Total Pageviews

Friday 5 November 2021

Kapitalisme Of Socialisme? [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Socialisme. Het probleem met het socialisme is de historische erfenis van inefficiëntie en de productiebeperkingen (resulterend in chronische tekorten en lange rijen in winkels) die worden aangedreven door een disfunctioneel, gecentraliseerd economisch systeem van bevelvoering door de overheid.
   De 'nucleaire fall-out' van dit systeem is het fenomeen waarbij mensen, vooral die kameraadbureaucraten in de regering, allemaal strijden om een ​​positie in het staatsapparaat van waaruit ze op de een of andere manier de beste deal voor zichzelf kunnen smeden met de schamele beschikbare middelen, hetzij in contanten of voordelen van een soort. Aangezien socialisme niet per se een systeem is dat bevorderlijk is voor spectaculaire welvaartsproductie, jagen te veel mensen op te weinig middelen, kansen, voordelen en voordelen die er zijn, wat op zijn beurt leidt tot uitbuiting en corruptie op grote schaal in een staat waar werkloosheid, economische armoede, armoede en de ontbering is wijdverbreid.

2. Kapitalisme. Het probleem met het kapitalisme is dat juist om de reden dat het een economisch systeem bij uitstek is dat welvaart produceert, er in een dergelijk systeem gewoonlijk veel geld en rijkdom is en aangezien socialistische landen geen monopolie hebben op zonde, misdaad en corrupte mensen, zal het criminele en corrupte element in kapitalistische systemen zijn vuile kop opsteken (op dezelfde manier als in socialistische landen) om te profiteren van het systeem waarin voordelen en opbrengsten van collusie, omkoping, de inzet van vriendjes, fraude en corruptie zijn buitengewoon lucratief en lonender dan waar dan ook. Ze stelen zoveel omdat er veel te stelen is.

3. Gods economische keuzesysteem. Het Bijbelse verslag laat zien dat Gods economische systeem van keuze voor de mensheid een vrijemarktsysteem (kapitalisme) is waarin al die joods-christelijke waarden zoals ijver, hard werken, ijver in zaken, privé-eigendom* ( ieder naar zijn eigen 'vijgenboom' en 'gij zult niet begeren het huis, de vrouw of de os van een ander' enz.) vrij kunnen zegevieren.

*Zie de 'Tien Geboden': (i) Exodus20 of (ii) Deuteronomium 5.

4. Er komt een nieuwe wereld. Helaas, vanwege het feit dat we leven in een gebroken universum en een gevallen samenleving en, hoewel het kapitalistische, vrijemarktsysteem verreweg de betere optie is om innovatie, ondernemerschap, banen en economische welvaart aan te moedigen, is geen van deze twee systemen momenteel ideaal. 
   Ik denk dat het Winston Churchill was die heeft gezegd dat kapitalisme de ongelijke verdeling van rijkdom is, terwijl socialisme de gelijke verdeling van ellende is ... de geschiedenis heeft aangetoond dat dit waar is. Wanneer Jezus Christus echter terugkeert, zal Hij de naties regeren in volmaakte gerechtigheid van een ander soort, namelijk met een 'scherp zwaard' en een 'ijzeren staf' [Openbaring 19:15].

   "En uit Zijn mond ging een scherp zwaard, opdat Hij daarmede de heidenen slaan zou. En Hij zal hen hoeden met een ijzeren roede; en Hij treedt den wijnpersbak van den wijn des toorns en der gramschap des almachtigen Gods. En Hij heeft op Zijn kleed en op Zijn dij dezen Naam geschreven: Koning der koningen, en Heere der heren." [Openbaring19:15-16].

                                               MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

(click)

No comments: