Total Pageviews

Saturday 16 September 2023

BIJBELSE KLIMAATVERANDERING: Maak je klaar voor de Ergste Klimaatverandering die nog moet Komen!

Copyright © 2022 PJ Stassen
Alle rechten voorbehouden



1. ACTIVISME VOOR KLIMAATVERANDERING. Het activisme waaraan activisten en fanatici van de 'opwarming van de aarde' momenteel toegeven, lijkt te zijn 'geëvolueerd' tot een soort religieuze sekte die in de war is geraakt. Deze groep zou hun tijd en moeite waarschijnlijk veel beter besteden door simpelweg te helpen de vervuilde oceanen, rivieren en gemeentelijke waterzuiveringsinstallaties schoon te maken... wees praktisch. Stormen en natuurrampen (aardbevingen, tyfoons, orkanen, tornado's, droogtes, dodelijke overstromingen enz.) zijn al sinds mensenheugenis aan de orde en we kunnen er niet veel aan doen.
   Omdat het onderwerp echter zo boeit en fascineert, heb ik, om de zaken weer in perspectief te plaatsen, dieper ingegaan op een soort ‘klimaatverandering’ waar ze waarschijnlijk helemaal niet aan denken, d.w.z. een categorie van ‘klimaatverandering’ van zo'n verbazingwekkende omvang dat alleen God Zelf überhaupt kan orkestreren, een gedachte die te afschuwelijk is om over na te denken en zelfs nog afschuwelijker om niet over na te denken.


 

 2. UIT DE HEBREEUWSE BIJBEL (OUDE TESTAMENT). De Bijbel voorspelt zeker geen mooie toekomst voor de planeet Aarde: 

"De aarde zal ganselijk verbroken worden, de aarde zal ganselijk vaneen gescheurd worden, de aarde zal ganselijk bewogen worden. De aarde zal ganselijk waggelen, gelijk een dronkaard, en zij zal heen en weder bewogen worden, gelijk een nachthut; en haar overtreding zal zwaar op haar zijn, en zij zal vallen, en niet weder opstaan. En het zal geschieden te dien dage, dat de HEERE bezoeking doen zal over de heirscharen des hogen in de hoogte, en over de koningen des aardbodems op den aardbodem. En zij zullen samenvergaderd worden, gelijk de gevangenen in een put, en zij zullen besloten worden in een gevangenis, maar na vele dagen weder bezocht worden. En de maan zal schaamrood worden, en de zon zal beschaamd worden, als de HEERE der heirscharen regeren zal op den berg Sion en te Jeruzalem, en voor zijn oudsten zal heerlijkheid zijn."
 [Jesaja24:19-23NSV].  


3. GAAT JEZUS VAN NAZARETH BINNEN. Meer dan 2000 jaar geleden kwam een ​​jonge rabbijn uit Nazareth met de naam Jezus, veracht door zijn tijdgenoten (en de hedendaagse postmodernistische theologen) en afgedaan als een charlatan, wijndrinker en bedrieger, een goedkope straatmagiër en een publieke overlast. van een opruier van het gepeupel, stond op en gaf deze ernstige waarschuwing aan Zijn discipelen:
   “
"En gij zult horen van oorlogen, en geruchten van oorlogen; ziet toe, wordt niet verschrikt; want al die dingen moeten geschieden, maar nog is het einde niet. 
Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen zijn hongersnoden, en pestilentien, en aardbevingen in verscheidene plaatsen. 
Doch al die dingen zijn maar een beginsel der smarten. 
Alsdan zullen zij u overleveren in verdrukking, en zullen u doden, en gij zult gehaat worden van alle volken, om Mijns Naams wil. 
En dan zullen er velen geergerd worden, en zullen elkander overleveren, en elkander haten. 
En vele valse profeten zullen opstaan, en zullen er velen verleiden. 
En omdat de ongerechtigheid vermenigvuldigd zal worden, zo zal de liefde van velen verkouden. 
Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden. 
En dit Evangelie des Koninkrijks zal in de gehele wereld gepredikt worden tot een getuigenis allen volken; en dan zal het einde komen."  
[Mattheüs24:6-14NSV].


4. UIT HET BOEK OPENBARING. De meeste christenen zijn al bekend met de klimaatcatastrofes die nog moeten komen, zoals gegeven door Jezus Christus aan ‘de geliefde’ discipel Johannes op het eiland Patmos:
 
"En ik zag, toen Het het zesde zegel geopend had, en ziet, er werd een grote aardbeving; en de zon werd zwart als een haren zak, en de maan werd als bloed. En de sterren des hemels vielen op de aarde, gelijk een vijgeboom zijn onrijpe vijgen afwerpt, als hij van een groten wind geschud wordt. En de hemel is weggeweken, als een boek, dat toegerold wordt; en alle bergen en eilanden zijn bewogen uit hun plaatsen. En de koningen der aarde, en de groten, en de rijken, en de oversten over duizend, en de machtigen, en alle dienstknechten, en alle vrijen, verborgen zichzelven in de spelonken, en in de steenrotsen der bergen; En zeiden tot de bergen en tot de steenrotsen: Valt op ons, en verbergt ons van het aangezicht Desgenen, Die op den troon zit, en van den toorn des Lams. Want de grote dag Zijns toorns is gekomen, en wie kan bestaan?"    
[Openbaring6:12-17; 16:18-21NSV].


5. DE KOMST VAN JEZUS CHRISTUS: DE ZOON DES MENSEN. Jezus Christus, die nooit heeft gelogen, heeft geprofeteerd:

"Want zoals de bliksem uit het oosten komt en zelfs naar het westen schijnt, zo zal ook de komst van de Zoon des Mensen zijn… En onmiddellijk na de verdrukking van die dagen zal de zon verduisterd worden en zal de maan haar niet meer geven. licht, en de sterren zullen uit de hemel vallen, en de krachten van de hemel zullen wankelen. En dan zal het teken van de Mensenzoon aan de hemel verschijnen. En dan zullen alle stammen van de aarde treuren, en zij zullen de Mensenzoon zien komen op de wolken van de hemel met macht en grote glorie."
[Mattheüs 24:27-30NSV].


6. DE EINDBELOFTE.

"Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe." 
[Johannes3:16NSV].

"Want de bezoldiging der zonde is de dood, maar de genadegift Gods is het eeuwige leven, door Jezus Christus, onzen Heere."
[Romeinen6:23MKJV].


No comments: