Total Pageviews

Sunday 7 November 2021

Tien Empirische Bewijzen Dat God Echt Is: GELOOF-101 [DUTCH / NEDERLANDS]


"Hij breidt het noorden
uit over het woeste;
Hij hangt de aarde aan
een niet
." [Job26:7]. 

Beeld: Creative Commons

1. De realiteit van de BIJBEL. De psalmist schrijft:

1.1 "De HEERE gaf te spreken; der boodschappers van goede tijdingen was een grote heirschaar." [Psalm68:12].

1.2 "De redenen des HEEREN zijn reine redenen, zilver, gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal." [Psalm12:6].

1.3 "De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, maar Mijn woorden zullen geenszins voorbijgaan." [Matteüs24:35].

   Terwijl ik dit schrijf, wordt de Bijbel nog steeds beschouwd als 's werelds bestseller. Wikipedia schrijft: "Met een geschatte totale verkoop van meer dan vijf miljard exemplaren, wordt het algemeen beschouwd als het best verkochte boek aller tijden. [4][6][7] Vanaf de jaren 2000 worden er jaarlijks ongeveer 100 miljoen exemplaren van verkocht ." [8][9]

2. De KOSMOS. Tot op de dag van vandaag wacht ik op de atheïst, seculier humanist, evolutionist en/of filosoof die ons op coherente wijze zal uitleggen (buiten het bereik van de Bijbelse geschiedenis en openbaring):

2.1 Waarom is er iets (bijvoorbeeld een heelal, sterrenstelsels, zonnestelsels, ruimte, planeten, mensen, dieren, planten enz.) in plaats van niets?

2.2 Waar komt de Kosmos vandaan?

2.3 Waar komen we vandaan?

2.4 Waarom zijn hier?

2.5 Waar gaan we heen?

2.6 Is er hoop voor planeet Aarde?

2.7 Is er leven na de dood?

2.8 Waarom kan de zogenaamde 'Evolutie' (sic) het niet goed doen; d.w.z. waarom is er nog steeds, na zogenaamde 'miljoenen jaren van progressieve evolutie', nog steeds een sterftecijfer van 100% voor elke generatie in elk land?

   Tegenover de nutteloosheid van de pathetische reactie van de atheïst-evolutionist (als die er al is) op dergelijke vragen, biedt de christen zowat het meest coherente antwoord tot nu toe. Is het bijvoorbeeld duidelijk dat:

- Volgens wetenschappers zelf weet de wetenschap maar ongeveer 5% van wat er in het heelal gebeurt en de rest (95%) 'ondetecteerbaar door wetenschappelijke instrumenten donkere materie & donkere energie'. Bovendien geven wetenschappers (bijv. mariene biologen enz.) toe dat ze slechts ongeveer 10%-20% weten van wat er in de oceanen van de aarde gebeurt.

- God kan gewoon aan hun zicht en/of wetenschappelijke observaties worden onttrokken van de 80% tot 90% van de oceanen en 95% van de kosmos waar de wetenschappers nog steeds niets van weten. Zelfs als ze 100% kennis hadden van de oceanen en de kosmos (in het beste geval), zouden ze God nog steeds niet kunnen observeren of zien... om een ​​allegorie te gebruiken, die bij zijn volle verstand naar Henry Ford zou zoeken en zoeken in de motor van een Ford-auto?

De Bijbel leert:

- "In den beginne schiep God den hemel en de aarde." [Genesis1:1].

- "Wie heeft de wateren met Zijn vuist gemeten, en van de hemelen met de span de maat genomen, en heeft met een drieling het stof der aarde begrepen, en de bergen gewogen in een waag, en de heuvelen in een weegschaal?" [Jesaja40:12].

- "Alzo zegt God, de HEERE, Die de hemelen geschapen, en dezelve uitgebreid heeft, Die de aarde uitgespannen heeft, en wat daaruit voortkomt; Die den volke, dat daarop is, den adem geeft, en den geest dengenen, die daarop wandelen." [Jesaja42:5].

- "Ik heb de aarde gemaakt, en Ik heb den mens daarop geschapen; Ik ben het! Mijn handen hebben de hemelen uitgebreid, en Ik heb al hun heir bevel gegeven." [Jesaja45:12].

- "Die het Zevengesternte en den Orion maakt, en de doodsschaduw in den morgenstond verandert, en den dag als den nacht verduistert; Die de wateren der zee roept, en giet ze uit op den aardbodem, HEERE is Zijn Naam." [Amos5:8].

- "Gij Heere, zijt waardig te ontvangen de heerlijkheid, en de eer, en de kracht; want Gij hebt alle dingen geschapen, en door Uw wil zijn zij, en zijn zij geschapen ... En hij zwoer bij Dien, Die leeft in alle eeuwigheid, Die den hemel geschapen heeft en hetgeen daarin is, en de aarde en hetgeen daarin is, en de zee en hetgeen daarin is, dat er geen tijd meer zal zijn." [Openbaring4:11; 10:6].

3. De realiteit van PLANEET AARDE. De Bijbel zegt: 

   "Hij breidt het noorden uit over het woeste; Hij hangt de aarde aan een niet." [Job26:7]. 

   Bekijk het beeld van de aarde hierboven ... deze hangt in de verre ruimte. Met andere woorden, het werd 'aan niets opgehangen', precies zoals de Bijbel eeuwen voorspelde voordat moderne (optische en radio) telescopen en de wetenschap van de moderne astronomie werden opgericht.

4. De realiteit van de ZEVEN DAGEN WEEK. God schiep de hemel en de aarde in zes dagen en op de zevende dag 'rustte' Hij (stopte met scheppen); de zevendaagse week is sindsdien volledig van kracht ... waarom wil of kan niemand het veranderen? [Genesis1:1-31; 2:1-3].

5. De realiteit van het ZIONISME. God beloofde Abraham (Abram > Abraham > Isaac >Jacob > Israël): 

   "De HEERE nu had tot Abram gezegd: Ga gij uit uw land, en uit uw maagschap, en uit uws vaders huis, naar het land, dat Ik u wijzen zal. En Ik zal u tot een groot volk maken, en u zegenen, en uw naam groot maken; en wees een zegen! En Ik zal zegenen, die u zegenen, en vervloeken, die u vloekt; en in u zullen alle geslachten des aardrijks gezegend worden." [Genesis12:1-3].

   De profeet Jesaja waarschuwt: 

   "In het jaar, toen de koning Achaz stierf, geschiedde deze last. Verheug u niet, gij gans Palestina! dat de roede die u sloeg, gebroken is; want uit de wortel der slang zal een basilisk voortkomen, en haar vrucht zal een vurige vliegende draak zijn. En de eerstgeborenen der armen zullen weiden, en de nooddruftigen zullen zeker nederliggen; uw wortel daarentegen zal Ik door den honger doden, en uw overblijfsel zal hij ombrengen. Huil, gij poort, schreeuw, gij stad! gij zijt gesmolten, gij gans Palestina! want van het noorden komt een rook, en er is geen eenzame in zijn samenkomsten. Wat zal men dan antwoorden den boden des volks? Dat de HEERE Sion gegrond heeft, opdat de bedrukten Zijns volks een toevlucht daarin hebben zouden." [Jesaja 14:28-32].

6. Het wonder van de GEBOORTE. Binnen een uur na de geboorte van mijn zoon in 1979 (en hetzelfde met de geboorte van mijn dochter in 1981) zou ik mijn leven hebben gegeven voor een klein mensje dat ik op dat moment niet kende van Adam, een ervaring en een emotie die geen enkele seculiere psychologie, wetenschap, sciëntisme, evolutionisme of seculiere filosofie ooit kan verklaren.
   Dit fenomeen, dat wil zeggen het wonder van de geboorte, toont levendig het wonder van de geboorte en het wonder van de goddelijke schepping aan en illustreert de zinloosheid van de religieuze cultus van het atheïsme-evolutionisme die hardnekkig gelooft in 'dood-na-dood' en de onmacht van het Darwinisme dat, na 'miljoenen jaren van progressieve evolutie', kan het nog steeds niet goed doen omdat het worstelt met een sterftecijfer van 100% voor de mensheid in elke generatie in elk land.
   Het wonder van de geboorte laat bijna dagelijks zien dat het leven meer is dan een verzameling cellen, botten, zenuwen, huid, haar, bloed, water en een brein met daarin een bonte verzameling 'denkende atomen'; het bevestigt het bijbelse feit dat het fysieke lichaam van de mens een onsterfelijke geest herbergt die door God is geschapen en wordt gekoesterd door onze hemelse Vader.

7. De realiteit van de Genesis VLOED & ARK van NOAH. Sceptici, atheïst-evolutionisten (en zelfs christelijke atheïsten of postmodernisten!) doen hun uiterste best om het bestaan ​​van Noach, de zondvloed en de ark van de zondvloed zoals beschreven in de Bijbel te ontkennen en te verwerpen, en zullen steevast in debatten en argumenten (over het onderwerp) schrijven dat soort geschiedenis af als (onbetrouwbare en nutteloze) oude 'Joodse mythen', 'legenden' en 'verhalen'. De historiciteit van het Bijbelse verslag van Noach, de zondvloed en de ark wordt echter keer op keer in de Bijbel bevestigd:

7.1. GENESIS: Het Genesisverslag van Noach en de ark en zondvloed van Noach. [Genesis5:29-10:32].

7.2 1 KRONIEKEN: "Adam, Seth, Enos, Kaïnan, Mahalaleel, Jered, Henoch, Methusalem, Lamech, Noach, Sem, Cham en Jafeth." [1 Kronieken 1:1-4].

7.3 JESAJA: God spreekt door de profeet: "Want dat zal Mij zijn als de wateren van Noach, toen Ik zwoer, dat de wateren van Noach niet meer over de aarde zouden gaan; alzo heb Ik gezworen, dat Ik niet meer op u toornen, noch u schelden zal." [Jesaja 54:9].

7.4 EZEKIELL: God spreekt door de profeet: "Ofschoon deze drie mannen, Noach, Daniel en Job, in het midden deszelven waren, zij zouden door hun gerechtigheid alleen hun ziel bevrijden, spreekt de Heere HEERE ... Ofschoon Noach, Daniel en Job in het midden deszelven waren, zo waarachtig als Ik leef, spreekt de Heere HEERE, zo zij een zoon, of zo zij een dochter zouden bevrijden, zij zouden alleen hun ziel door hun gerechtigheid bevrijden." [Ezechiël 14:14,20].

7.5 HEBREEN (EPISTLE): "Door het geloof heeft Noach, door Goddelijke aanspraak vermaand zijnde van de dingen, die nog niet gezien werden, en bevreesd geworden zijnde, de ark toebereid tot behoudenis van zijn huisgezin; door welke ark hij de wereld heeft veroordeeld, en is geworden een erfgenaam der rechtvaardigheid, die naar het geloof is." [Hebreeën 11:7].

7.6 PETRUS (EPISTLE): "Want Christus heeft ook eens voor de zonden geleden, Hij rechtvaardig voor de onrechtvaardigen, opdat Hij ons tot God zou brengen; Die wel is gedood in het vlees, maar levend gemaakt door den Geest; In Denwelken Hij ook, henengegaan zijnde, den geesten, die in de gevangenis zijn, gepredikt heeft, Die eertijds ongehoorzaam waren, wanneer de lankmoedigheid Gods eenmaal verwachtte, in de dagen van Noach, als de ark toebereid werd; waarin weinige (dat is acht) zielen behouden werden door het water. Waarvan het tegenbeeld, de doop, ons nu ook behoudt, niet die een aflegging is der vuiligheid des lichaams, maar die een vraag is van een goed geweten tot God, door de opstanding van Jezus Christus; Welke is aan de rechter hand Gods, opgevaren ten hemel, de engelen, en machten, en krachten Hem onderdanig gemaakt zijnde." [1Petrus3:18-22].

   "Want indien God de engelen, die gezondigd hebben, niet gespaard heeft, maar, die in de hel geworpen hebbende, overgegeven heeft aan de ketenen der duisternis, om tot het oordeel bewaard te worden; En de oude wereld niet heeft gespaard, maar Noach, den prediker der gerechtigheid, zijn achttal bewaard heeft, als Hij den zondvloed over de wereld der goddelozen heeft gebracht." [2Petrus2:4-5].

7.7 JEZUS CHRISTUS

(a) Wat betreft de bloedlijn (genealogie): [Lucas3:23-38].

(b) Wat betreft de wederkomst: "Doch van dien dag en die ure weet niemand, ook niet de engelen der hemelen, dan Mijn Vader alleen. En gelijk de dagen van Noach waren, alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen. Want gelijk zij waren in de dagen voor den zondvloed, etende en drinkende, trouwende en ten huwelijk uitgevende, tot den dag toe, in welken Noach in de ark ging; En bekenden het niet, totdat de zondvloed kwam, en hen allen wegnam; alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen." [Matteüs24:36-39].

   En gelijk het geschied is in de dagen van Noach, alzo zal het ook zijn in de dagen van den Zoon des mensen. Zij aten, zij dronken, zij namen ten huwelijk, zij werden ten huwelijk gegeven, tot den dag, op welken Noach in de ark ging, en de zondvloed kwam, en verdierf ze allen. Desgelijks ook, gelijk het geschiedde in de dagen van Lot; zij aten, zij dronken, zij kochten, zij verkochten, zij plantten, zij bouwden; Maar op den dag, op welken Lot van Sodom uitging, regende het vuur en sulfer van den hemel, en verdierf ze allen. Even alzo zal het zijn in den dag, op welken de Zoon des mensen geopenbaard zal worden." [Lukas 17:26-30].

8. De realiteit van ZONDE. Met betrekking tot de realiteit van kwaad en zonde leert de Bijbel:

8.1 "En gedenk aan uw Schepper in de dagen uwer jongelingschap, eer dat de kwade dagen komen, en de jaren naderen, van dewelke gij zeggen zult: Ik heb geen lust in dezelve ... Want God zal ieder werk in het gericht brengen, met al wat verborgen is, hetzij goed, of hetzij kwaad." [Prediker12:1, 14].

8.2 "De kaars des lichaams is het oog; indien dan uw oog eenvoudig is, zo zal uw gehele lichaam verlicht wezen; Maar indien uw oog boos is, zo zal geheel uw lichaam duister zijn. Indien dan het licht, dat in u is, duisternis is, hoe groot zal de duisternis zelve zijn!" [Matteüs6:22-23].

8.3 "Alzo een ieder goede boom brengt voort goede vruchten, en een kwade boom brengt voort kwade vruchten. Een goede boom kan geen kwade vruchten voortbrengen, noch een kwade boom goede vruchten voortbrengen. Een ieder boom, die geen goede vrucht voortbrengt, wordt uitgehouwen en in het vuur geworpen ... Gij adderengebroedsels! hoe kunt gij goede dingen spreken, daar gij boos zijt? want uit den overvloed des harten spreekt de mond. De goede mens brengt goede dingen voort uit den goede schat des harten, en de boze mens brengt boze dingen voort uit den boze schat." [Matteüs7:17-19; 12:34-35].

8.4 "En dit is de verkondiging, die wij van Hem gehoord hebben, en wij u verkondigen, dat God een Licht is, en gans geen duisternis in Hem is. Indien wij zeggen, dat wij gemeenschap met Hem hebben, en wij in de duisternis wandelen, zo liegen wij, en doen de waarheid niet. Maar indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, zo hebben wij gemeenschap met elkander, en het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde. Indien wij zeggen, dat wij geen zonde hebben, zo verleiden wij ons zelven, en de waarheid is in ons niet. Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, dat Hij ons de zonden vergeve, en ons reinige van alle ongerechtigheid. Indien wij zeggen, dat wij niet gezondigd hebben, zo maken wij Hem tot een leugenaar, en Zijn woord is niet in ons." [1John1:5-10].

8.5 "Komt dan, en laat ons samen rechten, zegt de HEERE; al waren uw zonden als scharlaken, zij zullen wit worden als sneeuw, al waren zij rood als karmozijn, zij zullen worden als witte wol.  Indien gijlieden willig zijt en hoort, zo zult gij het goede dezes lands eten; Maar indien gij weigert, en wederspannig zijt, zo zult gij van het zwaard gegeten worden; want de mond des HEEREN heeft het gesproken." [Jesaja1:18-20].

9. De realiteit van SPIRITUELE REGENERATIE. 'Geestelijke wedergeboorte' is een van de wonderen van een relatie met Jezus Christus en wordt tot stand gebracht door de mysterieuze Heilige Geest van God ... velen noemen het de 'wedergeboren ervaring'. De Bijbel leert:

9.1. "Maar zovelen Hem aangenomen hebben, dien heeft Hij macht gegeven kinderen Gods te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven; Welke niet uit den bloede, noch uit den wil des vleses, noch uit den wil des mans, maar uit God geboren zijn." [John1:12-13].

9.2. "Want in Christus Jezus heeft noch besnijdenis enige kracht, noch voorhuid, maar een nieuw schepsel." [Galaten6:15].

9.3 "Zo dan, indien iemand in Christus is, die is een nieuw schepsel; het oude is voorbijgegaan, ziet, het is alles nieuw geworden." [2Korintiërs5:17].

9.4 "Maar de dood heeft geheerst van Adam tot Mozes toe, ook over degenen, die niet gezondigd hadden in de gelijkheid der overtreding van Adam, welke een voorbeeld is Desgenen, Die komen zou ... Want gelijk zij allen in Adam sterven, alzo zullen zij ook in Christus allen levend gemaakt worden ... Alzo is er ook geschreven: De eerste mens Adam is geworden tot een levende ziel; de laatste Adam tot een levendmakenden Geest." [Romeinen5:14; 1 Korintiërs15:22,45].

10. De realiteit van de DOOD. De dood is een feit van het leven dat niet kan worden veranderd. Zelfs na 'miljoenen jaren' van zogenaamde 'progressieve evolutie' (ja klopt!) is het sterftecijfer voor elke generatie en in elk land nog steeds een solide 100% ... duidelijk is de 'progressieve evolutie' zelfs niet vooruitgegaan al die millennia. De reden hiervoor is duidelijk te zien, zoals de Bijbel leert: 

   "En gelijk het den mensen gezet is, eenmaal te sterven, en daarna het oordeel." [Hebreeën9:27].

11. Jezus Christus als de voorzittende Opperrechter ('Chief Justice') voor het oordeel over de Grote Witte Troon. Heeft de atheïst-evolutionist in het licht van deze empirische bewijzen voor het bestaan ​​van God (geenszins een uitputtende lijst) een excuus om niet in God te geloven, of zal de atheïst-evolutionist in staat zijn om met succes voor Jezus Christus te staan ​​op het oordeel van de Grote Witte Troon 'gerechtvaardigd' en 'niet schuldig' verklaard op grond van 'onwetendheid' of 'onschuldig' opzettelijk ongeloof alleen? Wat leert de Bijbel?

11.1 Geen andere Naam waardoor we gered kunnen worden. "Deze is de Steen, Die van u, de bouwlieden, veracht is, Welke tot een hoofd des hoeks geworden is. En de zaligheid is in geen Anderen; want er is ook onder den hemel geen andere Naam, Die onder de mensen gegeven is, door Welken wij moeten zalig worden ... En Hij [JEZUS] zeide tot hen: Gijlieden zijt van beneden, Ik ben van boven; gij zijt uit deze wereld, Ik ben niet uit deze wereld. Ik heb u dan gezegd, dat gij in uw zonden zult sterven; want indien gij niet gelooft, dat Ik Die ben, gij zult in uw zonden sterven." [Handelingen4:11-12; John8:23-24].

11.2 Jezus Christus, de voorzittende Opperrechter. Want gelijk de Vader de doden opwekt en levend maakt, alzo maakt ook de Zoon levend, Die Hij wil. Want ook de Vader oordeelt niemand, maar heeft al het oordeel den Zoon gegeven; Opdat zij allen den Zoon eren, gelijk zij den Vader eren. Die den Zoon niet eert, eert den Vader niet, Die Hem gezonden heeft. Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Die Mijn woord hoort, en gelooft Hem, Die Mij gezonden heeft, die heeft het eeuwige leven, en komt niet in de verdoemenis, maar is uit den dood overgegaan in het leven." [John5:21-24].

11.3 Degenen die zich schamen voor Christus zullen zich schamen op de Dag des Oordeels. 

   "Want zo wie zich Mijns en Mijner woorden zal geschaamd hebben, diens zal de Zoon des mensen Zich schamen, wanneer Hij komen zal in Zijn heerlijkheid, en in de heerlijkheid des Vaders, en der heilige engelen." [Lucas9:26].

11.4 Er kan geen excuus zijn. De Bijbel waarschuwt: 

   "Want de toorn Gods wordt geopenbaard van den hemel over alle goddeloosheid, en ongerechtigheid der mensen, als die de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden. Overmits hetgeen van God kennelijk is, in hen openbaar is; want God heeft het hun geopenbaard. Want Zijn onzienlijke dingen worden, van de schepping der wereld aan, uit de schepselen verstaan en doorzien, beide Zijn eeuwige kracht en Goddelijkheid, opdat zij niet te verontschuldigen zouden zijn. Omdat zij, God kennende, Hem als God niet hebben verheerlijkt of gedankt; maar zijn verijdeld geworden in hun overleggingen en hun onverstandig hart is verduisterd geworden; Zich uitgevende voor wijzen, zijn zij dwaas geworden." [Romeinen 1:18-22].

                                                   MEDITATIONS & CONTEMPLATIONS

No comments: