Total Pageviews

Sunday 14 November 2021

BIJBEL: Basisinstructies Voordat Je De Aarde Verlaat [DUTCH / NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoomen
1. De Bijbel (Christendom). Volgens de Encyclopaedia Britannica zijn delen van het Oude Testament (Hebreeuwse Bijbel) al in de 10e eeuw voor Christus geschreven met ‘laatste redactie en heiligverklaring’ in de 6e en 5e eeuw voor Christus. Het Nieuwe Testament is geschreven in de 1e en 2e eeuw na Christus. Dit maakt de Christelijke Bijbel ongeveer 3000 jaar (Oude Testament) tot 2000 jaar (Nieuwe Testament) oud. 

2. Nieuwtestamentische bevestiging ('Attest'). Schrijft dr. FF Bruce, wijlen Ryland's hoogleraar Bijbelkritiek en exegese aan de Universiteit van Manchester:

   " 'Er is geen lichaam van oude literatuur in de wereld dat zo'n rijkdom aan goede tekstuele bevestiging geniet als het Nieuwe Testament...' het bewijs voor onze Nieuwtestamentische geschriften is ooit zo veel groter dan het bewijs voor veel geschriften van klassieke schrijvers, de authenticiteit waarvan niemand droomt te vragen. En als het Nieuwe Testament een verzameling wereldlijke geschriften zou zijn, zou de authenticiteit ervan over het algemeen als boven alle twijfel verheven worden beschouwd.” [De John Ankerberg-show].

3. Wetenschap en Atheïsme vergelijken. Op het eerste gezicht is het duidelijk dat wetenschappers (atheïsten en sommige theïsten gelijk) steevast 'miljarden en miljoenen jaren' zullen toeschrijven aan de leeftijd van de Kosmos of b.v. de leeftijd van soorten (biologisch) op aarde. Zo zijn de leeftijden van sterrenstelsels zoals Andromeda en de Sombrero respectievelijk gegeven als 10 miljard jaar en 10-13 miljard jaar. Evenzo wordt de oudste (opkomst van) levensvormen op aarde gegeven als 4,41 miljard jaar.

4. De bittere ironie. Dus hier hebben we een situatie waarin wetenschappers, dwz een groep die strikt vasthouden aan de 'wetenschappelijke methode' en 'empirisme', hemellichamen (astronomie, astrofysica, kosmologie enz.) bestuderen die 'miljarden jaren oud en vaak 'miljoenen jaren' zijn en miljarden lichtjaren verwijderd, waardoor niet alleen ze, maar ook de informatie (niet te verifiëren trouwens) die op zulke afstanden werd ontvangen, oud en waarschijnlijk achterhaald is. Tegelijkertijd zullen paleontologen en geologen conclusies trekken uit fossielen en rotsformaties die naar verluidt ‘miljoenen jaren’ oud zijn (ook niet te verifiëren) en verwachten dat we alles geloven wat ze zeggen.
   Gezien het feit dat zij hun theorieën en hypothesen baseren op observaties over de Kosmos (kosmologie) die door henzelf worden beschreven als 'miljarden en miljoenen jaren oud' en fossielen (paleontologie) 'miljoenen jaren' oud (en met al dit 'bewijs' oncontroleerbaar in alle gevallen) hebben ze nog steeds het lef om de Bijbel, een record dat slechts een paar duizend jaar oud (2000 tot 3000 jaar) is, te bestempelen als "te oud om op te vertrouwen en daarom achterhaald" (!).

5. Ware wetenschap. Ware wetenschap is waar een wetenschappelijke verklaring of argument empirisch kan worden bewezen, d.w.z. waar de verklaring of het argument kan worden (i) op ​​feiten geverifieerd door observatie en meting en (ii) als falsifieerbaar beschouwd op grond van een dergelijke verificatie. 
   De astronomische afstanden van de sterrenstelsels en 'miljarden jaren' tijdlijnen die worden toegeschreven aan de leeftijd van het Heelal, evenals de 'miljoenen jaren' tijdlijnen die worden toegeschreven aan de leeftijd van fossielen, vormen alle standaardargumenten voor Evolutie (of het nu gaat om 'steller evolutie', geologische evolutie of biologische evolutie) in de arena van niet-verifieerbaarheid en dus niet-falsifieerbaarheid.
   Wat de Darwinisten ons dus proberen te verkopen als 'Evolutionaire Wetenschap' (of het nu 'Klassieke, Atheïstische Evolutie' of 'Darwiniaans Creationisme'/'Scheppende Theïstische Evolutie') is, is geen echte wetenschap maar (in het gunstigste geval) wetenschap fictie of (in het ongunstigste geval) puur vermoeden.

PS De titel van dit artikel is gebaseerd op het Engelse acroniem van: 
BIJBEL: Basic Instructions Before Leaving Earth.

✋ 




No comments: