Total Pageviews

Tuesday 9 November 2021

Hoe Christenen Weten Dat De Zondvloed Van Noach Echt Heeft Plaatsgevonden [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Geschiedenis. Christenen marcheren op een andere trom dan de rest van de wereld, vooral i.r.o. de evolutionisten en ook de atheïsten met hun pathologische toewijding aan de uitwegideeën van consequentialisme, vrijdenken en seculier humanisme. Over het algemeen zijn voor christenen alleen de volgende ‘tijdperken’ van belang:

1.1 Geologisch: Het tijdperk (i) voor de (Bijbelse) Vloed van Noach en het tijdperk (ii) na de Vloed van Noach.

1.2 Cultuurhistorisch. Het tijdperk (i) vóór de geboorte van Jezus Christus en het tijdperk (ii) na de hemelvaart van Christus afgebeeld als V.C. (Voor Christus) en A.D. (Anno Domini: Na Christus; 'In de jaar van onze Heer') en niet 'BCE'* of 'CE'** zoals niet-christenen en degenen die zich voor Christus schamen het zouden willen.

*BCE ('Before Common Era')/Vóór onze jaartelling)

**CE ('Common Era'/Gewone tijd) 

1.2 Historische implicaties. Mocht de Bijbelse zondvloed in verband met Noach en het verhaal van de Ark zoals gevonden in het Genesis Creatie Rapport ooit authentiek, geldig en waar blijken te zijn, dan:

►Het Genesis Creatie Rapport ('Scheppingsverslag') kan worden geloofd en vertrouwd.

►Het Oude Testament (dat de omgang van de Schepper met Zijn schepping en met de mannen en vrouwen van de Bijbel weergeeft) kan worden aanvaard als authentiek, geldig en waar.

►De geschiedenis van Israël door de Oudtestamentische boeken van Genesis tot Maleachi (zoals afgebeeld in het Bijbelse verhaal) kan worden aanvaard als authentiek, geldig en waar.

2. Hoe christenen weten dat de zondvloed echt heeft plaatsgevonden. De meeste evolutionisten (en zelfs sommige christenen en 'christelijke atheïsten') zullen het verhaal van de zondvloed weerleggen met slappe excuses en argumenteren (i) dat de zondvloed slechts een van de vele mythen uit de oudheid was en/of (ii) dat de zondvloed het historisch is gebeurd, moet toch maar een 'kleine lokale overstroming' zijn geweest.
   Christenen weten echter dat het Bijbelse verhaal over de zondvloed van Noach, zoals weergegeven in het Genesis Creatie Rapport, hoe dan ook als authentiek, geldig en waar kan worden vertrouwd, omdat Jezus Christus het zei, en dat maakt het vast. Jezus heeft gewaarschuwd:

   En gelijk de dagen van Noach waren, alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen. Want gelijk zij waren in de dagen voor den zondvloed, etende en drinkende, trouwende en ten huwelijk uitgevende, tot den dag toe, in welken Noach in de ark ging; En bekenden het niet, totdat de zondvloed kwam, en hen allen wegnam; alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen. [Matteüs24:37-39]. 

   Dus laten we redelijk zijn: Hier bevestigt Jezus Christus, die nooit heeft gelogen, zelf het bestaan ​​van de mens Noach en van de zondvloed en de ark die Noach bouwde.

3. Andere verwijzingen naar Noach en/of de zondvloed.

3.1 Jesaja. "Want dat zal Mij zijn als de wateren van Noach, toen Ik zwoer, dat de wateren van Noach niet meer over de aarde zouden gaan; alzo heb Ik gezworen, dat Ik niet meer op u toornen, noch u schelden zal." [Jesaja54:9].

3.2 Ezechiël. "Ofschoon deze drie mannen, Noach, Daniel en Job, in het midden deszelven waren, zij zouden door hun gerechtigheid alleen hun ziel bevrijden, spreekt de Heere HEERE ... Ofschoon die drie mannen in het midden deszelven waren, zo waarachtig als Ik leef, spreekt de Heere HEERE, zij zouden zonen noch dochteren bevrijden, maar zij zelven alleen zouden bevrijd worden ... Ofschoon Noach, Daniel en Job in het midden deszelven waren, zo waarachtig als Ik leef, spreekt de Heere HEERE, zo zij een zoon, of zo zij een dochter zouden bevrijden, zij zouden alleen hun ziel door hun gerechtigheid bevrijden." [Ezechiël14:14; 18, 20].

3.3 Lucas. "En gelijk het geschied is in de dagen van Noach, alzo zal het ook zijn in de dagen van den Zoon des mensen. Zij aten, zij dronken, zij namen ten huwelijk, zij werden ten huwelijk gegeven, tot den dag, op welken Noach in de ark ging, en de zondvloed kwam, en verdierf ze allen." [Lukas 17:26-27].

   Laten we redelijk zijn: hier bevestigt Jezus Christus (die nooit loog) Zelf het bestaan ​​van de mens Noach, en van de ark en de zondvloed van Noach.

3.4 Auteur van Hebreeën. "Door het geloof heeft Noach, door Goddelijke aanspraak vermaand zijnde van de dingen, die nog niet gezien werden, en bevreesd geworden zijnde, de ark toebereid tot behoudenis van zijn huisgezin; door welke ark hij de wereld heeft veroordeeld, en is geworden een erfgenaam der rechtvaardigheid, die naar het geloof is."  [Hebreeën 11:7].

3.5 Petrus. "Die eertijds ongehoorzaam waren, wanneer de lankmoedigheid Gods eenmaal verwachtte, in de dagen van Noach, als de ark toebereid werd; waarin weinige (dat is acht) zielen behouden werden door het water ... En de oude wereld niet heeft gespaard, maar Noach, den prediker der gerechtigheid, zijn achttal bewaard heeft, als Hij den zondvloed over de wereld der goddelozen heeft gebracht." [1Petrus3:20; 2Petrus2:5].

4. Samenvatting. Christenen die 'Darwiniaans Creationisme' ('Creatieve Evolutie') steunen en die dus nog steeds het feit van Noachs Vloed ontkennen, prediken in feite ketterij en zouden gecorrigeerd moeten worden; de historiciteit van het Genesis Scheppingsverslag wordt vandaag bevestigd door:

(i) Bijbels archeologisch bewijs (bijv. opgravingen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Israël);

(ii) de leringen van Jezus Christus (die nooit loog) die duidelijk instond voor de authenticiteit van het verhaal over de zondvloed door de feitelijke gebeurtenis van een vloed waarbij Noach en een Ark betrokken waren in Mattheüs24:37-39 te bevestigen;

(iii) het wereldwijde fossielenbestand als bewijs van een wereldwijde overstroming (vloed), d.w.z. Gods manier om het historische feit te documenteren van een zondvloed die massaal dieren heeft gedood en in sedimenten begraven op een schaal die ongekend is in de geschiedenis van de wereld. Zelfs onze eigen Karoo-formatie in de provincie Noord-Kaap (Zuid-Afrika) verbergt naar verluidt nog steeds een 'geschatte' 8 miljard fossiele fragmenten die wachten om opgegraven te worden.

(iv) dat, als de zondvloed van Noach slechts een 'kleine plaatselijke vloed' was geweest, God dan ernstig Zijn belofte aan Noach zou hebben geschonden om de wereld nooit meer met een 'wereldwijde' vloed te vernietigen (herinner je je het regenboogverbond?) sinds Noach kleine lokale overstromingen vernietigen al eeuwenlang gemeenschappen en mensen over de hele wereld; de meest recente enorme de Indonesische tsunami van 2004 enz.

                                                 MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

(click)

No comments: