Total Pageviews

Saturday 5 August 2023

Waarom Ik Mijn Tijd Niet Verspil Met 'New Age'-Spiritualiteit [DUTCH / NEDERLANDS]

 1. New Age Spiritualiteitsprofiel (NAS). NAS richt zich op Mind, Body & Spirit. Beïnvloed door stromingen als Spiritualisme, New Thought & Theosophy; voorbeelden van bkende 'mantra's' uit de NAS-hoek kunnen zijn:


- "God is alles!"

- "Alle dingen zijn één!"

- "De mens is God"

- “De geest creëert de realiteit!”

- "De eigen ervaringen valideren de waarheid!"

 [Crosswalk.com; Wikipedia].

   Het is een interessant toeval dat Adolf Hitler ook een fervent bewonderaar was van Madame Blavatsky, oprichter van de Theosophical Society in 1875. Andere stromingen die ook doen denken aan New Age Spiritualiteit zijn b.v. de 'tegencultuur'-bewegingen van de jaren zestig (bijv. de Human Potential Movement, Holisme en de overvloed aan UFO-religies. De 'Scientology Kerk' wordt ook gezien als gewoon een andere UFO-religie.

PS Het woord 'Kerk' ['Ekklesia'] is alleen iconisch geworden voor het Christendom, waardoor de Scientologen en satanisten ('Satanische kerk' of 'Kerk van Satan' enz.) de term af en toe volledig oneerlijk en ongepast gebruiken.

2. Atheïsme-evolutie. Klassiek Atheïstisch Darwinisme is in de loop der jaren (sinds Darwins eerste boek uit 1959) 'geëvolueerd' tot een sprookje voor volwassenen die nooit volwassen waren geworden; om nog erger te maken, het is nu zelfs geëvolueerd naar een andere aparte hybride vorm, namelijk Creatief Theïstisch Evolutionisme of de Darwiniaanse Scheppingsmodel (dat gelooft dat God de 'Evolutie' schiep en de Kosmos schiep), een ideologie die totaal in strijd is met Klassiek Atheïsme Darwinisme (dat gelooft dat Evolutie de kosmos en de mensheid schiep samen met al zijn ingebeelde 'goden').

PS Reken maar uit: aangezien deze twee tegengestelde opvattingen elkaar uitsluiten en niet beide tegelijkertijd juist (geldig) kunnen zijn, welke is dan de geldige weergave, als die er al is? Hoe het ook zij, deze organisatie is van mening dat (i) Darwinisme niets anders is dan Wetenschappelijk Pantheïsme (de aanbidding van het driemanschap van Vader TIJD ('miljoenen jaren'), Moeder NATUUR (natuurlijke selectie, aanpassing, soortvorming) Charles DARWIN (Evolution's 'messiah') en dat (ii) Creatief Theïstisch Evolutionisme of de Darwiniaanse Scheppingsmodel een totaal onhaalbaar idee is 

3. Waarom ik mijn tijd niet verspil met NAS (New Age Spirituality).

3.1 NAS probeert het wiel opnieuw uit te vinden, en dat terwijl wielen kunnen 'draaien' maar niet 'evolueren' (wielen & cirkels kunnen niet 'ronder' worden).

3.2 De Bijbel en Jezus Christus hebben al alles gezegd wat we moeten weten over wie de Kosmos heeft geschapen; wie we zijn; waar we vandaan komen; wat we hier doen; wat we moeten geloven en doen om gered te worden; wie de feitelijke Middelaar van de hemel is tussen mens en God (d.w.z. Jezus Christus); hoe onderscheid te maken tussen goed en kwaad; waar we heen gaan en of er leven na de dood is.

3.3 Uit de 'mantra's' in paragraaf 1 blijkt duidelijk dat NAS niets meer is dan een zoveelste verwarde stadscultus die is gebaseerd op een hybride mix van pantheïsme en humanisme, beide ideologische 'soorten' die door de meeste evangelische christenen die ik ken, worden verworpen.

3.4 NAS hecht veel waarde aan waarden als geluk, creativiteit en vervulling. Eerlijk genoeg... waarom kom je dan niet naar de Meester van Geluk, Creativiteit & Vervulling, Jezus Christus? Alle mensen zullen hoe dan ook ooit voor Jezus Christus buigen, waarom niet nu het goed gaat?

   "Want er is geschreven: Ik leef, zegt de Heere; voor Mij zal alle knie zich buigen, en alle tong zal God belijden." [Romeinen 14:11].

   "Opdat in den Naam van Jezus zich zou buigen alle knie dergenen, die in den hemel, en die op de aarde, en die onder de aarde zijn." [Filippenzen2:10].

   Met NAS spelen in plaats van simpelweg te buigen voor en Jezus Christus te volgen, is vergelijkbaar met volwassenen die in de modder zitten en saaie, rommelige en smakeloze 'mudcakes' bakken terwijl christenen muffins bakken van versgemalen meel vers en heet uit de oven in de keuken. Jezus Christus nodigt vandaag uit:

   "Ik ben de Deur; indien iemand door Mij ingaat, die zal behouden worden; en hij zal ingaan en uitgaan, en weide vinden. De dief komt niet, dan opdat hij stele, en slachte, en verderve; Ik ben gekomen, opdat zij het leven hebben, en overvloed hebben. Ik ben de goede Herder; de goede herder stelt zijn leven voor de schapen.” [Johannes 10:9-11].

                                                MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: