Total Pageviews

Tuesday 16 November 2021

Kende Jezus Christus Wetenschap? [DUTCH/NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoemen
1. Kende Jezus Christus de Wetenschap? Op deze vraag kan ik niet anders dan antwoorden met: “Is gras groen? Is de lucht blauw? Is water nat?”
   Het idee dat door sommige mensen, zelfs door sommige christenen, werd gekoesterd dat Jezus van Nazareth een soort semi-analfabete onwetende uit de eerste eeuw was en misleidde (zij het oprechte) 'religieuze fanaat' op een hartstochtelijke zoektocht om Zijn plaatselijke synagoge te hervormen, is een van de de ergste fouten die ze ooit kunnen maken over deze nederige timmerman-rabbijn uit Nazareth. Opmerkingen:

1.1 Jezus Christus was de Projecten Ingenieur die verantwoordelijk was voor de schepping van het Heeal. De Bijbel zegt:

   "God, voortijds veelmaal en op velerlei wijze, tot de vaderen gesproken hebbende door de profeten, heeft in deze laatste dagen tot ons gesproken door den Zoon; Welken Hij gesteld heeft tot een Erfgenaam van alles, door Welken Hij ook de wereld gemaakt heeft; Dewelke, alzo Hij is het Afschijnsel Zijner heerlijkheid, en het uitgedrukte Beeld Zijner zelfstandigheid, en alle dingen draagt door het woord Zijner kracht, nadat Hij de reinigmaking onzer zonden door Zichzelven te weeg gebracht heeft, is gezeten aan de rechter hand der Majesteit in de hoogste hemelen.” [HebreeĆ«n1:1-3].

1.2 Jezus Christus was bekend met wetenschappelijke principes. Als Schepper van het Heelal was Jezus Christus duidelijk bekend met de werking van wetenschappelijke verschijnselen als universele zwaartekracht, de sterke en zwakke kernkrachten, het elektromagnetische spectrum, het periodiek systeem der elementen, akoestiek, kwantummechanica, astrofysica, hemelmechanica & Universele Constanten enz. Zo ondoorgrondelijk was de mysterieuze wereld die Hij vertegenwoordigde (en waaruit hij was voortgekomen) dat de apostel Paulus, na zijn visioen van de glorie van de Derde Hemel (Paradijs), op zijn best zou kunnen uitroepen:

   "En ik ken zo'n man (of hij in het lichaam of buiten het lichaam, ik weet het niet; God weet), dat hij werd opgenomen in het Paradijs en onuitsprekelijke woorden hoorde, die een man niet mag uiten." [2KorintiĆ«rs12:3-4].

   Houd in gedachten dat Jezus Christus:

- veranderde water in wijn;

- een paar broden en vissen vermenigvuldigd voor duizenden om te eten en nog steeds 12 manden met restjes over te laten;

- midden in de nacht op het Meer van Galilea gelopen tijdens een razende storm;

- genas vele zieken en gehandicapten;

- kan de gedachten van mensen lezen;

- overleden mensen uit de dood opgewekt;

- had, als Hij had gewild, de hulp kunnen inroepen van twaalf legioenen engelen om voor Hem te strijden;

- op de Berg van Transfiguratie sprak Jezus tot twee aartsvaders uit het Oude Testament (Hebreeuwse Bijbel), namelijk Mozes en Elia, die op dat moment al eeuwen 'historisch' lang dood waren; d.w.z. sprak tot hen van drie ooggetuigen, de apostelen Petrus, Jakobus en Johannes.

- precies wist hoe lang Hij in het graf zou blijven;

- Zelf opgestaan ​​uit de dood na Zijn kruisiging etc.

2. Waarom leerde Jezus niet meer ’Natuurwetenschappen’ in de Bijbel? Jezus kon nooit echt stilstaan ​​bij wetenschap of het Hiernamaals vanwege Zijn ongekunstelde eerste-eeuwse gehoor. 

   "Indien Ik ulieden de aardse dingen gezegd heb, en gij niet gelooft, hoe zult gij geloven, indien Ik ulieden de hemelse zou zeggen?" [Johannes 3:12].

                                               MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: