Total Pageviews

Saturday 13 November 2021

De Gordiaanse Knoop Van De Humanisten Ontwarren [DUTCH / NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoomen
1. Hoofdprincipes van het Humanisme ontward. De pathologische frustratie van de humanist met de wereld kan worden toegeschreven aan zijn/haar 'Gordiaanse Knoop' kijk op de dynamiek van het leven in het heelal. Enkele voorbeelden van de belangrijkste humanistische principes:

1.1 “Test overtuigingen; accepteer niet alleen op geloof ... rede, bewijs en de wetenschappelijke methode zijn de beste methoden om oplossingen voor problemen / antwoorden op vragen te vinden."

   Wat de humanist, een persoon die (volgens de Bijbel) 'de waarheid in ongerechtigheid onderdrukt', streeft naar zijn 'geloof' uitsluitend gebaseerd op (onpersoonlijk) 'empirisch bewijs' verkregen via de gammele (onbetrouwbare) 'wetenschappelijke methode' (een methode naar verluidt 400 jaar geleden uitgevonden), dwz (voor alle doeleinden) 'geloof' gebaseerd op verzamelde wetenschappelijke gegevens.
   Het geloofssysteem (geloof) van een christen is daarentegen in principe gebaseerd op het Woord van God, het getuigenis van Jezus Christus en ervaring die voortkomt uit een persoonlijke relatie met de Heiland Jezus Christus en millennia van beproefde Joods Christelijke* waarden. In tegenstelling tot wat velen misschien denken, is het geloof van een christen niet ‘blind’; Jezus is tenslotte gekomen om de ogen van de blinden te openen. De Bijbel waarschuwt:

   "Want de toorn Gods wordt geopenbaard van den hemel over alle goddeloosheid, en ongerechtigheid der mensen, als die de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden. Overmits hetgeen van God kennelijk is, in hen openbaar is; want God heeft het hun geopenbaard. Want Zijn onzienlijke dingen worden, van de schepping der wereld aan, uit de schepselen verstaan en doorzien, beide Zijn eeuwige kracht en Goddelijkheid, opdat zij niet te verontschuldigen zouden zijn. Omdat zij, God kennende, Hem als God niet hebben verheerlijkt of gedankt; maar zijn verijdeld geworden in hun overleggingen en hun onverstandig hart is verduisterd geworden; Zich uitgevende voor wijzen, zijn zij dwaas geworden." [Romeinen1:18-22].

*Judeo-Christian values.

1.2 "Benadruk vervulling, groei en creativiteit voor zowel het individu als de mensheid."

   Voor mensen die de historiciteit en geldigheid van het Genesis Scheppingsverslag, leggen ze een buitengewoon sterke nadruk op zaken als vervulling, groei en creativiteit, verschijnselen die gewoonlijk worden geassocieerd met de Bijbel en Bijbelse waarden, dat wil zeggen die dingen die alleen Jezus Christus hen kan bieden voor helemaal vrij.

   "Jezus antwoordde, en zeide tot haar: Een ieder, die van dit water drinkt, zal wederom dorsten; Maar zo wie gedronken zal hebben van het water, dat Ik hem geven zal, dien zal in eeuwigheid niet dorsten; maar het water, dat Ik hem zal geven, zal in hem worden een fontein van water, springende tot in het eeuwige leven ... Ik ben de Deur; indien iemand door Mij ingaat, die zal behouden worden; en hij zal ingaan en uitgaan, en weide vinden. De dief komt niet, dan opdat hij stele, en slachte, en verderve; Ik ben gekomen, opdat zij het leven hebben, en overvloed hebben. Ik ben de goede Herder; de goede herder stelt zijn leven voor de schapen. . ." [John4:13-14; 10:9-11].

    "En Hij sprak tot mij: Het is geschied. Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde. Ik zal den dorstige geven uit de fontein van het water des levens voor niet ... Zie, Ik kom haastiglijk zalig is hij, die de woorden der profetie dezes boeks bewaart." [Openbaring21:6; 22:7].

1.3 "Zoek voortdurend naar objectieve waarheid met het besef dat wetenschappelijke ideeën voortdurend veranderen om de echte wereld beter te beschrijven en dat nieuwe kennis en ervaring onze perceptie ervan voortdurend veranderen."

   Als humanisten werkelijk van het najagen van de waarheid hielden, zouden ze Jezus Christus hebben liefgehad. Hij heeft gezegd:

   "Jezus zeide tot hem: Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot den Vader, dan door Mij ... Pilatus dan zeide tot Hem: Zijt Gij dan een Koning? Jezus antwoordde: Gij zegt, dat Ik een Koning ben. Hiertoe ben Ik geboren en hiertoe ben Ik in de wereld gekomen, opdat Ik der waarheid getuigenis geven zou. Een iegelijk, die uit de waarheid is, hoort Mijn stem." [John14:6b; 18:37b].

1.4 "Benadruk erop om dit leven (ons enige leven) zo goed mogelijk te maken voor iedereen."

   Dit leven ('BIOS'-leven) hoeft niet ons 'enige leven' te zijn. Jezus Christus heeft eeuwig ('ZOE') leven beloofd voor degenen die in Hem geloofden en Hem als Verlosser aanvaardden. Zelfs de apostel Paulus heeft christenen vermaand hun hoop niet alleen op dit leven te stellen:

   "Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe. Joh 3:17  Want God heeft Zijn Zoon niet gezonden in de wereld, opdat Hij de wereld veroordelen zou, maar opdat de wereld door Hem zou behouden worden." [John3:16-17].

   "Indien wij alleenlijk in dit leven op Christus zijn hopende, zo zijn wij de ellendigste van alle mensen." [1Korinthiërs15:19].

1.5 "Zoek naar een goed systeem van individuele, sociale en politieke ethiek."

   Dit principe roept meteen de vraag op: "Waar? Waar moet ik naar zo'n systeem zoeken... zo niet de Bijbel, waar?"

- Mao's 'Little Red Book'?

- Charles Darwin's 'The Origin of the Species' (dat nooit echt de oorsprong van de soort heeft verklaard)?

- Bertrand Russell's 'De autobiografie van Bertrand Russell' of 'Principia Mathematica'?

- Richard Dawkins' 'The God Delusion'?

- Karl Marx' en Friedrich Engels' 'Het Communistisch Manifest'?

- Ernest Jones' 'Het leven en werk van Sigmund Freud'?

- Erich von Daniken's 'Chariots of the Gods'?

- Ron L. Hubbards 'Dianetics'?

- Jeremy Griffith's 'Freedom: The End of the Human Condition'?

   Deze benadering ('moreel relativisme') is een humanistische droom met zijn ingewikkelde potpourri van bizarre meningen van moderne, stedelijke, seculiere heidenen, verstoken van het beproefde en betrouwbare morele kompas van de Bijbel. Wees eerlijk ... heb je ooit iets gelezen dat is geschreven door een atheïst dat kan worden geïnterpreteerd als een goed, samenhangend en rationeel systeem van individuele, sociale en politieke ethiek dat zelfs maar in de verste verte vergelijkbaar is met de moraliteit van de Tien Geboden, de Psalmen van David, de wijsheid van Salomo, de profeet Jesaja (door veel geleerden bekend als de 'Shakespeare van de Hebreeuwse Bijbel'), de Bergrede van Jezus Christus, het evangelie van Johannes, de evangelieboodschap van redding en de nieuwtestamentische Brieven ('Epistles') it de Bijbel?
   Deze heilige 'omnibus' van goddelijke openbaring, heilige literatuur en rode waarschuwing van een eschatologische weksignaal is een lichaam van zo diepgaande wijsheid dat de enige reden dat de atheïst of seculier humanist het niet accepteert of tracht te waarderen is             (i) ofwel omdat hij het nooit heeft gelezen of (ii) omdat het geestelijk wordt onderscheiden en eenvoudigweg niet door het menselijke denken kan worden begrepen. De Bijbel zegt:

   "Want het bedenken des vleses is de dood; maar het bedenken des Geestes is het leven en vrede .... Maar de natuurlijke mens begrijpt niet de dingen, die des Geestes Gods zijn; want zij zijn hem dwaasheid, en hij kan ze niet verstaan, omdat zij geestelijk onderscheiden worden." [Romeinen8:6; 1Korintiërs2:14].

   "Want het woord des kruises is wel dengenen, die verloren gaan, dwaasheid; maar ons, die behouden worden, is het een kracht Gods ... Want nademaal, in de wijsheid Gods, de wereld God niet heeft gekend door de wijsheid, zo heeft het Gode behaagd, door de dwaasheid der prediking, zalig te maken, die geloven ... Doch wij prediken Christus, den Gekruisigde, den Joden wel een ergernis, en den Grieken een dwaasheid." [1Korinthiërs1:18,21,23].

1.6 “Streef naar het uiteindelijke doel van het bouwen van een betere wereld voor onszelf en onze nakomelingen door samen te werken.”

   Een nobele gedachte, maar deze ‘betere wereld’ zal er pas komen als Jezus Christus terugkeert en God eindelijk de tranen van alle ogen zal hebben gewist:

   “En God zal alle tranen van hun ogen afwissen; en de dood zal niet meer zijn; noch rouw, noch gekrijt, noch moeite zal meer zijn; want de eerste dingen zijn weggegaan. [Openbaring 21:4].

2. De Gordiaanse knoop van de humanist. De humanist verstrikt zich in zijn eigen 'Gordiaanse knoop' van atheïsme en seculier humanisme wanneer hij de boodschap en wijsheid van de Bijbel (slechts een paar duizend jaar in de maak) en het evangelie van Jezus Christus als verouderd en achterhaald afwijst om daarna te verdwijnen recht vooruit om zijn hoop te vestigen op de gebruikelijke voorkeursreligie van de atheïst, het Darwinisme (atheïsme-evolutionisme) van bijvoorbeeld:

- data & observaties i.r.o. sterrenstelsels en clusters van sterrenstelsels op miljarden lichtjaren afstand die nooit in zijn leven empirisch kunnen worden geverifieerd door sceptici in termen van de 'wetenschappelijke methode' (niemand kan zo ver reizen om hun buitensporige beweringen te controleren of dergelijke resulterende theorieën in aanmerking komen als 'falsifieerbare theorieën');

- data & observaties i.r.o. sterrenstelsels en clusters van sterrenstelsels die naar verluidt miljarden jaren oud zijn, met andere woorden, zo ver terug en ver in het verleden en dus onmogelijk voor sceptici om in termen van de 'wetenschappelijke methode' tijdens ons leven te controleren of dergelijke resulterende theorieën kwalificeren als ' falsifieerbare theorieën' (niemand kan zo ver terug in de tijd reizen ... laat staan ​​om terug te komen het verslag schrijven);

- gegevens en observaties over de natuur gebaseerd op paleontologisch (fossiel) bewijs in geologische lagen die naar verluidt miljoenen en/of miljarden jaren oud zijn en dus onmogelijk voor sceptici om tijdens ons leven te controleren in termen van de 'wetenschappelijke methode' om tot dergelijke resulterende theorieën te komen te kwalificeren als 'falsifieerbare theorieën' (niemand kan zo ver terug in de tijd reizen... laat staan ​​om terug te komen het verslag schrijven).

3. Bezwaren tegen het 'kolonialisme'. Hier in Zuid-Afrika lopen mensen uit alle lagen van de bevolking de hele dag rond met klagen over en bezwaar maken tegen het zogenaamde 'kolonialisme in Afrika', of de zogenaamde 'strijd om Afrika' in vroeger tijden en de 19e eeuw enz. Wat verbijstert de bedenk echter dat, ondanks alle anti-kolonialistische vitriool en retoriek, de burgers van ons land nog steeds vrolijk voetbal, rugby, tennis, cricket en golf spelen, allemaal kolonialistische sporten geïmporteerd door vroege koloniale machten. Daarbovenop zijn veel van diezelfde mensen die zo koortsachtig klagen over 'kolonialisme', enkele van de meest vurige aanhangers of schaapachtige volgelingen van 'kolonialistische leiders' zoals:

3.1 Richard Dawkins (Atheïsme: The SA Secular Society). 

3.2 Karl Marx (Marxisme/Socialisme: SACP/EFF).

3.3 Charles Darwin (Evolutie: Maropeng/Ditsong Transvaal Natuurhistorisch Museum).

3.4 Ron L. Hubbard (Scientology). 

3.5 Sigmund Freud (Psychoanalyse/Psychotherapie).

3.6 Arthur Conan Doyle (Spiritualisme).

3.7 Helena Blavatsky (Theosophical Society).
 
Geraadpleegde Bron


No comments: