Total Pageviews

Tuesday 9 November 2021

Hoe Christenen Weten Dat Adam En Eva De Eerste Twee Mensen Ooit Waren [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Geschiedenis. Christenen marcheren op een andere trom dan de rest van de wereld, en vooral naar de atheïsten en postmodernisten met hun pathologische toewijding aan de uitwegideeën van consequentialisme, vrijdenken en seculier humanisme. In het algemeen zijn historisch gezien alleen de volgende ‘tijdperken’ van belang:

1.1 Geologisch: Het tijdperk (i) voor de (Bijbelse) Vloed van Noach en het tijdperk (ii) na de Vloed van Noach.

1.2 Cultuurhistorisch. Het tijdperk (i) vóór de geboorte van Jezus Christus en het tijdperk (ii) na de hemelvaart van Christus afgebeeld als V.C. (Voor Christus) en A.D. ('Anno Domini'; In het jaar van onze Heer; 'Na Christus') en niet 'BCE' of 'CE' voor niet-christenen en degenen die zich schamen voor Jezus Christus.

2. Historische implicaties. Mocht het verhaal over Adam en Eva als de eerste twee mensen ooit en zoals afgebeeld in het Genesis Creatie Rapport ooit authentiek, geldig en waar blijken te zijn, dan:

► Het Genesis Creatie Rapport kan worden geloofd en vertrouwd.

►De Oude Testament/Hebreeuwse Bijbel (die de omgang van de Schepper met Zijn schepping en met de mannen en vrouwen van de Bijbel afbeeldt) zou als authentiek, geldig en waar kunnen worden aanvaard.

►De geschiedenis van Israël via de oudtestamentische boeken van Genesis tot Maleachi (zoals afgebeeld in het Bijbelse verhaal) kan worden aanvaard als authentiek, geldig en waar.

3. Hoe christenen weten dat Adam en Eva de eerste mensen ooit waren.

3.1 Het getuigenis van Jezus Christus. Jezus Christus geloofde duidelijk niet in of predikte/onderwees 'Evolutie', en christenen weten dat het bijbelse verhaal over Adam en Eva zoals weergegeven in het Genesis Creatie Rapport als authentiek, geldig en waar kan worden vertrouwd omdat Jezus Christus dat zei en heeft bevestigde het persoonlijk in het openbaar (en dat maakt het vast):

   En de Farizeen kwamen tot Hem, verzoekende Hem, en zeggende tot Hem: Is het een mens geoorloofd zijn vrouw te verlaten, om allerlei oorzaak? Doch Hij, antwoordende, zeide tot hen: Hebt gij niet gelezen, Die van den beginne den mens gemaakt heeft, dat Hij ze gemaakt heeft man en vrouw? En gezegd heeft: Daarom zal een mens vader en moeder verlaten, en zal zijn vrouw aanhangen, en die twee zullen tot een vlees zijn; Alzo dat zij niet meer twee zijn, maar een vlees. Hetgeen dan God samengevoegd heeft, scheide de mens niet." [Matteüs 19:3-6].

3.2 Meer verwijzingen naar Adam (of Adam & Eva).

3.2.1 Vóór Adam niemand om de grond te bewerken. "En allen struik des velds, eer hij in de aarde was, en al het kruid des velds, eer het uitsproot; want de HEERE God had niet doen regenen op de aarde, en er was geen mens geweest, om den aardbodem te bouwen. Maar een damp was opgegaan uit de aarde, en bevochtigde den gansen aardbodem. En de HEERE God had den mens geformeerd uit het stof der aarde, en in zijn neusgaten geblazen den adem des levens; alzo werd de mens tot een levende ziel." [Genesis2:5-7].

3.2.2 Een stad genaamd 'Adam'. "Zo stonden de wateren, die van boven afkwamen; zij rezen op een hoop, zeer verre van de stad Adam af, die ter zijde van Sarthan ligt; en die naar de zee des vlakken velds, te weten de Zoutzee, afliepen, vergingen, zij werden afgesneden. Toen trok het volk over, tegenover Jericho.' [Jozua 3:16].

   Laten we redelijk zijn: zou er in onze cultuurgeschiedenis zo'n stad als 'Adam' zijn geweest als er nooit een man als 'Adam' had bestaan?

3.2.3 De man Job over de erfenis van Adams zonde. "Zo ik, gelijk Adam, mijn overtredingen bedekt heb, door eigenliefde mijn misdaad verbergende! Zeker, ik kon wel een grote menigte geweldiglijk onderdrukt hebben; maar de verachtste der huisgezinnen zou mij afgeschrikt hebben; zodat ik gewezen zou hebben, en ter deure niet uitgegaan zijn." [Job31:33-34].

3.2.4 Adam verbreekt het verbond. "Maar zij hebben het verbond overtreden als Adam; daar hebben zij trouwelooslijk tegen Mij gehandeld." [Hosea6:7].

3.2.5 De apostel Paulus over Adam.

[a] Brief aan de Romeinen. "Maar de dood heeft geheerst van Adam tot Mozes toe, ook over degenen, die niet gezondigd hadden in de gelijkheid der overtreding van Adam, welke een voorbeeld is Desgenen, Die komen zou." [Romeinen5:14].

[b] Brief aan de Korinthiërs. "Want gelijk zij allen in Adam sterven, alzo zullen zij ook in Christus allen levend gemaakt worden ... Alzo is er ook geschreven: De eerste mens Adam is geworden tot een levende ziel; de laatste Adam [JESUS CHRISTUS] tot een levendmakenden Geest" [1Korintiërs15:22, 45]. Hier verklaart de apostel Paulus duidelijk de man Adam als de 'eerste mens'.

[c] Brief aan Timoteüs. "Want Adam is eerst gemaakt, daarna Eva." [1Timotheüs2:13].

3.2.6 De brief van de apostel Judas. "En van dezen heeft ook Enoch, de zevende van Adam, geprofeteerd, zeggende: Ziet, de Heere is gekomen met Zijn vele duizenden heiligen." [Judas1:14].

4. Samenvatting. Agnostici, sceptici en 'christelijke atheïsten' ('postmodernistische christenen') moeten in gedachten houden:

4.1 De zondvloed van Noach. Christenen weten ook dat de verwijzing in het Genesis Creatie Rapport naar de zondvloed authentiek is, omdat Jezus Christus dat ook in het openbaar in Zijn leringen bevestigde

4.2 Evangelisch Christendom. Evangelisch Christendom en het evangelie van verlossing, geïntroduceerd door Jezus Christus, hangen af ​​van het principe van de eerste mens Adam & laatste mens Adam van 1 Korintiërs15:22,45: 

   "Want gelijk zij allen in Adam sterven, alzo zullen zij ook in Christus allen levend gemaakt worden ... Alzo is er ook geschreven: De eerste mens Adam is geworden tot een levende ziel; de laatste Adam [JESUS CHRISTUS] tot een levendmakenden Geest" [1Korintiërs15:22, 45].  [1Korinthiërs15:22, 45].

   Neem dit weg en het hele evangelie zal als een 'kaartenhuis' instorten. Om de 'theologie' van de apostel Paulus te laten overleven als levensvatbaar en gerechtvaardigd door de geschiedenis (i) moet Adam de eerste mens zijn geweest die zijn 'soort' in de steek heeft gelaten en (ii) Jezus Christus, de 'laatste mens' Verlosser van een 'nieuwe soort' ' in Christus.

4.3 De 'Catch-22' van de sceptici: wat als? Heb je ooit gedacht: wat als de sceptici, agnosten enz. gelijk hadden ... wat als er een ras was vóór Adam en Adam niet de eerste mens ooit was? (een ketterij natuurlijk duidelijk weerlegd door de Bijbel)?
   Zou dat hun probleem van 'oorsprong' hebben opgelost? Waar zou zo'n ras vandaan kunnen komen? Wie waren het eerste prototype of prototypes? Zouden ze niet gewoon weer terug bij af zijn? (dwz hoe de schepping uit te leggen enz.). 
   Deze 'pre-Adamite rassentheorie', zo populair onder sceptici en 'christelijke Darwinisten', met andere woorden, zou alleen maar dienen om dingen te compliceren, niet om dingen te vereenvoudigen, en ik verwerp zo'n idee met de minachting die het verdient: natuurhistorisch, cultuurhistorisch, wetenschappelijk, theologisch en filosofisch.

                                                 MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: