Total Pageviews

Saturday 13 November 2021

Een Kwestie Van Leven En Dood [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Dood het einde van het Sterven. Charles Spurgeon heeft naar verluidt gezegd: “De dood is niet het einde van het leven; het is het einde van sterven!” Om eerlijk te zijn, in vergelijking met de Eeuwigheid, is het leven, zoals wij dat kennen, niet meer dan een vlekje op het Kosmische scherm; het korte kleine koppelteken tussen de twee geboorte- en overlijdensdata op de grafsteen voordat de eeuwigheid begint. 
   Dus, waar gaat het leven (en de dood) over? Waarom al het lijden, het onrecht, de oneerlijkheid, de brutaliteit en het kwaad? Waarom al die zorgen, liefdesverdriet, teleurstelling en frustratie? Welnu, er zijn veel mooie boeken over dit onderwerp geschreven en ik stel niet voor om die te verbeteren; gewoon om terloops wat aantekeningen toe te voegen.

2. Een gebroken Universum. We leven in een gebroken Universum waar het leven op aarde slechts een voorproefje is van wat komen gaat in de eeuwigheid; onze positie in de eeuwigheid zal waarschijnlijk in overeenstemming zijn met de morele keuzes die we in dit leven hebben gemaakt tijdens deze vooruitblik, d.w.z. de beslissing om Jezus Christus als Heer en Verlosser van ons leven te accepteren (of te verwerpen).

3. Onrecht en oneerlijkheid. De oneerlijkheid, het onrecht, de wreedheid en het kwaad op aarde mogen ons als vrije morele agenten, geschapen naar het beeld van God (de Absolute, Oneindige & Ultieme Vrije Morele Agent) helpen om de kritische verschillen en consequenties na keuzes tussen goed en kwaad, licht en duisternis, vriendelijkheid en wreedheid.

4. De zondeval (menselijk gesproken). Menselijk gesproken is het leven hard, pijnlijk, wreed en oneerlijk vanwege de val van de mens in Eden en de 'nucleaire fall-out' die daarop volgde, namelijk oorlog, misdaad, natuurrampen, pandemieën, epidemieën en ziekten; allerlei soorten ongelukken, menselijke kwetsbaarheid en ongeluk enz.

5. Goddelijk spreken. Goddelijk gesproken heeft het echter allemaal een hoger Kosmisch Doel. God de Vader woont in een prachtig Huis van Vele Herenhuizen en het leven op aarde dient om gelovigen voor te bereiden om op een dag dat majestueuze paleis binnen te gaan met waardering en respect voor Degene, Jezus Christus, die dat voorrecht mogelijk heeft gemaakt door Zijn plaatsvervangende dood aan het Kruis voor de zonden van de wereld.

6. Waarom we Lijden moeten kennen. Hoe zou iemand in vredesnaam ooit de oneerlijkheid, het onrecht, de ondraaglijke pijn, de wreedheid, de vernedering en de beledigingen die Jezus Christus, de Prins van het Leven, voor ons heeft moeten ondergaan, kunnen waarderen als we niet op een of ander moment hier waren ... op aarde ook een mate van oneerlijkheid, onrecht, ondraaglijke pijn, brutaliteit, vernedering en beledigingen kennen?
   Geen dienaar is groter dan zijn Meester. Als ze het met het groene hout deden, hoeveel te meer zullen ze het droge hout dan niet sparen? Jezus heeft gezegd: 

   "Want indien zij dit doen aan het groene hout [Jezus] wat zal aan het dorre [Zijn discipelen]  geschieden?" [Lucas 23:31].

7. Oorzaken versus Redenen voor mensen die Lijden en Sterven. Degenen die op een dag in het Vaderhuis van vele woningen zullen staan, zondaars gered door genade door het bloed en offer van Jezus Christus, zullen daar staan ​​als bonafide volgelingen van Gods Paaslam en die de prijs die hun Heiland heeft moeten betalen volledig zullen begrijpen; betalen voor hun redding. 
   Stel je nu eens voor dat Christus de Heer en Koning moest zijn van miljarden verloste heiligen die geen idee hadden wat pijn en lijden betekenden; dat wil zeggen tinnen soldaten die zich totaal niet bewust zijn van de harteloze mechanica en dodelijke dynamiek van vreselijke pijn. Houd rekening met het enorme verschil tussen de oorzaken van pijn en lijden en de redenen daarvoor:

- OORZAKEN: De oorzaken kunnen veelvoudig zijn: het ongeval van de geboorte; oorlogsmisdaad; ziekte; onbekwaamheid; lichamelijke en/of mentale handicaps; ziekte; hongersnood; industriële, sport- en huishoudelijke ongevallen; huiselijk geweld; faillissement; scheiding; klinische depressie; drugsverslaving; mensenhandel; alcoholisme; werkloosheid; dakloosheid en armoede; omstandigheden niet onder onze controle; disfunctionele levensstijl; verkeerde beslissingen; schulden enz. enz.

- REDENENDe redenen zijn echter totaal verschillend:

- Om ons gevoelig te maken voor de gruwel van zonde, dood en het vooruitzicht van eeuwige scheiding van een heilige God, moeten we nalaten ons te bekeren;
 
- Om ons te trainen in gehoorzaamheid aan het Woord en de Stem van God;

- Om ons voor te bereiden op dienstbaarheid in het Koninkrijk en een vruchtbaar, nederig, dankbaar leven;

- Om ons te helpen compassie, empathie en aandacht voor andere mensen te ontwikkelen;

- Om ons uit te rusten met het mentale, fysieke en spirituele vermogen om medeleven te hebben met de pijn en het lijden van onze Heiland.

PS Het maakt niet uit hoe de 'hel' eruit moet zien en ondanks alle definities en verklaringen voor wat de hel wel of niet zou moeten betekenen, is het volgende voldoende om te weten: Op de dag van Zijn wederkomst wanneer Jezus (Zijn hoofd zo wit als wol, Zijn ogen als vuur en Zijn huid als gepolijst brons, en met Hem gekleed in een wit gewaad en een gouden sjerp met de tekst KONING der koningen en HEER der heren) zullen zich uiteindelijk, zoals Hij heeft beloofd, schamen voor degenen die schamen voor Hem en Zijn woorden in dit leven; Hem dan met afschuw het hoofd van hen af ​​te laten keren, zal op die dag nu al (voor zulke mensen) de ergste 'hel' zijn die ooit is bedacht.

                                                MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

(click)

No comments: