Total Pageviews

Tuesday 9 November 2021

Atheïsme: De Belichaming Van Meedogenloze Harteloos Onverschilligheid [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Profiel van een atheïst. Nu generaliserend kan men er gerust van uitgaan dat de gemiddelde atheïst redeneert vanuit de ‘vier pijlers’ van ‘Menselijke Reden', 'Seculiere Ethiek’, ‘Filosofisch Naturalismeen de ‘Happy Man ('Heel Gelukkig Man') Theorie’ (met variaties op deze thema’s in overvloed). Je zou ook kunnen zeggen dat de klachten van de meeste atheïsten zich (over het algemeen) richten op de argumenten dat leven in het heelal:

● heeft geen BETEKENIS;

● heeft geen DOEL;

● heeft geen ONTWERP;

● biedt geen EMPATIE, alleen meedogenloze 'HARTELOOS ONVERSCHILLIGHEID’ ('Pitiless Indifference') Dawkins).

2. Hoe de 'Holocaust' (WO2) het atheïsme heeft blootgelegd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) gebruikte het door atheïsme aangedreven nazi-regime de menselijke rede (nationaal-socialistisch beleid en Arisch-gedreven rassentheorieën, 'eugenetica-wetenschap' enz.) gebaseerd op seculiere ethiek (moreel relativisme) en filosofisch naturalisme (Darwinisme) om zijn mythische '1000-jarig rijk' ('Het Derde Rijk').
   De vraag is: hoe werkte het voor hen en de miljoenen die ze vermoordden in de gaskamers van Auschwitz-Birkenau en andere vernietigingskampen? Hoe werkte het voor de miljoenen soldaten en burgers die stierven, waaronder 27 miljoen Russen? Hoe beweerden ze hun geluk te bouwen op de ellende van zoveel anderen? Hoeveel betekenis, doel, ontwerp en empathie hebben ze bijgedragen aan (of gestolen van!) de wereld met hun meedogenloze en harteloos en onverschillig (atheïsme-gedreven) filosofieën en antisemitische genocide?
    Hoe kunnen de atheïst, met zo'n beruchte rapport en geschiedenis van door de Nazi's gedreven wreedheden, zich dan omdraaien en zeggen dat het Christendom en God alleen meedogenloze harteloos onverschilligheid bieden ... spreek voor jezelf, vriend!

3. De oorlog verklaren aan God. Toen Adolf Hitler de Joden in Duitsland de oorlog verklaarde, verklaarde hij God de oorlog; hij liet het kruis van kerktorens verwijderen en vervangen door de swastika en aanbidding in de kerk met de 'aanbidding' van de Führer en de Nazi-partij. Eminente geestelijken zoals Martin Niemöller en Dietrich Bonhoeffer werden naar concentratiekampen gestuurd (Niemöller overleefde, maar Bonhoeffer keerde nooit terug).

4. Komt Neurenberg. Tegen 1945 hadden de meeste architecten van het Nazisme (met zijn 'meedogenloze harteloos onverschilligheid' jegens zijn ongelukkige slachtoffers, waaronder weerloze kinderen en veel baby's, schatjes in de armen) ofwel zelfmoord gepleegd of waren voorbestemd voor de processen van Neurenberg; de natuurlijke beloning voor degenen die de Schepper durven te trotseren, die Abraham (Abraham >Isaak >Jacob >Israël) heeft beloofd:

   "En Ik zal zegenen, die u zegenen, en vervloeken, die u vloekt; en in u zullen alle geslachten des aardrijks gezegend worden." [Genesis12:3].






No comments: