, bolsjewisme, evolutionisme enz. met de nadruk op  atheïstisch Darwinisme en 'Darwiniaanse evolutie' ('Scheppende TheïstischEvolutie') en een focus op kunstmatige intelligentie met geavanceerde technologieën om de menselijke capaciteit en intelligentie te vergroten.
   Mochten deze krachten de overhand hebben, dan zal de toekomst bekend staan ​​als het tijdperk van 'cyborg' (hybride) menselijke wezens, biologisch versterkt met allerlei (fysieke) elektronische implantaten en apparaten en een sterke leerstellige afkeer van ideeën zoals het bestaan ​​van een Intelligente Ontwerper (Schepper God).

PS Dat gezegd hebbende, moet u er rekening mee houden dat degenen op medisch gebied die zich uitsluitend bezighouden met het medisch-technologisch verbeteren van het lot van of het verlichten van het ongemak van gehandicapten door technologische implantaten als medische hulpmiddelen te gebruiken, niet mogen worden beschouwd als noodzakelijkerwijs een essentieel onderdeel van de bovengenoemde sinister bewegingen.

3. De voornaamste bezwaren van het Evangelische Christendom tegen het Humanisme. Bezwaren zijn talrijk; een paar voorbeelden:

3.1 Het ‘anti-evangelie’ (slecht nieuws) van geloven in Dood-na-Dood.* Wat voor nut heeft een ‘product’ (ideologie, wereldbeeld) zonder een langetermijnbelofte of gebruikswaarde? Het is een Dode Dichters Maatschappij (Dead Poets Society)  & Darwiniaanse 'kool-aid' op steroïden.

*Deze groepen verwerpen gewoonlijk het idee van Leven-na-Dood (het 'Hiernamaals').

3.2 Progressieve Evolutie's tragische 100% sterftecijfer voor alle naties. Het feit van het sterftecijfer van 100% voor elke generatie van de mens; een benadering van het leven in de Kosmos die deze wereldbeelden en groepen (meestal aanhangers van het Darwinisme) al jaren in de steek laat; waarom kan 'Progressieve Evolutie' (sic) na 'miljoenen jaren van Progressief Evolutionisme' (sic) niet voor eens en voor altijd zijn zaakjes op orde krijgen en het goed doen, dwz een sterftecijfer van 0% voor de mensheid door de wijsheid, scherpzinnigheid en wetenschappelijke bekwaamheid van de evolutionisten? Hun falen in dit opzicht dient alleen om een ​​onuitwisbaar, onveranderlijk Bijbels principe te rechtvaardigen:

   "En gelijk het den mensen gezet is, eenmaal te sterven, en daarna het oordeel." [Hebreeën9:27].

3.3 Geen Moreel Kompas. Het ontbreken van een gezaghebbend moreel kompas (bijv. Bijbelse en Joods-Christelijke waarden) en een te grote nadruk op het typisch morele relativisme, situationeel ethisch idee van het overleven van de sterkste ('survival of the fittest') en niet van het overleven van de meest vriendelijke, meelevende eerlijke, moreel, fatsoenlijk; wat het Darwinisme ('Evolutionaire Theorie'), als het waar (geldig) zou zijn, als beestachtig, egoïstisch, brutaal en wreed aan de kaak stelt.

3.4 Het spirituele verval. Het spirituele verval en afval van de Bijbelse moraliteit en Joods Christelijke waarden die gewoonlijk worden geassocieerd met extreem linkse, seculier humanistische waarden, wereldbeelden en levensstijlen. Waar het Christendom schaars is, bloeien anarchie, brandstichting, grootschalige plundering, decadentie, dronkenschap en georganiseerde en kleine (opportunistische) misdaad.
   Dat gezegd hebbende, zijn de scheidslijnen tussen Evangelisch Christendom en 'pseudo christendom' de laatste tijd blijkbaar zo vervaagd dat de volgende aankondiging in de pers hilarisch zou zijn geweest als het niet zo pijnlijk gênant was geweest, gewoon om aan te tonen hoe ver sommigen in de wereld van het Christendom zijn al gevallen: "Door knelpunten in de detailhandel kunnen burgers dit jaar niet anders dan uitkijken naar een sobere kerst (!).   

3.5 De arrogante verwerping of heilige schatten. De arrogante verwerping van God, de Bijbel, Jezus Christus en de uitnodiging tot rechtvaardiging door geloof gebaseerd op het offer en de gerechtigheid van de Meester en Schepper van het Kosmos, Jezus Christus. Jezus Christus heeft in niet mis te verstane bewoordingen gewaarschuwd:

   "Want zo wie zich Mijns en Mijner woorden zal geschaamd hebben, in dit overspelig en zondig geslacht, diens zal Zich de Zoon des mensen ook schamen, wanneer Hij zal komen in de heerlijkheid Zijns Vaders, met de heilige engelen." [Marcus 8:38].


                                               MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

(click)

No comments: