Total Pageviews

Sunday 7 November 2021

Kennis Die Niet De Moeite Waard Is Om Te Weten [DUTCH / NEDERLANDS]

1. Inleiding. Als 'oldtimer' al in het zonsondergangseizoen van mijn leven, zou ik jonge mensen in de bloei van hun leven adviseren hun kostbare tijd niet te verspillen aan kennis die het kennen niet waard is. Hieronder enkele voorbeelden.

1.1 Atheïsme. Deze doodscultus, ook wel de 'New Dead Poets Society' ('Nieuwe Dode Dichters Maatschappij') genoemd, gelooft nog steeds in dood-na-dood en verwerpt het bestaan ​​van de Absolute Waarheid (God), terwijl ze ironisch genoeg onvermurwbaar blijft vasthouden aan de 'absolute waarheid' van het ziekelijke wereldbeeld van het atheïsme.

1.2 Astrologie. Een vakgebied dat zo verouderd is dat het al duizenden jaren geleden in de tijd van het Oude Testament (Hebreeuwse Bijbel) als bedrog werd afgedaan [Deuteronomium4:19]. Mensen die nog steeds met astrologie bezig zijn om hun 'horoscopen' ('horrorscopes'?) te laten casten, verspillen hun tijd met een bijgeloof dat minstens drie millennia achterhaald is.

1.3 Spiritualisme. De praktijk van het ‘raadplegen of oproepen van de geesten van de doden’ wordt door God in de Bijbel veroordeeld [Leviticus19:26; Deuteronomium18:11; 2Koningen21:6; Jesaja8:19]. Hoe een serieuze, ontwikkelde persoon uit de 21e eeuw nog steeds kan genieten van deze middeleeuwse, infantiele fantasie (en er zelfs onethisch en immoreel geld mee durft te verdienen!) verbijstert de geest.

1.4 Scientology. Deze cultus, die de God totaal afwijst van en onverschillig staat tegenover de joods-christelijke tradities van de Bijbel, heeft niettemin nog steeds het lef gehad om zichzelf te registreren als een 'kerk' (d.w.z. 'Scientology Kerk') ... en hoe opportuun. Het heeft niettemin alle attributen en schijn van een volledige UFO-cultus.

1.5 Wetenschapisme ('Scientism'). De ideologie die ‘wetenschapisme’ aanbidt als de ultieme oplossing voor alle problemen en uitdagingen waar de mensheid voor staat. Wetenschap is een goede dienaar, maar een slechte meester, zoals de steden Hiroshima en Ngasaki zouden kunnen getuigen en zoals alle nieuwe en betere bommen en raketten om steden en het leven van mensen te vernietigen zo treffend aantonen.

1.6 Darwiniaans creationisme. Alsof het heidense wereldbeeld van het klassieke (atheïstische) Darwinisme niet genoeg was, is het Darwinistische Creationisme ('Creative Theistic Evolution') recentelijk naar voren gekomen als een geschikte verzoening-theologie voor die 'theïsten' in de kerk (of in het Intelligent Design, Old Earth Creationism beweging) nog steeds in het voordeel van het Darwinisme.
   Ironisch genoeg is na 'miljoenen jaren van progressieve evolutie' (sic) het sterftecijfer van de mensheid voor elke generatie in elke natie nog steeds 100% ... wanneer zal 'evolutie' ooit leren om het goed te doen?

1.7 De 'dingen van een zuigeling'. Te veel te bieden een uitputtende lijst. Voorbeelden van wereldbeelden en ideeën ('dingen van een zuigeling') om kennis van te nemen, maar niet om te omarmen als geloofssystemen:

- marxisme; Neo-nazisme; Neofascisme; wetenschapisme; christelijk atheïsme; 

- 'Wereldtransformatiebeweging'; Dianetics; sikhisme; taoïsme; Islam; hindoeïsme; Boeddhisme; Aziatische & Oosterse Mystiek; 

- Afrika mystiek; voorvaderverering; voodoo; Uniformitarianisme (Darwinisme); Wetenschappelijk pantheïsme (atheïsme-evolutionisme); Mormonisme, Russellisme (JW); 

- seculier humanisme, transhumanisme en posthumanisme; postmodernisme en interreligieus (religieus syncretisme); Pro-Choice Expediency Aborties, Antifa, BLM, Critical Race Theory (CRT), Psychoanalyse (Freud), LGBTQ-filosofie, Pre-Adamite Race Theory, Waarzeggerij enz. 

De Bijbel zegt:

"Toen ik een kind was, sprak ik als een kind, was ik gezind als een kind, overlegde ik als een kind; maar wanneer ik een man geworden ben, zo heb ik te niet gedaan hetgeen eens kinds was." [1Korinthiërs13:11].

2. Realiteitscontrole. Jezus Christus (i) had geen 'miljoenen jaren' nodig om de broden en de vissen te vermenigvuldigen (dwz om naar believen nieuwe materie te scheppen) tijdens het voeden van de duizenden en heeft, tijdens Zijn bediening op aarde, (ii) persoonlijk de waarheidsgetrouwheid van het scheppingsverslag in Genesis en de historische zondvloed:

   "Want gelijk de bliksem uitgaat van het oosten, en schijnt tot het westen, alzo zal ook de toekomst van den Zoon des mensen wezen. Want alwaar het dode lichaam zal zijn, daar zullen de arenden vergaderd worden. En terstond na de verdrukking dier dagen, zal de zon verduisterd worden, en de maan zal haar schijnsel niet geven, en de sterren zullen van den hemel vallen, en de krachten der hemelen zullen bewogen worden. 
   "En alsdan zal in den hemel verschijnen het teken van den Zoon des mensen; en dan zullen al de geslachten der aarde wenen, en zullen den Zoon des mensen zien, komende op de wolken des hemels, met grote kracht en heerlijkheid. En Hij zal Zijn engelen uitzenden met een bazuin van groot geluid, en zij zullen Zijn uitverkorenen bijeenvergaderen uit de vier winden, van het ene uiterste der hemelen tot het andere uiterste derzelve. 
   "En leert van den vijgeboom deze gelijkenis: wanneer zijn tak nu teder wordt, en de bladeren uitspruiten, zo weet gij, dat de zomer nabij is. Alzo ook gijlieden, wanneer gij al deze dingen zult zien, zo weet, dat het nabij is, voor de deur. Voorwaar, Ik zeg u: Dit geslacht zal geenszins voorbijgaan, totdat al deze dingen zullen geschied zijn. 
   "De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, maar Mijn woorden zullen geenszins voorbijgaan. Doch van dien dag en die ure weet niemand, ook niet de engelen der hemelen, dan Mijn Vader alleen. En gelijk de dagen van Noach waren, alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen. 
   "Want gelijk zij waren in de dagen voor den zondvloed, etende en drinkende, trouwende en ten huwelijk uitgevende, tot den dag toe, in welken Noach in de ark ging; En bekenden het niet, totdat de zondvloed kwam, en hen allen wegnam; alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen." [Matteüs24:37-39].

No comments: