Total Pageviews

Friday 12 November 2021

De Berg Golgotha ​​Beklimmen [DUTCH / NEDERLANDS]

Click to Zoom/Klik om te Zoomen
1. De Prins van het Leven op een missie. Hoe slaagde Hij, een persoon die zo gewend was aan de majestueuze schoonheid, het comfort en de voorrechten van Zijn hemelse thuis, erin om naar dit tranendal te komen om te sterven voor de zonden van de wereld? Zelfs de degradatie van een prins van Lichtenstein van zijn paleis naar de zoutmijnen van Siberië zou niet goed de hoogten beschrijven vanwaar de Prins des Levens (Jezus Christus) voor ons heeft moeten bukken; en (om nog erger te maken) heeft hij zelfs moeten afdalen naar de lagere afgronden van verdoemenis om de sleutels van hel en dood weg te nemen van Zijn oude tegenstander, de Duivel.

2. Hoe deed Hij het? Hoe slaagde Hij erin de immense morele en spirituele vastberadenheid te verzamelen om de wrede Romeinse geseling, de meedogenloze doornenkroon, beledigingen en afranselingen van het gepeupel van Jeruzalem te ondergaan en tenslotte (het 'hoofdprijs' van de vijand) het Romeinse kruis van de kruisiging (vandaar het woord voor extreme pijn, 'excruciating', oftewel 'ondraaglijk')? Jezus waarschuwde echter:

   "Want de Zoon des mensen is gekomen om zalig te maken, dat verloren was ...Want ook de Zoon des mensen is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een rantsoen voor velen ... Ik ben de goede Herder; de goede herder stelt zijn leven voor de schapen ... Niemand heeft meerder liefde dan deze, dat iemand zijn leven zette voor zijn vrienden.” [Matteüs18:11; Marcus10:45; John10:11; 15:13].

3. Ijzeren nagels van liefde. Christus slaagde erin te bereiken wat niemand vóór Hem ooit was gelukt door de berg Golgotha ​​te beklimmen om gekruisigd te worden als het 'paaslam' van God de Vader voor de zonden van de wereld, en de ketenen die Hem aan het ruwe kruis hadden vastgehouden, waren niet de ijzeren spijkers van de beul, het waren de ijzeren nagels van Zijn LIEFDE voor een verloren mensheid en de ultieme VREUGDE van heilige anticipatie … een geredde schepping!

4. Vreugde overtroefde pijn. Ik heb onlangs gelezen hoe een kat keer op keer (vijf keer, met woedende vuren) een brandend gebouw was binnengegaan om haar nieuwe kleine nest van vijf te redden ... soms heeft de natuur de roep om lief te hebben of te koesteren, zo lijkt het, is gegraveerd in ons DNA en verfraaid op onze harten door de Heilige God naar wiens beeld we zijn geschapen. 
   In zijn geestesoog moet Jezus Christus de miljoenen verloren zielen, weduwen, wezen en geaborteerde baby's (!) hebben kunnen zien (of zich tenminste voorstellen) die futuristisch de hemel binnengingen met hun bittere tranen die uiteindelijk door God de Vader van hun gezicht waren geveegd Zichzelf gefaciliteerd door Zijn offer aan het kruis. De Bijbel zegt:

   "Ziende op den oversten Leidsman en Voleinder des geloofs, Jezus, Dewelke, voor de vreugde, die Hem voorgesteld was, het kruis heeft verdragen, en schande veracht, en is gezeten aan de rechter hand des troons van God." [Hebreeën 12:2].
  
   "Want het woord des kruises is wel dengenen, die verloren gaan, dwaasheid; maar ons, die behouden worden, is het een kracht Gods ... Want nademaal, in de wijsheid Gods, de wereld God niet heeft gekend door de wijsheid, zo heeft het Gode behaagd, door de dwaasheid der prediking, zalig te maken, die geloven ... Doch wij prediken Christus, den Gekruisigde, den Joden wel een ergernis, en den Grieken een dwaasheid ... Want het dwaze Gods is wijzer dan de mensen; en het zwakke Gods is sterker dan de mensen." [1Korintiërs1:18,21,23,25].

No comments: