Total Pageviews

Friday 5 November 2021

De Boosdoener [DUTCH / NEDERLANDS]

  Het verhaal van de boosdoener die mededogen toonde met Jezus

(Bob Benson: 'The Misfit': Fragment uit Laughter In The Walls)

© Copyright 1969 Peggy Benson).

Het leek zijn lot te zijn, hij was een van die ongelukkige mensen, met het talent om altijd op de verkeerde plaats te zijn... altijd op het verkeerde moment. Hij was verkeerd geboren: het in verval rakende Romeinse rijk, het gebroken huis. Het veroverde Joodse volk, de straatarme sloppenwijken.

Hij leefde verkeerd: toen anderen naar school gingen, speelde hij hooky; anderen speelden bal, hij stal appels. Anderen leerden ambachten, hij leerde vals spelen. Gewoon een gewone dief... hij begon verkeerd, hij leefde verkeerd.

En het zag ernaar uit dat hij verkeerd zou eindigen: de verkeerde plaats en de verkeerde tijd: een Romeins kruis, een pijnlijke dood ... Een laatste schande; toen, van het middelste kruis, woorden van verlossende liefde kwamen:

"Je zult met mij in het paradijs zijn!"

In de hele stroom van de geschiedenis had één en slechts één van alle talloze zonen van Adam deze woorden kunnen zeggen, en hij hing naast Hem! In een oogwenk werd zijn leven, overgegeven aan het kwaad... grondig misbruikt, gedoemd te sterven, veranderd en eindigde in een kroon op het werk. Het was de enige zin zonder welke er geen succes is; Het was de enige zin die alle mislukkingen verlost die tegen hem werden gezegd op het laatste flikkerende moment van het leven.

Het ene allerbelangrijkste probleem werd glorieus opgelost:

Eindelijk was hij op het JUISTE MOMENT op de JUISTE PLAATS!

NAWOORD

Wat een 'zin' van het middelste kruis; één enkele (gesproken) 'zin' die het doodvonnis van de sympathieke overvaller omzet in een levenslange gevangenisstraf … EEUWIG LEVEN; de langste levenslange gevangenisstraf na een doodvonnis in de geschiedenis van jurisprudentie en justitie.

(Free translation: P. Stassen)

(click)

No comments: