Total Pageviews

Saturday 13 November 2021

Waarom Atheïsten De Bijbel Niet Lezen [DUTCH / NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoomen
 1. Reden #1. Atheïsten zijn bang voor het LICHT. Jezus heeft gezegd:

   En dit is het oordeel, dat het licht in de wereld gekomen is, en de mensen hebben de duisternis liever gehad dan het licht; want hun werken waren boos. Want een iegelijk, die kwaad doet, haat het licht, en komt tot het licht niet, opdat zijn werken niet bestraft worden. Maar die de waarheid doet, komt tot het licht, opdat zijn werken openbaar worden, dat zij in God gedaan zijn." [John3:19-21].

2. Reden #2. Atheïsten zijn bang dat ze misschien moeten ‘veranderen’. Ze zien hoe voormalige atheïsten geestelijk zijn getransformeerd nadat ze in contact zijn geweest met de Bijbel, het evangelie en de kerk, en vermoeden dan dat het voor hen een verplichte voorwaarde is om 'een nieuw blad om te slaan' en om eerst hun zondige gewoonten op te geven om tot Christus te komen, terwijl niets verder kan zijn dan de waarheid. Alle zondaars (inclusief atheïsten) komen altijd tot Christus ‘zoals ze zijn’:

   „Komt dan, en laat ons samen rechten, zegt de HEERE; al waren uw zonden als scharlaken, zij zullen wit worden als sneeuw, al waren zij rood als karmozijn, zij zullen worden als witte wol.” [Jesaja1:18].

3. Reden #3. Atheïsten zijn bang voor de Bijbel. Ze ontwijken, vermijden en rennen ervan weg alsof het dodelijke (goddelijke) kryptoniet is. Ze kunnen gelijk hebben, aangezien maar weinig mensen de Bijbel kunnen lezen en zich kunnen onderdompelen in de woorden en leringen van Mozes, de oudtestamentische profeten en geloofshelden, Jezus Christus en de auteurs van de Brieven zonder dramatisch te worden veranderd door de inhoud ervan; de Bijbel is de grootste literatuur die de grootste boodschap aan de mensheid presenteert die ooit in de hele geschiedenis is voortgebracht. De Bijbel leert:

"De redenen des HEEREN zijn reine redenen, zilver, gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal. [Psalm12:7].

   "De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, maar Mijn woorden zullen geenszins voorbijgaan.- Jezus van Nazareth, ca. 33 n. Chr. [Mattheüs24:35]. 

4. Reden #4. Atheïsten begrijpen de term 'Bekering'/'Berouw'/'Berouw Hebben' verkeerd. Bekering betekent niet stoppen met roken, drinken en golfen op Zondag (of op de Shabbat) ... hoewel deze veranderingen kunnen volgen; berouw betekent in de eerste plaats een 180° intellectueel, ideologisch gezicht maken van heidens ongeloof naar ‘het evangelie geloven’:

   En nadat Johannes overgeleverd was, kwam Jezus in Galilea, predikende het Evangelie van het Koninkrijk Gods. En zeggende: De tijd is vervuld, en het Koninkrijk Gods nabij gekomen; bekeert u, en gelooft het Evangelie. [Marcus1:14-15].

5. Reden #5. Atheïsten vinden de evangeliewaarheid onsmakelijk. Omdat het evangelie niet alleen berouw en rechtvaardiging eist [Marcus1:15; 1John1:7; 1Petrus1:18] door het Bloed van Jezus Christus, maar ook toewijding en heiligheid, vinden atheïsten de evangeliewaarheid onsmaaklik. [Romeinen6:19,22; 2Korintiërs5:17; 7:1; Efeziërs4:24; Hebreeën12:14]. De Bijbel zegt:

   "Jaagt den vrede na met allen, en de heiligmaking, zonder welke niemand den Heere zien zal." [Hebreeën12:14].

   Als de lezer een atheïst is en dit artikel hem boos heeft gemaakt, zal Teddy Roosevelt misschien de reden uitleggen: "Om een ​​christen boos te maken, lieg tegen hem; om een ​​atheïst boos te maken, vertel hem de waarheid!" Iemand raadde een atheïst eens aan om de Bijbel te lezen, waarop de atheïst antwoordde: "Ik geloof niet in God; ik weiger de Bijbel te lezen!" De andere persoon vroeg toen: "Als je niet in God gelooft, tegen wie kom je dan in opstand?"

                                                MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: