Total Pageviews

Tuesday 16 November 2021

Geloofde Jezus Christus In Evolutie? [DUTCH/NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoemen
1. Stelling #1. Jezus Christus geloofde niet in (i) klassieke (atheïstische) evolutie of in (ii) Darwinishtische Schepping (Creatieve Theïstische Evolutie). 
We kunnen dat weten omdat Jezus in God 'geloofde' en nooit 'Evolutie' aanraadde in Zijn onderwijs over en verwijzingen naar Zijn hemelse Vader en naar de hemel.
   Jezus vermaande Zijn discipelen als volgt: “Uw hart worde niet ontroerd; gijlieden gelooft in God, gelooft ook in Mij. In het huis Mijns Vaders zijn vele woningen; anderszins zo zou Ik het u gezegd hebben; Ik ga heen om u plaats te bereiden. En zo wanneer Ik heen zal gegaan zijn, en u plaats zal bereid hebben, zo kome Ik weder en zal u tot Mij nemen, opdat gij ook zijn moogt, waar Ik ben." [Johannes 14:1-3].

2. Stelling #2. Atheïst-evolutionisten geloven in de dood-na-de-dood, terwijl Jezus Christus (en christenen) in leven-na-de-dood geloven. Jezus geloofde in (en leerde) leven-na-de-dood en engelen, en demonstreerde zelfs op de berg der verheerlijking dat de Oudtestamentische patriarchen en profeten (zoals Mozes en Elia) heiligen nog leefden:

   "En na zes dagen nam Jezus met Zich Petrus, en Jakobus, en Johannes, zijn broeder, en bracht hen op een hogen berg alleen. En Hij werd voor hen veranderd van gedaante; en Zijn aangezicht blonk gelijk de zon, en Zijn klederen werden wit gelijk het licht. En ziet, van hen werden gezien Mozes en Elias, met Hem samensprekende." [Matteüs 17:1-3].

3. Stelling #3. Jezus schiep materie naar believen (bijv. toen Hij de broden en vissen meer dan eens vermenigvuldigde) ondanks het feit dat de wetenschap leert dat (in dit Heelal) materie niet kan worden gecreëerd of vernietigd; Hij had daar ook geen ‘miljoenen jaren’ voor nodig.

4. Stelling #4. Jezus geloofde absoluut niet in Darwinistische Schepping (Creatieve Theïstische Evolutie); Hij schiep materie (broden en vissen) zonder 'miljoenen jaren' te wachten voordat het 'evolueerde' en bevestigde vaak het Genesis Scheppingsverslag, bijvoorbeeld:

- In Zijn verwijzing naar de schepping van Adam & Eva* en de kwestie van echtscheiding. "Doch Hij, antwoordende, zeide tot hen: Hebt gij niet gelezen, Die van den beginne den mens gemaakt heeft, dat Hij ze gemaakt heeft man en vrouw?" [Matteüs 19:4].

*Er zijn slechts 2 geslachten gemaakt, niet 58 of meer.

- In Zijn verwijzing naar de Zondvloed van Noach en de Ark die hen redde. "En gelijk de dagen van Noach waren, alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen. Want gelijk zij waren in de dagen voor den zondvloed, etende en drinkende, trouwende en ten huwelijk uitgevende, tot den dag toe, in welken Noach in de ark ging; En bekenden het niet, totdat de zondvloed kwam, en hen allen wegnam; alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen." [Matteüs24:37-39]. 

- In de integriteit van Zijn woord. "De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, maar Mijn woorden zullen geenszins voorbijgaan." [Matteüs 24:35].

                                           MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

(click)

No comments: