Total Pageviews

Saturday 13 November 2021

Kosmos Of Chaos? [DUTCH / NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoomen
1. 'Kosmos' en 'Chaos' definiëren.

1.1 Kosmos: "Het woord wordt over het algemeen gebruikt om een ​​ordelijk of harmonieus kosmos aan te duiden, zoals het oorspronkelijk werd gebruikt door Pythagoras in de 6e eeuw voor Christus." [Merriam Webster].

1.2 Chaos: “Een verwarde massa of mengsel … Een toestand waarin vooral het toeval opperste: de verwarde ongeorganiseerde toestand van de oorspronkelijke materie vóór de creatie van verschillende vormen … de inherente onvoorspelbaarheid in het gedrag van een complex natuurlijk systeem … " [Merriam Webster].

2. Wat Christenen geloven. Christenen geloven in Leven-na-Dood en dat God (d.w.z. de ‘JHWH’ van Mozes en de berg Sinaï) het Kosmos (d.w.z. de ‘ordentelijke en harmonieuze kosmos’) heeft geschapen, onderhoudt en beheert:

   "Wie heeft de wateren met Zijn vuist gemeten, en van de hemelen met de span de maat genomen, en heeft met een drieling het stof der aarde begrepen, en de bergen gewogen in een waag, en de heuvelen in een weegschaal? Wie heeft den Geest des HEEREN bestierd, en wie heeft Hem als Zijn raadsman onderwezen? ...  Ik heb de aarde gemaakt, en Ik heb den mens daarop geschapen; Ik ben het! Mijn handen hebben de hemelen uitgebreid, en Ik heb al hun heir bevel gegeven." [Jesaja40:12-13; 45:12].

3. Wat Atheïst-Evolutionisten ('Wetenschappelijke Pantheïsten') geloven. Atheïst-evolutionisten (wetenschappelijke pantheïsten) 'geloven' (!) in Dood-na-Dood en dat het Kosmos is geschapen en wordt beheerd en onderhouden door het pure toeval en de willekeurige kans op 'natuurlijke krachten' zonder een specifieke intelligent ontworpen reden of doel in gedachten en zonder de hulp van een zogenaamde 'Intelligente Ontwerper Schepper' of 'Almachtige Schepper' (God).

4. Biogenese versus Evolutie. Christenen ondersteunen dus het idee van biogenese, d.w.z. (vergankelijk) 'BIOS'-leven aangedreven en ondersteund door Gods reeds bestaande (onvergankelijke) 'ZOE'-leven. Dankzij Gods 'ZOE'-leven werd Jezus Christus binnen slechts drie dagen uit de dood opgewekt, terwijl evolutionisten, na miljoenen jaren van zogenaamde 'progressieve evolutie' en eeuwen van studie van 'Darwinisme', nog steeds (op zijn best) beloof ons alleen:

(i) Dood-na-Dood;

(ii) een sterftecijfer van 100% voor alle vormen van leven voor elke generatie die op aarde leeft en zonder betere belofte; en 

(iii) Een lidmaatschapskaart van uw dichtstbijzijnde 'Seculier Humanistische Vereniging'.

5. Kosmos of Chaos? Het woord 'Kosmos' verwijst naar een ordelijk, intelligent ontworpen Universum dat wordt aangestuurd door de Intelligente Ontwerper Schepper, Jezus Christus [Hebreeën1:1-4], terwijl het woord 'Chaos' verwijst naar een wanordelijke, verwarde massa of mix. Nu, als de atheïst wil volhouden dat het Universum geen Intelligente Ontwerper Schepper heeft gehad, waarom staat hij er dan op (in zijn lezingen, debatten, publicaties enz.) om naar het Universum te verwijzen als de 'Kosmos' (een intelligent ontworpen ordelijk geheel) in plaats van de 'Chaos'? 

   "Omdat zij, God kennende, Hem als God niet hebben verheerlijkt of gedankt; maar zijn verijdeld geworden in hun overleggingen en hun onverstandig hart is verduisterd geworden; 
Zich uitgevende voor wijzen, zijn zij dwaas geworden." [Romeinen1:21-22].  

                                              MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

(click)

No comments: