Total Pageviews

Wednesday 10 November 2021

Atheïsme: Vast In Een Ideologische Gevangenis? [DUTCH / NEDERLANDS]

1. "Er zijn geen 'morele absoluten!'" Veel atheïsten, agnostische, moderne 'neopaganisten' of gezworen seculiere humanisten kwijnen tegenwoordig weg achter de 'tralies' van de intellectuele 'gevangeniscel' van atheïsme, agnosticisme of scepticisme, bijvoorbeeld 'tralies' van zulke vreemde overtuigingen als: "Er zijn geen morele absoluutheden!"
   Zo ja, hoe kan de spreker daar dan ‘absoluut’ zeker van zijn? In termen van zijn filosofie liegt hij misschien tegen zichzelf en spreekt hij helemaal niet de 'absolute waarheid', in welk geval er toch zoiets als 'morele absoluten' kan zijn. Het zou echter lijken alsof atheïsten niet in 'Absolute Waarheid' geloven ... behalve (ironisch genoeg) voor de absolute waarheid van het atheïsme.

2. "Er is geen God!" Wetenschappers hebben vandaag toegegeven dat ze slechts ongeveer 5% weten van wat er in de kosmos gebeurt; de rest (95%) bestaat uit (‘onverklaard’, ‘niet detecteerbaar door astronomische instrumenten’) donkere materie + donkere energie. God kan dus worden verduisterd voor hun zicht of waarnemingen in de 95% van de kosmos die ze nog niet kunnen verklaren. 
   Evenzo hebben wetenschappers toegegeven dat slechts ongeveer 10% tot 20% van de oceanen is verkend en dat 80% tot 90% van de oceanen nog steeds in de vergetelheid zijn. Als wetenschappers er na deze (zogenaamde) 'miljoenen jaren' (sic) in geslaagd zijn greep te krijgen op de oceanen, hoe lang duurt het dan voordat ze greep hebben op de geheimen en dynamiek van de kosmos? Tegen zo'n duistere academische en wetenschappelijke achtergrond wat zelfs de meest geleerde en begaafde wetenschappers zelfs het meest verste recht geeft om te zeggen: "Er is geen God!" (?).

3. "Er is geen leven na de dood!" Atheïsme is het schoolvoorbeeld van hoe een sekte de religie (geloofssysteem) van Dood-na-Dood heeft omarmd. Als de bewering waar en geldig is dat er niet zoiets bestaat als een leven na de dood, wat zou moord, beroving, aanranding, diefstal, verduistering, gangsterisme, afpersing, misdaad, genocide, discriminatie en racisme dan verkeerd of immoreel maken? 
   Bovendien, als dit zo'n belangrijk uitgangspunt is voor atheïsten om te handhaven, waarom handhaven atheïsten die rechters zijn in jurisprudentie de Joods-Christelijke waarden (bijvoorbeeld de 'tien geboden') die deze dingen verbieden? Zijn het dan inderdaad geen hypocrieten die hun eigen morele code en principes schenden?

4. "Het leven heeft geen doel of betekenis!" Denk er eens over na... als dit waar was, dan hadden we er niets van geweten. Alleen al het feit dat we over dit idee kunnen nadenken of erover nadenken, toont al aan dat het leven zin en doel heeft.
   In zijn boek, 40 Days, schrijft Alton Gansky hoe Harry Houdini, de ontsnappingskunstenaar, er twee uur lang niet in was geslaagd het slot op een deur van een gevangeniscel te openen. Het geheim was dat de cel nooit op slot was geweest. Gansky schrijft:

   “Houdini werkte zichzelf bijna uitgeput om te bereiken wat bereikt kon worden door simpelweg de deur open te duwen. De enige plek waar de deur op slot zat, was in zijn geest.'

5. Achter de tralies? Hier is de deal: de deur naar de intellectuele gevangeniscel van 'Atheïsme' is van binnenuit op slot; het enige dat de atheïst in zich houdt, is zijn TROTS. De Bijbel zegt:

   “De dwaas zegt in zijn hart: Er is geen God. Zij verderven het, zij maken het gruwelijk met hun werk; er is niemand, die goed doet." [Psalm 14:1b].

   "De goddeloze, gelijk hij zijn neus omhoog steekt, onderzoekt niet; al zijn gedachten zijn, dat er geen God is." [Psalm 10:4].

Dankbetuigingen

Gansky, Alton 40 dagen.

KDP Books from Amazon.com Services

'Meditations & Contemplations: Straight out of Joburg'

(click)


No comments: