Total Pageviews

Wednesday 10 November 2021

Atheïsme: Ellende Houd Van Metgezellen [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Waarom Atheïsme? Veel mensen vragen zich vaak af … waarom ‘atheïsme’? Wat doet een man (of vrouw) besluiten om hardnekkig een 'geloofssysteem' (religie) te prediken, te promoten en te onderwijzen die gelooft in de dood-na-dood en wiens 'wetenschappelijke-eigen keuze model' ('Darwinisme') na 'miljoenen jaren' van 'Evolutie' (sic) kan op zijn best nog steeds niets beters beloven dan een sterftecijfer van 100% voor elke generatie van de mensheid; zeker, na zoveel 'miljarden en miljoenen jaren' (van de kosmos en mensen die 'evolueren') waarom zou Evolutie het nu niet goed hebben gedaan?

2. De mantra 'God bestaat niet'. Stel je een 'wetenschapper' (sic) voor die een enorm herenhuis van verbluffende proporties (bestaande uit 100 kamers) binnenloopt op zoek naar de rijke industriële eigenaar ervan. Stel je voor dat de 'wetenschapper' door slechts vijf kamers snuffelt om ze leeg aan te treffen, zich dan op zijn hielen omdraait en het pand in woede ontvlucht, wijd en zijd verkondigd dat er geen invloedrijke, machtige rijke man woont en dat het gerucht van zijn bestaan ​​allemaal was geweest een oplichterij ... zou dat niet dom zijn? Dit is precies wat atheïsten elke dag doen.
   De wetenschap vertelt ons bijvoorbeeld dat (i) ruwweg slechts 5% van de kosmos tot nu toe is verkend en dat de rest (95%) bestaat uit 'ondetecteerbaar door wetenschappelijke instrumenten donkere materie + donkere energie'; en (ii) dat ruwweg slechts 10-20% (sommige bronnen zeggen 4%) van de oceanen ooit is verkend.
   Het ligt dus voor de hand dat God voor het zicht van de wetenschapper verborgen kan zijn in de 80% of 90% van de oceanen en/of 95% van de Kosmos waar ze nog niets van af weten. 
   Doe de wiskunde: Zelfs als ze 100% hadden geweten van alles wat er te weten valt over de oceanen en de kosmos, zouden ze God misschien nog steeds niet kunnen vinden met hun wetenschappelijke instrumenten; je zou Henry Ford ook niet vinden in de motor van een Ford-auto.

3. Waarom Atheïsme? De reden is simpel: de Bijbel (d.w.z. de morele wet van Mozes en het evangelie van Jezus Christus) leg menslijkekracht & feilbaarheid en zonde en de eis van de Schepper tot bekering aan de kaak. Atheïsme is een handige ideologische niche voor de afvallige geest en het geweten om zich te verbergen voor het schitterende licht van Gods onveranderlijke heiligheid ... loop gewoon een kamer binnen met een Bijbel in je hand en zie hoe de atheïsten ineenkrimpen en/of vluchten alsof het boek waren dodelijk kryptoniet.

4. Het mysterie van de aantrekkingskracht van de Bijbel op oprechte zielen. Er wordt gezegd dat in sommige Joodse tradities (in de tijd dat giftige drukinkt nog niet bestond) de oude Joden van kinds af aan werden geleerd om fragmenten van hun versleten Thora (uit de Hebreeuwse Bijbel) met honing te mengen en de zoete pulp te eten in termen van de traditie: 

   "Hoe zoet zijn Uw redenen mijn gehemelte geweest, meer dan honig mijn mond!" [Psalm119:103].

   Jezus Christus heeft uitgelegd: "Want een iegelijk, die kwaad doet, haat het licht, en komt tot het licht niet, opdat zijn werken niet bestraft worden. Maar die de waarheid doet, komt tot het licht, opdat zijn werken openbaar worden, dat zij in God gedaan zijn." [John3:20-21]. 

   Dus waarom Atheïsme? Het antwoord is simpel: Ellende houd van metgezellen. 




No comments: