Total Pageviews

Thursday 5 October 2023

Atheisme: Verwarring van Epidemische Proporties (DUTCH/NEDERLANDS]


Copyright © 2023 PJ Stassen
Alle rechten voorbehouden

1. Inleiding. Nieuws! Openbaar Protest. Verslag uit een betrouwbare bron: "Toen riepen inderdaad anderen, wat andere dingen; want de vergadering was verward, en de meesten van hen wisten niet waarom ze waren samengekomen.”

   Nee ... het is geen nieuws over een recente politieke bijeenkomst; het komt eigenlijk uit Handelingen19:32, Nieuwe Testament. Dus waarom al die verwarring ook in de atheïstische gemeenschap?

2. Een geval van verkeerde identiteit? Degenen die de Bijbel niet lezen om onwetend te blijven over het fundamentele christendom, kunnen God haten en de schuld geven (van wie ze zeggen dat het niet bestaat) voor alles wat er mis is met de wereld, gelukzalig onwetend dat Satan de 'god van deze wereld' is die verantwoordelijk is voor alle haat, chaos en tragedie in de samenleving. De Bijbel zegt:

   "In dewelke de god dezer eeuw de zinnen verblind heeft, namelijk der ongelovigen, opdat hen niet bestrale de verlichting van het Evangelie der heerlijkheid van Christus, Die het Beeld Gods is." [2Korintiërs4:4].

3. Een disfunctioneel persoonlijk geloofssysteem? Het lijkt alsof de atheïsten zelf niet kunnen beslissen wat ze geloven. Sommigen zeggen dat er in de kosmos niet zoiets bestaat als goed en kwaad, alleen 'meedogenloze harteloos onverschilligheid' (Dawkins; terwijl ze in één adem volhouden dat religie 'slecht' is). Anderen dringen onvermurwbaar (in tegenstelling tot de leer van het atheïsme) aan op meer 'medeleven' en 'rechtvaardigheid' voor de samenleving (?) en staan ​​erop dat atheïsten 'goed kunnen zijn zonder god'.
   Nu, als atheïsten 'goed kunnen zijn zonder God', hoe kunnen ze dan zeggen dat er geen 'goed en kwaad' is, of tegelijkertijd dat God ook 'goed' en/of 'kwaad' kan zijn (meedogenloos harteloos onverschillig)? Wat geloven atheïsten echt: is God dood, goed, slecht of gewoon meedogenloos harteloos onverschillig? Waarom zouden atheïsten trouwens 'goed' willen zijn (met of zonder God). Wat heeft hen dat idee gegeven (om 'goed' te zijn) ... waarvoor?

4. Geen Moreel Kompas? Zonder de universele gouden standaard van de Hebreeuwse Bijbel (Oude Testament) en het Nieuwe Testament, het evangelie van Jezus Christus en Joods-Christelijke waarden in het algemeen, is 'atheïsme' verworden tot een onsamenhangend verhaal dat wankel moreel relativisme predikt, slim gekruid met een bonte verzameling van gammele (cultuurgedreven) persoonlijke meningen, en er zijn net zoveel meningen als er verschillende modellen mobiele telefoons zijn.

5. Verkeerde keuzes? God spoort ons allemaal aan om voor het leven te kiezen, niet voor de dood! 

   Ik neem heden tegen ulieden tot getuigen den hemel en de aarde; het leven en den dood heb ik u voorgesteld, den zegen en den vloek! Kiest dan het leven, opdat gij levet, gij en uw zaad;  Liefhebbende den HEERE, uw God, Zijner stem gehoorzaam zijnde, en Hem aanhangende; want Hij is uw leven en de lengte uwer dagen; opdat gij blijft in het land, dat de HEERE uw vaderen, Abraham, Izak en Jakob, gezworen heeft hun te zullen geven. [Deuteronomium30:19-20].

6. Een ongelovige gezindheid? Uiteindelijk komt het allemaal neer op één ding: de atheïsten houden niet van God (van wie ze zeggen dat hij niet bestaat!) omdat Hij hen herinnert aan hun zonde en ongeloof. Als de atheïst God 'aanstootgevend' vindt (zoals Dawkins zo koortsachtig verwoordde in zijn boek, 'The God Delusion', dan moet daar natuurlijk een goede reden voor zijn, zoals de profeet Samuël heeft terecht geschreven:

    ”Bij den goedertierene houdt Gij U goedertieren; bij den oprechten held houdt Gij U oprecht. Bij den reine houdt Gij U rein; maar bij den verkeerde houdt Gij U verdraaid." [2Samuel 22:26-27].


No comments: